1. Q-N-A: Wat vind je van Super Mario 3D All-Stars?

Q-N-A: Wat vind je van Super Mario 3D All-Stars?

Gemiste kans of hebben?

Deze week kondigde Nintendo eindelijk Super Mario 3D All-Stars aan, een colectie met Super Mario 64, Sunshine en Galaxy. Enerzijds heel tof, anderzijds zitten er ook wat haken en ogen aan. Wat vindt de redactie?

Martin verschoor

Het liefst heb je natuurlijk een remake, als Tony het kan, waarom Mario dan niet. Maar een remaster is ook wel lekker. Start voor de gein nog maar eens Galaxy op, is nu niet meer naar te gluren. Toch fijn dat je deze goede Mario-titels mobiel kunt gaan spelen. Of ik er zelf 60 euro aan ga uitgeven...nee, dat denk ik niet, het wordt al een duur najaar.

Mario

michel musters

Nintendo blijft keuzes maken die enorm consumentonvriendelijk zijn. De collectie is tot en met maart verkrijgbaar (ook digitaal), en modders kunnen nog mooiere versies van de games maken dan de ROM-dumps die Nintendo aanbiedt. Tegelijkertijd snap ik het ook wel: op deze manier blijft het bedrijf de waarde van zijn klassieke games intact houden. Ondanks dat het als fan voelt alsof ik moet bukken en Nintendo bij mij achterlangs komt, sta ik ook weer klaar met mijn portemonnee. Hier, take my money. Zucht.

Jacco Peek

Het is echt heel fijn om deze games op de Switch te kunnen spelen. Vooral Galaxy wil ik al heel lang een keer spelen, en nu kan dat eindelijk zonder een Wii uit de kast te trekken. Die game ziet er ook nog prachtig uit, waar vooral Super Mario 64 wel een volledige remake had kunnen gebruiken. Ik besef me dan ook dat er meer in deze collectie had gezeten. Denk aan nieuwe content, meer grafische updates en natuurlijk Galaxy 2 (please laat die nog komen als DLC). Ook is het helemaal gestoord dat deze game zowel fysiek als digitaal gelimiteerd is. Laat mensen deze game kopen! Maar ja, ook ik heb hem besteld. Zin in.

Super Mario Galaxy

marcel vroegrijk

Hier stond oorspronkelijk mijn antwoord op deze vraag, maar helaas is dat per zondag 6 september niet meer beschikbaar.

thijs barnhard

Het is stomme oplichterij natuurlijk, maar ik heb zin om die games weer te spelen en ik ben een enorm uilskuiken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb wel een pre order staan, maar of ik hem ook echt ophaal……twijfel nog.

  Alle drie natuurlijk top games, alhoewel ik sunshine altijd wel een mindere Mario vond.
  Mario 64 ziet er in deze tijd echt niet meer uit en of ik Galaxy nog een keer helemaal wil doorspelen…..

  Ben er dus nog niet uit!
 • Pluspunten:
  - SMS in 16:9 + HD
  - SMG in HD
  - SM64 opgepoets (en terecht)
  - Enkele van de beste Mario games nu overal te spelen

  Minpunten:
  - SM64 niet in 16:9 (en maar 720p - docked)
  - SMG2 niet toegevoegd
  - Gelimiteerd beschikbaar, zelfs digitaal


  Ben ik trouwens de enige die ontzettend benieuwd is naar het titelscherm, het game selectiescherm & de evt. toegevoegde functies van 3D All-Stars zelf?
 • @PietS.

  'Het is stomme oplichterij natuurlijk, maar ik heb zin om die games weer te spelen en ik ben een enorm uilskuiken.'

  Waarom val je nu niet over het woord oplichterij?
 • @Rahl

  Mijn comment hierboven heeft niks te maken met Thijs zijn stukje en eerlijk gezegd had ik het nog niets eens gelezen. Maar inderdaad. Ook hij gebruikt er woord ‘oplichterij’ hier, terwijl het dat gewoonweg niet is.
 • @PietS.

  Geen oplichterij, maar wel echt sneu wat ze hier doen. Zal Nintendo niet bashen hierom, maar het is in één woord gewoon belachelijk!
 • @Mister Frowdo

  Ze hadden er inderdaad veel meer van kunnen maken dan wat het nu is.
 • Ik heb nog nooit Sunshine gespeeld. 60 euro is wel duur maar ik denk dan maar dat ik Mario 64 en Galaxy gratis erbij krijg.
 • Stuk voor stuk toffe spellen maar ik blijf bij mijn standpunt.
  En vind het een gemiste kans. En het feit dat het gelimiteerd beschikbaar wordt help ook niet echt mee.
 • Ik zou zulke praktijken boycotten. Half jaartje verkrijgbaar en dan ook nog eens voor zon prijs met weinig visuele veranderingen.

  Via een marketingsperspectief is dit gewoon een easy cashgrab. Het kon makkelijk langer verkrijgbaar zijn of voor 30 euro verkocht worden.
 • @mightybundy
  Ben ik met je eens. Ik ben best een fan van Nintendo games maar aan dit soort zaken ga ik niet meewerken. Zelfs niet terwijl ik deze games alles 3 nooit gespeeld heb. Voor mij is dit dus een prima deal, maar de manier waarop dit verkocht wordt ga ik niet steunen.
 • Ik vind het een leuke bundel, jammer van de prijs en dat Mario 64 niet in 16:9 te spelen is. Eens met Michel, goedkope ports.
 • Erg leuk, maar tegelijkertijd een luie cashgrab.
 • Voor nu hou ik mijn geld in mijn zak voor de next-gen. Maar net voor de valreep, ergens in februari haal ik hem uit de e-shop. Ben benieuwd hoeveel geld ze binnen harken in die paar maanden. Zin in!
 • 3D Mario allstars is een beetje zoals de staat van IG. Minimale effort, maar maximaal geld harken.

  Hier komt de Mario collectie in huis en ga er veel plezier aan beleven en aan de rush op de game te zien ben ik niet de enige. Volgend jaar is Zelda aan de beurt en waarschijnlijk gaan ze dan weer zoiets doen.
 • Komt hier wel in huis, maar het is verder ontzettend jammer dat ze zo weinig of eigenlijk niks tot bijna niks aan de games gedaan hebben voor de Switch.

  Verder vind ik de prijs vrij pittig, maar goed ben zometeen eindelijk van het gezeur van de vrouw af wanneer ze eindelijk eens Mario 64 spelen op de Switch.

  En iemand van de IG crew is er een manier om die inbox te legen. Door mezelf of anders door jullie. Begint beetje erg vervelend te worden dat niks werkt en die natte…. zorgt er ook nog eens voor dat de teller op je inbox per dag met 5 tot 10 omhoog gaat.

  Na 2 mails en paar keer gevraagd te hebben ben ik nu wel zover als er weer niet op wordt gereageerd dat ik afscheid ga nemen van deze site.

  Dat jullie totaal niks meer doen met de site prima, maar dit slaat echt helemaal nergens meer op.
 • @DefenseForceNL

  Ik wil me graag bij je aansluiten, echt jammer hoe deze site achteruitgaat (member van het eerste uur ook)
  Misschien maar na op de partner sites gaan kijken?

  Edit: op de partnersites is de spam al net zo erg zie ik net.
  Zal wel aan het hele reactie systeem liggen
 • @HanTheMan

  Er wordt ook niets gecommuniceerd ofzo…
 • @PietS. Klopt, heel vreemd.. al was het maar een kort artikel over de problemen en wat de plannen zijn om dit op te lossen.
 • Ik wil hem graag hebben maar vind 60 euro ook erg duur. Had wel een vriendelijke prijs van 39 of zo mogen hebben. Tevens had eigenlijk ook Smg 2 er in moeten zitten en misschien wat unlockables zoals de Marioland games van de Gameboy.

  En ik vind het vreemd dat de game maar tot maart te krijgen is. Fysieke versie snap ik nog, maar digitaal?
 • Vind het vrij schandalig van Nintendo dat je zoveel geld vraagt voor iets wat zo weinig werk kost. Ik bedoel de Series X straks heeft zulke verbeteringen voor games van de vorige generaties voor niks en Nintendo moet dan weer 60 euro vragen om dit voor 3 van hun games te doen. Mensen zullen het uiteraard toch wel kopen en zeker omdat het gelimiteerd is maar erg netjes vind ik het niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren