1. Q-n-A: Wat is je favoriete YouTube-kanaal?

Q-n-A: Wat is je favoriete YouTube-kanaal?

Mag van alles zijn: Als het maar leuk is!

We worden overspoeld door toffe content, maar YouTube is en blijft toch wel een goudmijn als het gaat om info- en entertainment. Dus wat zijn jullie favoriete YouTube-kanalen? En het mag gamerelateerd zijn, natuurlijk, maar we zijn ook benieuwd naar welke andere kanalen jullie checken.

Bert de Vries

Ik kijk onwijs veel content op YouTube. Voor tech kijk ik graag naar Techlinked (nieuws) en andere Linus kanalen. Verder ben ik van van Dave Lee en kijk ik graag naar z'n reviews van tech die ik niet kan betalen. Net als bij Jared Busch. Ook Unbox Therapy is altijd vermakelijk. Voor games houd ik altijd Get Indie Gaming in de gaten, net als SkillUp, Layman Gaming, Beat 'm Ups en wat kleine kanalen voor specifieke games. Check ook eens de diverse (populair-) wetenschappelijke kanalen, zoals The Verge Science, Physics Girl, Because Science, The School of Life en Kurzsgezagt. En dan is er nog zo veel meer leuks!

Jules Schlicher

Het heeft even geduurd eer ik eigenlijk echt YouTube-kanalen ging volgen. Net als Bert kijk ik graag de vrolijke content van Linus Sebastian, maar ik geniet ook van die prachtige knuppel Jayztwocents en Snazzy Labs. Wat games en tech betreft kijk ik eigenlijk het liefst naar Digital Foundry. De video's die dat team maakt zijn altijd erg informatief en diepgravend, maar als neatfreak waardeer ik de klinische aard van die video's ook enorm. En aan de andere kant van dat spectrum staat Fatman Beyond van Kevin Smith. Die man is 's werelds beste en vrolijkste cheerleader voor alles dat met comics, film en tv te maken heeft. Het is onmogelijk om iets met hem erin te zien zonder dat je aangestoken wordt door zijn enthousiasme, en in Fatman Beyond (eerder Fatman on Batman) zit dan ook nog Marc Bernardins met zijn briljante oog voor verhaalvertelling. Die show is de hemel der geeks. En wat de hemel en geeks betreft, is dit een perfect voorbeeld van het kanaal:

Jacco Peek

Ik heb er een paar. Digital Foundry is wat mij betreft uniek in het maken van technische content over games, die zowel behapbaar is voor leken als zeer diepgaand voor de fanatiekelingen. Als ik reviews heb gecheckt van een nieuwe game ga ik ook altijd even langs bij dat kanaal om te zien hoe hij draait etc. Een ander kanaal dat ik vaak check is dat van Rock Paper Shotgun. De Britse humor van hun video's maakt zelfs de kleinste indiegames razend interessant, waardoor ik een hoop nieuwe dingen ontdek. Girlfriend reviews en Lekker Spelen zijn ook geniaal trouwens.

Ik volg ook een hoop kanalen die niks met games te maken hebben, zoals Boos van Tim Hofman, waarin ze boze mensen 'onboos' proberen te maken. Athlean-X is m'n waardevolste bron omtrent fitness, omdat ze atletisch denken en alles wetenschappelijk onderbouwen. Dat helpt je om na te denken dat fit zijn meer is dan er goed uitzien, en daar hou ik van.

Dennis Mons

Er zijn niet echt (gek genoeg) gamekanalen die ik volg. Ik ben vooral bezig met zaken als wetenschap, film en zelfs auto's. Ik vond Top Gear altijd geinig, ook al ben ik geen 'car buff' maar op een gegeven moment had ik dat geginnegap van die drie heren ook wel een beetje gezien. Maar toen stuitte ik op Doug DeMuro, een slissende en grappige kerel die niet alleen reviews doet over auto's, maar hij ook alle 'quicks and features' van ongelofelijk dure supercars, maar ook oude klassiekers bespreekt. Ik vind het écht leuk om te weten hoe de deur van een Aventador open gaat, of op welke belachelijke plek een asbak zit in een Maybach of Bronco. Met andere woorden: DeMuro is awesome.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Projared… Ohnee wacht :p
 • @benjaminben

  In de tijd van ScrewAttack kon ik best wel genieten van ProJared.
  Voor het hele 'ik bedrieg mijn vrouw en blok haar'-drama wist ik zelfs niet dat hij een eigen kanaal had. Nu weet opeens half internet het ^^

  OnTopic: ik kijk veel minder dan vroeger door de ton aan games en te weinig tijd, maar ik probeer nog altijd te kijken naar nieuwe episodes van The Angry Videogame Nerd, JonTron, Keith Apicary en pauzeer ook even bij een paar clips van GameGrumps, H3H3 en Neebsgaming.
 • @BadAshu

  Projareds kanaal vind ik nog steeds wel tof hoor. Ik kan t entertainment wel los zien van de persoon en zijn daden. Hij is knetter dom geweest en kennelijk een perverse viezerik, maar om zijn video's kon/kan ik altijd wel lachen. Je weet namelijk ook niet of de producent van de pindakaas die je op je brood had wel zo'n toffe peer is ;) Al valt het mij wel op dat Youtubers de laatste tijd vaak in controversie verschijnen.
 • @benjaminben
  Op zich kan ik mij daar wel iets bij voorstellen. Ik vond Captain Marvel ook wel een prima film, dat die Brie Larson kennelijk wat kenmerkende uitspraken heeft gedaan staat van mij los van de film.

  Wat betreft jouw pindakaas verhaal ligt het net iets anders. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet weet of zo'n iemand er bijvoorbeeld ongure gewoontes of gedrag op nahoudt, maar zodra je op de hoogte bent van het gedrag dán lijkt mij het niet zo verkeerd om iets juist niet te kijken - of in dit geval te eten.

  Maar goed er zijn zat personen die dan op de 'boycot/haat'-trein stappen om met de kudde mee te lopen. Zie Captain Marvel.
 • @AWESOMEDUDE3

  Nee, was ook geen terechte vergelijking. Wilde er alleen maar mee zeggen dat veel klootzakken geld aan je verdienen zonder dat je dit zelf doorhebt. Projared heeft er een potje van gemaakt, foto's gestuurd en gevraagd van minderjarigen… Dat neem ik hem zeker kwalijk, want hij heeft zijn macht op deze wijze misbruikt. Dat hij vreemd gegaan is vind ik het probleem nog niet zo, keur het absoluut niet goed maar moet hij lekker zelf weten. Natuurlijk heeft het zijn content besmet, ik kijk er ook niet op een zelfde wijze meer naar, je houdt het in je achterhoofd. Maar als ik zin heb om zijn Hydlide triologie weer eens een keer te kijken omdat ik vind dat deze goed in elkaar steken, dan doe ik dit wel (Tis heus niet dat ik hem dagelijks bezoek, zal enkele keren per jaar zijn). Is dit fout? Tjah, je steunt iemand die fout bezig geweest is (alhoewel, met Ad-block krijgt hij weinig steun van mij geloof ik), dus de sierprijs zal ik er wel niet voor krijgen. Maar aan de andere kant ; ik help waarschijnlijk sowieso een hoop verkeerde mensen als consument, alleen weet ik het toevallig van deze vent. Hij heeft grote fouten gemaakt, maar het is niet dat hij een moord gepleegd heeft of iemand heeft verkracht. En het is niet dat ik vrienden ben met hem, of hem uberhaupt mag. Het is zijn content die ik wel dig en op zijn tijd eens kijk.

  Volkswagen staat qua herkomst nauw in verband met de Nazi's, toch rijden mensen hier ook gewoon in. Johnny Depp wordt beschuldigd van heel wat verkeerde dingen maar mensen blijven zijn films kijken, De That Guy With the Glasses hoofden zijn een stel klootzakken die het hun contentmakers niet makkelijk hebben gemaakt hebben en ook Michael Jacksons muziek horen wij nog gewoon op de radio. Dan is er nog Jon Tron met zijn opmerkingen en Jewwario die echt verkracht heeft…. Maar mensen blijven toch producten van hen 'consumeren', dus zo bijzonder ben ik hier niet in.

  Projared zal door de wet wel gestrafd worden, daar heeft hij mijn duit int zakje niet voor nodig. Maar ik snap ook dat een ander dit niet kan waarderen.
 • Digital Foundry en Sovjet Womble denk ik zo.
 • Dit blijft toch Cinemassacre. AVGN is al vanaf het begin een top serie.
 • @dewokkel

  Klopt, maar hij is nu zijn charme van toen wel wat kwijt. Die film reviews met al zijn vrienden in de winkel vind ik verschrikkelijk, hou van zijn gescripte shit ;) Action 52 blijft zijn pareltje voor mij.
 • @benjaminben Nja, die film reviews vind ik ook maar weinig aan. AVGN blijft natuurlijk altijd tof :)
 • Maria weet raad. Dat is mijn leukste teletekst pagina.
 • YouTube kanalen die ik tegenwoordig het meest bekijk:
  - AngryJoeShow
  - Cleanprincegaming
  - DreamcastGuy
  - Game Sack
  - Gaming Historian
  - Skill Up
  - Spawn Wave
  - Stop Skeletons From Fighting
  - Upper Echelon Gamers
  - YongYea

  YouTube kanalen die ik hartstikke leuk vind, maar even wat minder aandacht aan besteed:
  - ComicPOP
  - Comics Explained
  - Linkara-AtopTheFourthWall
  - Professor Thorgi

  Ben op het moment weer meer met m'n games verzameling bezig dan met de comics, vandaar.
 • Angry Joe
  Drink Champs
  Sway in the Morning
  Hatman
  IFL
 • Ik kijk eigenlijk alleen maar Pokémon gerelateerde channels:
  - ShadyPenguinn
  - MrTalent
  - YellowSwellow
  - aDrive

  Ik keek voorheen ook naar TheKingNappy, maar die heeft (als ik de geruchten moet geloven) niet bepaald netjes gehandeld met een minderjarig meisje. Hij is dan ook gestopt.
 • Ehhh, van ipv fan?!
 • Digital Foundry - de beste om versies van games te bekijken / vergelijken. Handig wanneer je meerdere consoles hebt. Ok het retro- en next gen gedeelte is fantastisch
  Strafefox - Mooiste en meest informatieve retro kanaal - gemaakt door een Nederlander.
  RGT 85 - dagelijks een hoop nieuw gelul over games aan één stuk door.
  Angry Game Nerd/Cinemassacre
 • Nummer 1 blijft toch wel de AVGN,
  maar de volgende zijn ook erg vermakelijk/informatief:

  Game gerelateerd:
  Angry videogame Nerd (mijn favoriete Youtuber)
  Retrocore (vooral zijn serie 'Battle of the ports' is erg goed)
  Gamesack,
  Gaming historian,
  Did you know gaming,
  Scott the Woz (Hey all, Scott here!),
  Sega Lord X,
  Daniel Ibbertson (DJ Slope),
  GameXplain,
  Ink Ribbon (voornamelijk horror games)
  Master-cast tv.

  Niet (echt) gamegerelateerd:
  Ashens (review bank kanaal),
  Dylan Haegens (ik vind Rick zo grappig :-P ),
  Minty comedic arts (film reviewer),
  Jeremy Jahns (film reviewer),
  Slapped ham (semi-creepy videos),
  The Warp zone (sketches over populaire onderwerpen en grappige a cappella songs),
  Exploring with Josh (urban explorer),
  Cinemasins.
  Exotic lair (tarantula verzamelaar met een goed gevoel voor humor)
 • Ik zie wel wat overlap bij enkele andere leden hierboven. Echter zie ik nergen de gamereviews van ACG. Ik kan deze echter bij iedereen van harte aanbevelen :)
 • Westie, zynxcize.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren