1. Q-n-A: Wat kan er misgaan bij The Last of Us Part 2?

Q-n-A: Wat kan er misgaan bij The Last of Us Part 2?

Niet veel, toch?

Het eerste deel van The Last of Us was praktisch perfect. Nu The Last of Us Part 2 dichterbij komt en zelfs een releasedatum heeft gekregen, wordt het allemaal ineens wel heel echt. Natuurlijk kijken we allemaal uit naar deze game, maar wat nou als het gewoon mis gaat?

Arthur van Vliet

Wat er mis kan gaan is dat The Last of Us 2 heel erg overbodig wordt. Het eerste deel was perfect, een afgerond geheel met een einde waarvan nog steeds de tranen in m’n ogen springen als ik eraan denk. Ik heb nooit een vervolg gewild, al ga ik ‘m uiteraard wel spelen - met Naughty Dog weet je dat het waarschijnlijk toch wel goed zit. Maar de kans bestaat dat een vervolg afbreuk doet aan de reputatie van The Last of Us. De game hoeft maar net iets minder goed te zijn, net een paar steekjes te laten vallen of net een verkeerde afslag te nemen met het verhaal, en plots is The Last of Us dan gewoon een gameserie zoals alle anderen.

Jacco Peek

Er kan altijd een hoop misgaan natuurlijk, maar na de beelden van deze week heb ik de volste vertrouwen in de game. Die sfeer, het geluid, het acteerwerk: het is allemaal van de hoogste kwaliteit. Wat valkuilen betreft hoop ik dat het tweede deel qua gameplay iets gevarieerder is dan het eerste deel, maar anderzijds viel dat ook wel mee. Tja, wat nog meer? Het kan zo spannend worden dat ik net als bij Resident Evil 2 niet meer kan slapen na het spelen. En de box art is een beetje saai vind ik. Waarom staat er geen giraffe op?

The Last of Us Part 2

Cody van den Bogert

Ik kan me haast niet voorstellen dat het fout gaat, maar de kans is er altijd. Ik denk dat het voor mij vooral in het verhaal mis kan gaan. Het overbodig dood laten gaan van Ellie of Joel kan het voor mij wel een soort van verpesten.. Ik weet dat voor veel mensen, dit het juist 'goed' maakt, maar ik ben niet zo iemand. Ik vind het niet leuk wanneer mijn virtuele of filmvrienden moeten sterven om het verhaal 'beter' te maken. Ik was bijvoorbeeld een week ziek toen John Snow werd geprikt door dat stomme jochie in seizoen vijf en ben nog steeds in rouw vanwege Harry & Sam..

The last of us 2

Martin Verschoor

Wat er mis kan gaan met The Last of Us Part 2 is dat de postbode er vandoor gaat met het pakketje dat ik verwacht eind februari, voor de rest kan er natuurlijk ook nog een hoop mis gaan. Onze verwachtingen zijn namelijk zo torenhoog dat het eigenlijk alleen maar kan teleurstellen. Het eerste deel kwam zeven jaar geleden uit en gameplay is in de afgelopen jaren flink geëvolueerd, het zou zomaar kunnen dat de gameplay niet helemaal naar 2020 is getrokken, zou kunnen...en dat is waar het fout zou kunnen gaan.

Bert de Vries

Wat er mis kan gaan, is wat het ook meteen ontzettend interessant kan maken: de dood van Joel. Die man is mijn favoriete game-pap (Joel > Kratos) en ik gun die man oprecht het beste van de wereld. Als Ellie's honger naar wraak ontstaat door de dood van Joel zal ik wel een traantje moeten laten, en zou ik het ontzettend jammer vinden dat hij er niet meer is. Maar anderzijds zou ik wel als Ellie zijnde elke motherf*cker die iets met zijn dood te maken zou hebben willen afmaken. Wat natuurlijk een hele sterke motivatie zou zijn. Ik kan in elk geval niet wachten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Het enige wat er mis kan gaan aan deze game is dat ik hem niet op dag van release op de deurmat heb liggen, omdat de post weer eens vertraging heeft.
 • @jdl82raw

  Ja en dat gebeurd steeds vaker.
 • Genoten van de game om het verhaal en haar personages, maar toch vond ik de gameplay wel wat repetitief. 10.000 keer dezelfde pallet op het water mechaniek gebruiken, weinig variatie in tegenstanders etc.
 • Ik heb het volste vertrouwen in Naughty Dog dat het weer een geweldig avontuur gaat worden!
 • Eerlijk gezegd kan er in mijn ogen weinig fout gaan. Zelfs niet als de game verouderde gameplay gaat hebben en een aantal bugs. Ik pas mij aan en wen er aan. (dit is misschien ook wel de reden waarom ik van veel games houd die volgens velen many flaws hebben zoals Mass Effect Andromeda. Je zelf gewoon aanpassen en genieten van wat de game je wel te bieden heeft)
 • Ik hoop niet dat ze de echte game weer down graden. Check dit filmpje dan snap je wat ik bedoel.

  https://youtu.be/8ZYkj0glnqs
 • @san5324

  Maakt dat iets uit? Het gaat om de gameplay en verhaal.
 • @CyberFl

  Voor mij wel ja want de ai hier ziet echt veel toffer uit. Heb je überhaupt gekeken?
 • Wat Arthur van Vliet zegt had ik toen de dlc voor het eerste deel werd aangekondigd. En mijn zorg was ongegrond want die was geweldig.
 • Tsjah alle vervolgen dragen het risico om repetitief te worden. Als Naughty Dog er in slaagt om dat te ondervangen, voorzie ik geen problemen.
 • Een beduidend mindere PS4 versie waaruit blijkt dat ie toch vooral voor de next gen is gemaakt. Maar gezien ND's geweldige optimalisatie en wat ze altijd uit die consoles kunnen persen, lijkt ook dat me niet echt een gevaar.

  Wat wel mis gaat is dat ik tzt nog geen PlayStation heb om deze game zelf te ervaren.
 • @That Mr Awesome

  Moet je zeker een PS4 pro kopen, zeker de moeite.
 • Wat er mis kan gaan is dat ik mezelf ga spoilen door ook maar iets qua beelden of trailers nog te gaan bekijken over deze game dus dat ga ik dan ook maar niet meer doen. :P

  Voor de rest heb ik alle vertrouwen in Naughty Dog dat het verhaal, de muziek en de gedetailleerd, grafische wereld weer als vanouds van uitermate hoge kwaliteit gaan worden. Qua gameplay hoop ik inderdaad op iets meer variatie, maar dat zal wel goed zitten en voor mij is in deze game gameplay < verhaal/muziek/wereld net zoals in deel 1. Can't wait!! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren