1. Q-N-A: Wat vindt de redactie van het uitstel van The Last of Us 2 ?

Q-N-A: Wat vindt de redactie van het uitstel van The Last of Us 2 ?

Gaat dit ook gebeuren met andere games of consoles?

Het uitstel van The Last of Us 2 kwam voor sommigen niet als een verassing. Door de quarantaines die door het coronavirus worden gehouden is het logisch dat games vertraging oplopen. Wat vindt de redactie van het uitstel en denken ze dat het ook met andere games of de next gen-consoles gaat gebeuren?

Michel Musters

Ik vind het een volstrekt normale reactie op deze volstrekt abnormale tijden. Dat mensen teleurgesteld zijn is een logische emotionele reactie, maar de opmerkingen dat ze het spel toch gewoon alleen digitaal op de oude releasedatum kunnen uitgeven vind ik getuigen van kortzichtigheid. Retail is nog altijd een erg belangrijke manier om games te verkopen. Daarbij zijn bedrijven afhankelijk van fysieke gamewinkels. Die moet Sony dus tevreden houden - ze hebben ook nog andere games en toekomstige games te verkopen in die winkels. Het beste is dus om de game uit te stellen. Ik denk dat dit nog maar het begin is - ik verwacht dat ook andere releases uitgesteld gaan worden en schat de kans vrij hoog in dat de next-gen consoles pas volgend jaar arriveren, ondanks wat Sony en Microsoft op dit moment claimen. Niet alleen die consoles moeten in fabrieken gemaakt worden, ook de lanceringsgames moeten op tijd af komen. Dat is vrij lastig wanneer ontwikkelaars massaal hun deuren sluiten of vanuit huis werken.

Xbox Series X

Bert de Vries

Het is natuurlijk jammer dat ik nu nog langer moet wachten om aan de slag te kunnen met een game waar ik ongelooflijk veel zin in heb. Hetzelfde zou gelden, wanneer de volgende generatie consoles worden uitgesteld. Anderzijds, ik heb, zoals velen van jullie, nog onwijs veel coole games op de stapel liggen die ik nog moet en wil spelen. Ik vind het dus jammer, maar heb genoeg te spelen om het wachten wat te vergemakkelijken.

Ik denk namelijk dat veel meer games uitgesteld gaan worden, zeker games waarbij een fysieke release in de winkel heel belangrijk is.

last of us 2

Jacco Peek

Het is eigenlijk niet de vraag of, maar welke games uitgesteld worden. Ghost of Tsushima is de volgende, want die staat gepland voor juni, en ik ben bang dat ook Cyberpunk 2077 en Avengers eraan moeten geloven. Het zou zelfs kunnen dat, mochten de next-gen consoles uitgesteld worden, verschillende najaarstitels worden verschoven naar 2021 als lanceergames. En wat The Last of Us: Part 2 betreft is het inderdaad logisch dat ie is uitgesteld, ze lopen anders een hoop verkopen mis. Wel jammer, want mensen hebben nu alle tijd om die game dubbel en dwars te spelen.

cyberpunk 2077

Lars Cornelis

Ik begrijp het wel - en reken maar dat meer releases volgen. Ik durf zelfs alvast te callen dat Naughty Dog de extra tijd gebruikt om de game meteen de optimaliseren voor de PS5. Kijk niet raar op als The Last of Us II straks gelijktijdig op PS4 en PS5 verschijnt. Ténzij de PS5 (En Xbox Series X) in zijn geheel wordt uitgesteld, waar ik ook niet van zou opkijken. Die apparaten moeten gemaakt, verscheept, en verkocht worden. Dat gaat lastig als fabrieken stilliggen, vrachten in havens blijven liggen en winkels dicht zijn. Dat zal in november toch hopelijk wel weer anders zijn, maar de vraag is of het hele productieproces niet dan al teveel achterstand heeft opgelopen.

PlayStation 5

Jolien Mauritsz

Het is jammer voor de fans die naar deze game hebben uitgekeken, maar gezien de situatie in de wereld komt het niet als een verassing dat The Last of us 2 is uitgesteld. Ik denk dat er zeker nog meer games uitgesteld gaan volgen dit jaar. Voor consoles weet ik het nog niet zeker. Zowel Sony en Microsoft blijven volhouden dat alles nog volgens planning verloopt. Alleen als er nog meer games uitgesteld gaan worden vraag ik mij af hoeveel launchtitels er voor de PlayStation 5 en Xbox Series X overblijven?

last of us 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Maak van The Last of Us 2 een PS5 launchgame. Desnoods met een PS4 versie erbij.

  Goedkoop scoren maar Nintendo doet dat aan de lopende band met al die WiiU games.
 • @Don Carpaccio

  Laat gewoon de the Last of us 2 en ghost of tsushima gewoon exclusief voor de ps4 blijven. Laat Sony alleen nieuwe games voor Ps5 maken aub. En Nintendo zijn situatie is anders bijna niemand had een Wii u vandaar dat ze die games opnieuw aanbieden op de Switch. 100 miljoen mensen hebben een ps4 dus het is niet nodig om die 2 games aan te bieden voor Ps5. Ook niet omdat de ps5 backwards is dus iedereen hem gewoon op een ps5 kan spelen.
 • @smaakmaker

  Gewoon uitgeven zoals Halo 6 (waarschijnlijk 1 versie) en niet zoals Zelda BotW (2 versies). Oke de Wii U en Switch verschillen hard van elkaar, maar digitale aankopen konden ze toch wel linken met elkaar…

  Maak hem speelbaar op de PS4, maar gebruik de PS5 huisstijl (fysieke doosjes).
  Desnoods met een verwijderbare sticker met de info dat ie ook speelbaar is op die console uit 2013.

  Het is al gebeurd met de Xbox 360 en de Xbox One:

  YouTube
 • @Don Carpaccio

  Nee laat het gewoon voor de Ps4 blijven net zoals Ghost of tsushima.
 • @smaakmaker

  Ik zal het doorgeven! :-P
 • Het is echt te stellig om te beweren dat elke grotere titel uitgesteld gaat worden. Er ontstaat natuurlijk een gigantisch potentieel om eerst alleen je titel digitaal uit te geven. Wel eens met Michel dat er ook andere belangen zijn, maar daarentegen moeten de betrokken partijen het financieel ook maar kunnen en willen. En wanneer iedereen begint uit te stellen, zal je straks op een zeer korte periode veel titels krijgen, ook niet ideaal.

  Nog een foutje in de inleiding en ook in het stuk van Jolien: ''verassing''
 • Hmm wellicht is het vloeken in de kerk, maar ik vind TLOU wat overrated. Leuk spel, toffe verhaallijn maar zo bijzonder als iedereen de game vindt heb ik hem nooit ervaren. Ik vond hem wat repetitief qua gameplay, te veel van hetzelfde en vooral de minimale variatie in tegenstanders stond mij wat tegen. En het was haast lachwekkend hoe vaak er wel niet toevallig een pallet lag om als vlot voor Elly te gebruiken.

  Nogmaals ; geen slechte game, zeer zeker niet! Maar voor mij niet dat pareltje die het voor anderen is. Al hebben diezelfde anderen mijn verwachtingen wellicht ook wat te hoog gemaakt.
 • @benjaminben
  BELACHELIJK! Wie denk jij wel niet dat je bent door dit te zeggen! Bla bla bla….

  Zo heb je die reactie alvast gehad Benjaminben ;)

  Ik zal het nog mooier maken, ik heb de game toen gekocht om het samen met mm broer online te spelen. Single player nooit aangeraakt.
 • @blue_blade_3

  Hilarisch. Ik verwacht dat niemand dat als reactie zou plaatsen bij een bericht zoals die van benjaminben. Zo'n toxic-reactie krijg je als je stelt dat The Last Of Us de slechtste game ooit gemaakt is of iets dergelijks.

  @benjaminben

  Voor mij is The Last of Us één van de beste games ooit gemaakt, dus wie denk jij wel niet dat je bent door dit te zeggen? Belachelijk! Ga lekker Fortnite spelen ofzo.
 • @Rahl
  Gelukkig is de IG community inderdaad niet snel aangevallen en/of op de teentjes getrapt!
 • @blue_blade_3

  haha, bedankt. Inmiddels wel aan de SP begonnen? Want het is niet dat ik deze afraad, sterker nog, als je hem toch hebt liggen ga er dan AUB aan beginnen. Wellicht is het voor jou wel de parel die het voor mij niet was.
 • @benjaminben
  Ik ben niet zo van single player games. En veel van de game heb ik al gezien terwijl mijn broer het aan het spelen was. Deel 2 zal ik wellicht wel aanschaffen en spelen.
 • @benjaminben

  Ja die palletpuzzels enzo waren wel een beetje lame. Maar ik vond het zo’n spannende en uitdagende game, zeker op de hogere moeilijkheidsgraden. Zuinig omgaan met de middelen die je hebt, kiezen tussen sluipen, rennen en vechten. Vind het echt een van de beste games ooit.

  Wat vijanden betreft heb je wel een punt maar dat heeft me niet gestoord.

  Uitstel is begrijpelijk. Heb nog genoeg te doen tot die tijd.
 • @benjaminben

  Helemaal eens. Ik vind eerlijk gezegd alle Naughty Dog games overrated. Heel oneerbiedig gezegd, maar ik vind het B-materiaal. Ziet er mooi uit, maar daar blijft het bij. Gameplay is saai en clunky, slechte AI en de verhalen zijn mijns inziens ook helemaal niet zo tof.

  Maar goed, dat is mijn mening. Ben blij dat veel mensen van dit soort games kunnen genieten en vind het jammer voor hen dat ze langer moeten wachten op TLoU2.
 • @barton

  Wat vind je verhalend wel goede games? Voor mij is TLOU op het gebied van verhaal wel een beetje het hoogtepunt. Gameplay en technisch niet hoor, al is het op alle vlakken een waardige game.

  Edit: niet alleen verhaal, maar ook zeer geloofwaardige acteerprestaties. Dat is namelijk ook vaak een minpunt bij games.
 • @barton

  Nou dan ben ik benieuwd welke ontwikkelaars jij wel goed vind haha

  Ik vind namelijk Uncharted 2 en 4 in zijn genre en in de tijd het beste wat er te krijgen valt. En ik vind juist qua verhaal The last of us 1 voor een game juist fenomenaal. En ik vind daarom Uncharted ook net iets beter dan de laatste Tomb Raider games omdat er qua voice acting en verhaal meer aandacht aan is besteed.

  Maar ik vind ook uncharted 1 en 3 niet zo geslaagd dus ze hebben ook wel mindere games gemaakt.

  En op de Ps2 ik vond de Jak and Daxter games tof maar ze waren niet qua 3d platformers zo tof als Nintendo hun games.


  Maar juist de Ai schijnt in deze game juist erg verbeterd te zijn.
 • @barton

  De Jak and Daxter-games heb ik met heel veel plezier gespeeld. Heel erg mooi om te zien hoe die games evolueerden van een ietwat cliché platformer tot een duistere opzichzelfstaande serie met een hele eigen smoel.

  Maar qau TLOU betreft ben ik misschien ook wel te laat op het feestje gekomen. Ik heb hem niet gelijk bij release gespeeld, maar de remaster op PS4. Het is alleen dat ik verwacht had weggeblazen te worden door deze game, gezien alle lof. Maar dit viel tegen. Een game is voor mij gameplay-technisch en verhalend pas echt goed als ik niet kan wachten om er naar terug te keren. Toen ik goed en wel in RDR2 zat kon ik deze game niet wegleggen, maar ook TW3 had zulke goede en toffe quests dat ik deze game onmogelijk lang onberoerd kon laten en ook de allereerste Walking Dead van Telltale (toen de formule nog vers en fris was) moest ik uitspelen om het verhaal, ik wilde gewoon weten hoe het afliep.

  Dit heb ik met TLOU helaas niet ervaren… Ik vond hem leuk om te spelen en heb er echt wel mijn plezier uitgehaald. De game had ook zeker zijn momenten, maar het gevoel en de drang om door te spelen ontbrak. Het wist mij op één of andere manier niet te zo te grijpen, wellicht dat de eentonige gameplay hier wat mee te maken had. Ik heb de game uiteindelijk wel uitgespeeld, maar het feit dat ik de DLC amper heb aangeraakt zegt wel wat.

  Nu moet ik ook zeggen dat ik vóór TLOU beide The Evil Within games heb uitgespeeld. Deze games zijn verhaaltechnisch best tof, maar niet geweldig. Wat deze games wel erg goed doen is het bieden van variatie. Er zijn zoveel verschillende locaties, wapens en vijanden in deze games te vinden, dat je na het uitspelen niet eens meer weet wat je nu allemaal tegengekomen bent. Hierdoor voelde TLOU wellicht wat te veel van hetzelfde aan. Daarbij vond ik de band tussen Ellie en Joel ook niet sterk genoeg ontwikkeld in de game. Dit deed TellTale met Lee en Clementine in TWD beter vond ik.
 • @benjaminben

  Ok ja ik begon aan de game op ps3 en ik dacht dit is vast niet mijn ding. Maar ik vond het geweldig. Tuurlijk gameplay technisch is het niet mind blowing. Maar juist het verhaal tussen Ellie en Joel greep mij wel. Wat jij niet zo goed vond. Vind ik echt geweldig gedaan maar ieder zijn mening.
 • @benjaminben
  Iedereen mag welke game dan ook overrated vinden, geen probleem toch ?
  To each his own.
  Beide The Evil Within games zijn geweldig, vooral deel 2. Hopelijk komt er ooit een 3e deel maar eerst komt Ghostwire Tokyo nog waar ik enorm naar uitkijk.
 • @Cypher

  klopt, welk deel heeft jouw voorkeur? Want ze zijn echt wel heel erg verschillend vind ik. Ik denk dat deel 2 mij wat meer greep, visueel echt prachtig maar ook qua gameplay vond ik de stealth en het maken van strategische keuzes in aanpak echt tof. Ook vond ik deel 2 meer beklemmend, ik voelde me echt als een rat in de keuken af en toe. Puur omdat er zoveel overpowerde wezens rondliepen (die meid met al die verschillende hoofden en die afschuwelijke lach bijvoorbeeld). Maar ook omdat je constant bezig was met oren spitsen… De geluiden die van de verschillende wezens afkwamen lieten je zien zonder te kijken en bepalen hoe voor te bereiden voordat je een nieuwe ruimte of gebied betrad. De eerste keer dat ik geneurie hoorde via de speaker van mijn controller was ook echt freaky ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren