1. Q-n-A: Wat is jouw ultieme augmented reality-droom?

Q-n-A: Wat is jouw ultieme augmented reality-droom?

Apps, games, info? Roept u maar!

Het gerucht gaat dat Apple een samenwerking is aangegaan met Valve om te werken aan een nieuwe augmented reality-bril, én software. Maar als je grenzeloos dingen kon doen met AR, wat zou dan jou ultieme augmented reality-toepassing of -wens zijn?

MICHEL MUSTERS

Mijn AR-droom is dat het dusdanig ons leven wordt verwerkt, dat je er niet eens meer bij nadenkt. Oftewel via een bril die eruit ziet als een normale bril, of nog beter: via lenzen. Of misschien een andere manier waar ik nog niet aan heb gedacht. Het moet net zo natuurlijk en gewoon worden als ons smartphonegebruik op dit moment. Op die manier kunnen we AR gebruiken voor allerlei handige toepassingen in het leven en kan de smartphone misschien zelfs deels nutteloos worden. Met Apple aan het roer krijgen ze het misschien wel voor elkaar om weer een revolutie te ontketenen vergelijkbaar met de stap van iPod naar iPhone. Wellicht is het bovenstaande nu min of meer ook al wel mogelijk, maar het feit dat ik het niet weet, geeft wel aan dat het niet mainstream genoeg is.

Augmented Reality

JACCO PEEK

Ik wil gewoon iets wat me de weg wijst, want ik ben namelijk absurd slecht in navigeren. Drop me in m'n woonplaats, draai me driemaal rond en ik ben de weg kwijt. Gewoon contactlenzen die af en toe zeggen: 'Hey Jacco, hier naar rechts.' Dat zou m'n leven een stuk fijner maken.

google maps ar pijl

DENNIS MONS

Eigenlijk is wat Jacco hierboven zegt al getracht met Google Glass (en niet echt gelukt) en datzelfde geldt eigenlijk ook voor wat ik echt awesome als AR zou vinden: instant info over hetgeen waar je naar kijkt. Ik kom heel vaak langs of op bepaalde plekken waar ik direct alles over wil weten. Een oud gebouw zoals hier in Haarlem met een bougie-logo erbovenop, of een afgetrapt verlaten treinstationnetje langs het spoor, of dat ene grote, gek gekleurde meer waar je met een vliegtuig overheen vliegt. Het lijkt me zo episch om al die informatie tot me te krijgen, want eenmaal thuis ben ik meestal weer vergeten dat ik er meer over op wilde zoeken.

google

SAM BEESEMS

We gaan geen betekenisvolle AR zien totdat we technieken als 5G en LoRa breed uit gaan rollen. Tel daarbij op dat je teraflops aan edge computing resources nodig hebt om content op degelijke wijze real-time te genereren en je snapt waarom we er technisch nog even niet zijn. Ook op het gebied van privacy en security zijn er echt nog wel wat zaken die aandacht nodig hebben alvorens iedereen met een brilletje over straat gaat flaneren. Ik denk zelf dan ook dat de AR-droom voorlopig niet verder gaat dan een leuk middagdutje, zonder betekenisvolle waarde. Maar goed, als je mij had verteld dat we ooit Pokémon gingen vangen op onze telefoontjes had ik je ook vierkant uitgelachen.

Pokemon Go

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren