1. Q-n-a: Wat vind jij de beste superheldengame ooit?

Q-n-a: Wat vind jij de beste superheldengame ooit?

Marvel Ultimate Alliance 3 komt deze week uit. In dit spel komen een hele hoop superhelden voor. Er zijn zoveel superhelden en er zijn zoveel superheldenspellen gemaakt. De vraag is nu: Welk superheldenspel is het beste?

Michel Musters

Ondanks dat ik best geniet van de MCU heb ik niet enorm veel met comics en dus ook niet met superheldengames. Maar je moet wel erg zuur zijn wil je niet van het vorig jaar uitgekomen Marvel’s Spider-Man kunnen genieten. De soepelheid waarmee spinnenmans door New York vloog was de fun an sich van die game. Zo superheldachtig heb ik mij niet gevoeld sinds... nouja, sinds Spider-Man op een houten plank met vier wieltjes stond in Tony Hawk’s Pro Skating 2!

Beste PlayStation 4 games

Bert de Vries

Technisch gezien is de beste man geen superheld, maar ik ga toch voor Batman. En dan specifiek voor Batman: Arkham Asylum. Weinig games hebben me zo omver geblazen als die game, toen ik 'm voor het eerst speelde. Die heerlijk duistere wereld! Die vloeiende bewegingen! Die kekke gadgets! Die geweldige schurken en vooral: die knettergoede stemmen! Oh wat een genot was en is die game. De andere twee Rocksteady Batman-games zijn ook meer dan goed, maar de eerste blijft voor mij het meest bijzonder, omdat het zo veel beter was dan wat er in die tijd op de markt kwam.

Batman Arkham Knight

JAcco Peek

Dat is absoluut Spider-Man voor de PS4. Die game heeft me als geen ander doen voelen als de desbetreffende superheld dankzij heerlijke physics, een sfeervolle wereld en een fantastisch verhaal. Het was eerst overigens Batman Arkham Asylum, die me liet zien hoe goed superheldengames kunnen zijn. De Batman-vibe in die game is ongekend sterk en het hele Metroidvania-aspect is verrassend goed verweven in een heerlijk vechtsysteem. Ook schieten South Park: The Fractured But Whole en Injustice 2 met te binnen, al kunnen die niet op tegen Insomniacs fantastische versie van de spinnenman.

Injustice 2

Wes Rijckaert

Het is voor mij stuivertje wisselen tussen Marvel’s Spider-Man en inFamous: Second Son en aangezien die eerste al genoeg liefde van de rest van de redactie krijgt ga ik voor inFamous. Het tweede deel is in mijn optie de betere game, maar ik heb me in Second Son toch echt het meest als superheld gevoeld. Dat komt met name door de krachten waar Delsin allemaal mee in aanraking komt. Het geeft de speler een uniek en gevarieerd arsenaal aan wapens om vijanden tot as (in sommige gevallen letterlijk) te verbranden. Dankzij de krachten voelt de stad als een heuse speeltuin en blijft het rennen over gebouwen met neonkrachten zalig om te doen. Waar blijft inFamous 3 Sony?

Spiderman

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Deel 2 van Batman vond ik zeer vermakelijk.
 • De Spider-Man game vond ik erg tof. De story vond ik voornamelijk goed in elkaar gezet. Infamous second son vond ik persoonlijk niet zo tof als infamous 2.
 • Batman Vengeance!

  Wat een game.
 • Marvel’s Spider-Man!
  Het gevoel als je door die stad slingert, heerlijk.
 • Arkham Asylum. City, Knight en misschien ook zelfs wel Origins deden allerlei verschillende dingen beter dan die game (en andere dingen weer minder goed), maar Asylum heeft gedefinieerd wat een goede superhero-game moet zijn. Één van de meest invloedrijke games van de vorige generatie. En persoonlijk ben ik gek op die metroidvania opzet van Asylum.
 • @That Mr Awesome eens!
 • Toch.. de Batman-games, ik kon er gewoon niet inkomen. Meerdere keren opgestart, maar ze trokken mij simpelweg niet. Jammer, want ze leken mij wel leuk.
 • De batman Arkham games en Spiderman PS4. Wolverine was ook niet slecht.
 • Op het moment is dat nog Batman: Arkham Asylum, maar ik heb Spider-Man op de PS4 nog niet gespeeld, dus wellicht verandert dat nog.
 • Infamous Second Son
 • X-men origins :Wolverine Uncaged.

  Die game was epic.
 • The adventures of Batman & Robin op de sega megadrive.
  Volledig in de stijl van The animated serie, goeie line-up van baddies, strakke gameplay en tot op heden nog altijd 1 van mijn favoriete soundtracks in game-geschiedenis (Jesper Kyd).
 • Spiderman op de PS1. Vrijwel alle elementen in de nieuwste Spiderman op de PS4 zaten ook al in deze game. Stealth, goed verhaal, knokken, veel kostuums en webtricks. Alleen was het geen open wereld, omdat dat toen nog niet mogelijk was. Ik heb hem meerdere keren uitgespeeld. Tot de nieuwe Spiderman op de PS4 vond ik dit de beste spiderman game. De laatste deed het eigenlijk gewoon dunnetjes over.
  Batman Arkham Asylum was ook ongelooflijk goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren