1. Q-n-A: Wat is jouw 'holy grail'-wannahave op gamegebied?

Q-n-A: Wat is jouw 'holy grail'-wannahave op gamegebied?

Retromachientje? 8k-videowall?

'As we speak' is staat het bod op de door Heritage Auctions aangeboden Nintendo/Sony PlayStation op een bizar bedrag van $360.000. Blijkbaar wil Palmer Luckey (oprichter van Oculus VR) hem echt héél graag hebben. Voor welke Holy Grail zou jij grof geld betalen (als je het had)?

Wesley Akkerman

Inmiddels heb ik al wat zeldzame of duurdere hardware in mijn gameroom staan, zoals de 32X en Mega CD voor de Sega Megadrive, PlayStation 1's met en zonder parallelpoort en de Sony Xperia Play (mag ik die telefoon als handheld rekenen? Ik mag die telefoon als handheld rekenen), maar er is altijd nog wel iets op de horizon wat lonkt. Zo zou ik het heel tof vinden om een Nintendo 64DD te hebben, maar dan moet ik ook een nieuwe N64 en wat extra games aanschaffen om het echt waarde te geven. En dat kost me gewoon te veel; de hobby moet wel leuk blijven. Ik betaal al genoeg voor sommige consoles en games die jaren geleden uitgebracht waren en de prijzen die ik soms voorbij zie komen, vind ik exorbitant hoog. En anders lijkt het me gaaf een Game Boy Light te hebben. Speciale edities van spelcomputers vind ik niet zo interessant.

Jacco Peek

Ik geef eigenlijk niet zoveel om speciale edities van consoles. Ik zou wel graag nog een keer een Game Boy Micro aanschaffen, want die handheld is zo klein dat je hem gemakkelijk in je zak stopt. Het lijkt me superfijn om dat ding nog even snel in m’n overvolle tas te gooien als ik op reis ga. Anderzijds heb ik extreem grote handen, dus wellicht krijg ik al gauw kramp tijdens het spelen op dat ding. Er is maar één manier om erachter te komen…

Dennis Mons

In de loop der jaren heb ik veel consoles in bezit gehad zoals de Vectrex, ColecoVision, NeoGeo, NeoGeo CD, GameGear, Atari Lynx, C64 en MSX (slechts een greep uit de collectie die ik had). Maar op een gegeven moment ging ik kleiner wonen en kwam ik tot het besef dat ik er eigenlijk bar weinig mee deed behalve het af en toe aan vrienden te laten zien als ze langskwamen. En aangezien ik nogal een introvert kan zijn, gebeurde dat dus bar weinig. Alles weg dus.

Maar als ik in de toekomst ooit toch weer groter ga wonen (en véél meer geld ga verdienen), wil ik twee dingen in huis: een professionele 9 foot pooltafel en dít apparaat: Want damn wat zou een race- en/of straaljagergame bruut zijn in zo'n beest.

Bert de Vries

We hebben het al eens over mijn grootste game-zonde aller tijden gehad: het uit pure luiheid weggooien van een hele mooie deluxe versie van Baldur's Gate. Met zo'n heerlijke dikke doos eromheen en flink wat extra papier. Dus als ik die weer eens op de kop zou weten te tikken, dan zou dat heel mooi zijn. Verder heb ik niet echt dingen die ik heel graag wil hebben, behalve games zelf. Ooit wilde ik graag een compleet Duckhunt setje, maar dat spul werkt niet op moderne schermen. Zo jammer!

Michel Musters

Ik vind het hebben van zeldzame games of consoles niet zo belangrijk, al zal ik vast een paar games hebben liggen die inmiddels behoorlijk wat waard zijn. Ik ben wel erg blij met de Famicon-editie van de Game Boy Micro, die een importsite een jaar of tien, vijftien geleden voor een paar tientjes verkocht. Inmiddels is hij vast al meer waard... denk ik?

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • De afgelopen jaren heb ik al een paar gave dingen binnen weten te slepen die ik erg graag wilde hebben, zoals een big box Super Metroid, Seiken Densetsu 2 en 3 voor de Super Famicom, een amerikaanse Super Nintendo waar ik de amerikaanse en japanse spellen op kan spelen, een amerikaanse PlayStation 2 Slim en paar amerikaanse PlayStation 1 en 2 spellen die ik erop af kan spelen, zoals Chrono Cross, Legend Of Mana en Suikoden III.

  Maar er staan toch nog wel een aantal dingen op mijn lijstje die ik nog een keer wil aanschaffen. Een Famicom en Disk System setje lijkt me erg gaaf om te hebben. Zo'n Sharp Twin Famicom AN-500R lijkt me ook gaaf. Zeker met wat spellen erbij voor zowel de Famicom als de Disk System. Compleet in doosjes natuurlijk.

  Ik heb ondertussen een kleine subverzameling die ik de Square (Enix) Legacy Collection ben gaan noemen, bestaande uit japanse en amerikaanse versies van klassieke spellen. Voorbeelden zijn de eerder genoemde Seiken Densetsu 2 en 3, maar ook Final Fantasy VI, Romancing SaGa 3 en Dragon Quest V en VI. Legend Of Mana en Chrono Cross reken ik er dus ook onder. Maar het lijkt me gaaf om alle originele versies van de klassieke Final Fantasy spellen te hebben. Daarvoor moet ik nog de eerste 5 japanse delen en de amerikaanse deel 1.

  En dan heb je nog spellen die een godsvermogen kosten. EarthBound, Conker's Bad Fur Day, The Firemen, Castlevania: Vampire's Kiss, Klonoa: Door To Phantomile, Herc's Adventures, Castlevania: Symphony Of The Night en The Misadventures Of Tron Bonne.

  Plus, daar komt nog bij dat als de verzameling blijft groeien, ik toch echt een keer groter zal moeten gaan wonen, wat automatisch meer geld kost. Luxe problemen, I know.
 • @Rainking
  Ik hoop voor je dat je mooie US Super Nintendo kan vinden. Helaas zijn de meeste inplaats van grijs nu geel. Die van mij is helaas ook geel geworden:(
 • @ShadowhunterrX
  Die amerikaanse Super Nintendo heb ik al (misschien te snel gelezen?) en hij is een heel klein beetje verkleurd, maar niet zodanig dat het echt stoort. Vorige eigenaar had die nokjes ook al uit de binnenkant geveild, dus dat hoefde ik gelukkig niet meer te doen.
 • Met gamen minder:

  Maar ik verzamel wel alles van Star Wars op blu ray.

  Verder veel opgeruimd en weg gegeven of verkocht. Alleen mn SNES. Die mag nooit weg.
 • Ik heb helemaal niets, trekt mij ook echt absoluut niet.
 • @san5324

  Je klinkt zoals een nerd met al dat negativiteit.
 • @CyberFl

  Want? Ik geef liever mijn geld uit aan andere shit.. Het verzamelen van prulletjes doet mij niets.
 • @san5324

  Mij ook niet. Ik heb veel oude spellen en consoles bewaard met de gedachte dat ik die nog wel een keer wil spelen. (Gebeurt zelden)

  Dus ik zou mss hooguit een keer een game van vroeger die ik niet zelf had, maar wel graag speelde kopen.

  Ik ben niet zo’n verzamelaar.
 • @Luigi1985

  Ik ken het haha enige reden dat ik m'n Ps4 nu bewaar is voor BluRay player op re slaapkamer dan.
 • Op zich heb ik niet zo overdreven veel.
  Ben pas 3 jaar bezig met verzamelen van alles op gamesgebied.
  Maar wat ik heb,ben ik wel trots op.
  Mn grail is o.a. 2 x een boxed wonderswan Final Fantasy,en Final Fantasy 2.
  De boxed Shenmue 1 en 2 voor de dreamcast.
  Mn blauwe gameboy micro,gaat overal mee naartoe ook :)
  Blood will tell,voor 2 euro gekocht bij een kringloop omg.
  Mn allereerste gameboy,zo epic nog.
  En m ps2 met lcd scherm.
  Hoewel alles heilig is bij mij,springen deze er toch uit.
 • Verzamel zelf vooral voor de GameCube aangezien dat mijn all time favoriete console is. Mijn zeldzaamste item is een Spice Orange Gamecube in doos in perfecte staat die alleen in Japan is uitgekomen. Een zeldzaam item dat ik heel graag zou willen hebben is de Panasonic Q Gamecube die ook alleen in Japan is uitgekomen maar in doos rond de 1000 euro kost dus dat gaat hem niet worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren