1. Q-n-A: Wat is je leukste ervaring op of rondom Gamescom?

Q-n-A: Wat is je leukste ervaring op of rondom Gamescom?

Welkom bij een lekkere chaotische Q&A

We willen echt wel eens flink mopperen over Gamescom, vaak omdat het erg druk is, en we daar builds van games zien die een aantal van ons als in Los Angeles op E3 hebben gespeeld. We weten dat we verwend zijn en geven ook ruiterlijk toe dat we ook leuke dingen meemaken op en rond Gamescom. Ben jij wel eens geweest? En wat was je leukste ervaring? Oh en opgepast: deze Q&A wordt een heerlijke chaos.

Michel Musters

Het is moeilijk om er eentje te kiezen zeg. Enerzijds omdat ik Gamescom helemaal niet zo leuk vind met al die drukte, warmte en zo nu en dan een fikse kater, anderzijds omdat ik het toch altijd weer enorm naar mijn zin heb gehad als ik er op terugblik. Buiten het feit dat ik er twee keer Hideo Kojima heb geïnterviewd gaat mijn voorkeur dan toch naar een spectaculaire nacht in Keulen in... ik denk dat het 2009 was. De redacties van InsideGamer en Gamer.nl gingen samen het nachtleven verkennen. Heel wat uren, kannen bier en shotjes later kwamen we vervolgens in een van de weinige tenten die nog om 5 uur 's nachts open was terecht, waar opeens de vrouwen op de tafels gingen dansen. Bleek het een undercover striptent. Het laatste wat ik mij van die avond herinner is dat ik op straat stond te pissen... tegen ons eigen hotel.

Michel Musters

Martin Verschoor

Ik ben al die jaren dat ik dit werk doe, een keer niet op Gamescom geweest en dat was meteen de beste ervaring. Niet alleen omdat ik niet de te drukke beursvloer op hoefde, maar ook omdat al mijn collega's verbleven in een AirBnB, met extra gratis bedbugs. Het was hilarisch om de berichten te lezen die over en weer werden gestuurd...de verhalen te horen hoe er midden in de nacht (met wat drankjes achter de kiezen) nog gezocht werd naar een andere slaapplek en dat dat voor vier uur een hotel werd met kamers van 1000 euro per nacht. #genieten.

Bed bugs

Dennis Mons

Mijn leukste ervaring was eigenlijk niet eens op de beurs zelf. Vier jaar geleden was ik voor Destiny naar Gamescom met een groep journalisten die verdeeld werd over een aantal Tesla's waarmee we naar de beurs werden gesjeesd. Ik zat met mijn oud-collega Bart-Jan de Brouwer (links) in de auto maar ook met comedian Arie Koomen én coureur Paulien Zwart achter het stuur. Heb zelden zo gelachen tijdens een autorit en heb er in Arie een goede vriend aan overgehouden. Ander leuk feitje: Ook Dennis Weening en Faberyayo waren mee en in eerste instantie zouden we direct naar huis rijden, maar die gasten moésten en zouden schnitzel eten. Ze bleven net zo lang etteren tot we die alsnog kregen van Activision. Toch handig dat soort relschoppers.

Gamescom 2014

Jacco Peek

Na de overweldigende ervaring van de E3 was mijn eerste keer Gamescom niet heel spectaculair. Ik had mijn verwachtingen al bijgesteld, waardoor het eigenlijk best wel fijn was. Super Smash Bros. en Pokémon spelen gaat nooit vervelen en als je de zweetlucht wegdenkt vind ik het een gezellige beurs. Bij Martin in de auto hebben we ook hard gelachen, met name om de foto van Wouter Brugge van de PU die tegen zijn zin bij de McDonalds moest eten. Hij haat dat uit de grond van z’n hart

Wouter Brugge is dol op McDonalds

Marcel Vroegrijk

Ik heb onlangs bedbugs in de ogen moeten kijken, dus ik kan sindsdien ook niet meer met een zuiver geweten om het verhaal van de destijds getroffen collega’s lachen. Mijn beste ervaring tijdens Gamescom draait om, hoe kan het ook anders, eten. Ik weet nog goed dat ik me jaren geleden op de eerste dag de hele tijd van de grote hal naar een op tien minuten loopafstand gelegen hotel moest haasten, omdat ik op die twee plekken afwisselend afspraken had die precies na elkaar waren ingepland. Ik kreeg dus eigenlijk steeds nul minuten terwijl ik er tien nodig had. Na een hele dag op en neer rennen, zonder ook maar iets te hebben gegeten, besloot ik voor mezelf te kiezen en ben ik een tankstation ingelopen dat zich precies tussen de beurshal en het hotel bevond. Daar heb ik een gigantisch stokbrood met Hähnchenfleisch gekocht en dat heb ik buiten op de stoep naar binnen zitten proppen

Hähnchenfleisch

Martin Verscoooooooor extraaaa

Extra verhaal: de woensdag- en sinds dit jaar de dinsdagavond wordt doorgebracht in de Ierse pub door een grote groep Nederlanders. Gezellig natuurlijk. Probleem alleen is dat je de dag daarna een houten kop hebt, niet te genieten bent en uitermate gaar nog een dag in de drukte moet rondwandelen. De desbetreffende donderdagochtend na zo'n woensdagavond, moest ik mezelf begeven bij een presentatie van een van de Killzone-games. Nu werkt mijn beste vriend bij Guerrilla en gaf hij deze dag de demo's aan de internationale pers en zag mij al binnenkomen strompelen en moest al keihard lachen. Natuurlijk was ik ietwat te laat voor deze presentatie en kon ik alleen nog maar op het te zachte tapijt in een hoek plaatsnemen. De lichten werden gedimd en de presentatie begon. Na een kleine vijf minuten dommelde ik weg en miste ik de hele presentatie... Trouwens ook een keer gebeurd op de Tokyo Game Show, maar dat kwam door de te zachte stoelen en de jetlag.

Killzone

Dat was 'm da... oh nee michel ook nog één

Ook ik heb een tweede verhaal. Een aantal jaar terug was er een airb&b geboekt en die zag er bij aankomst al een beeje luguber uit. Witte poeder op de grond, een enkele wc en badkamer voor tien man, gare stapelbedden. Ik hoef echt niet in luxe te zitten maar dit was niet heel bevorderlijk voor de kleine momentjes rust die je moet pakken tijdens een week Gamescom. Tot overmaat van ramp bleken de bedden ook nog eens vol te zitten met bedbugs! Collega Sam voelde ‘s nachts wat kriebelen en toen we op onderzoek gingen bleken het deze duivelse insecten te zijn, waar je als je ze in je huis hebt maar nauwelijks van af komt. De dag erna zou de eigenaar ze kapot hebben gespoten, maar die nacht werden we gewoon weer leeggezogen door die krengen. Ik en een paar collegae gingen de straat op, op zoek naar een betere slaapplek om nog een paar uurtjes rust te krijgen. Dat is nog vrij pittig om 1 uur ‘s nachts terwijl heel de stad vol zit met journalisten. Het eerste de beste hotel waar we binnenkwamen vertelde Ron tegen de receptie dan onze vorige slaapplek bedbugs had en dat we daar niet konden slapen, niet zo’n goed idee natuurlijk. Uiteindelijk was er alleen nog plek in een een hotel waar we voor in totaal zo’n 1000 euro vier uurtjes hebben geslapen. Toen ik thuis kwam heb ik zo’n 400 euro aan kleding moeten weggooien aangezien er bedbugs in konden zitten - inclusief de befaamde seksjas. Waar ik diezelfde dag overigens nog een identieke versie van heb gekocht. Leuk was het allemaal niet, maar het staat sindsdien voor mij wel net zo synoniem voor Gamescom als Ron die ‘s nachts op de Duitse straten luidkeels ‘alle duiven zijn vogels’ zingt. Sindsdien ga ik alleen nog maar dagjes op en neer naar de beurs

Seksjas

Ron Vorstermans

Ik kan veel over mijn Gamescombezoekjes schrijven. Over de katers, over de bed bugs, over Michel die tegen zijn hotel aan pist. Maar dat alle beelden van Rongeluksdag verloren zijn gegaan, maakt een dusdanige impact dat ik nu geen zin heb me daar verder over uit te laten. Wat is Rongeluksdag, vraag je je af? Nou, gelukkig staat het verhaal nog hier uitgeschreven. Zelden was ik ooit zo handig, handelde ik zo bekwaam doch instinctief, terwijl de druk zo hoog lag. Gelukkig hebben we de beelde... Oh. Wacht.

Wessel Schillemans

Gelukkig staat het filmpje nog hier

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren