1. Q-N-A: Wat vinden we van de PS5-interface?

Q-N-A: Wat vinden we van de PS5-interface?

Blij? Of niks bijzonders?

Deze week kwamen we er eindelijk achter hoe de interface van de PS5 eruitziet, en welke nieuwe features de console biedt. Wat vinden we ervan?

Michel musters

Ik moet eerlijk zeggen dat het filmpje mij vrij weinig deed, maar dat kun je ook positief opvatten. Ik zag in ieder geval niets waarvan ik op voorhand verwacht dat ik mij er aan ga storen. En dat vind ik nog altijd het belangrijkste van een UI: dat het zo vloeiend mogelijk werkt en mijn gamesessies niet in de weg staat. Het feit dat we straks (hopelijk) tijdens het spelen gameplay van andere gamers kunnen bekijken - bijvoorbeeld als tutorial - kan wel een game changer worden, maar het is eerst zien hoe dat in de praktijk gaat werken. Ik ben vooralsnog voorzichtig positief.

PS5

lars cornelis

Zo'n UI boeit me eigenlijk niet zoveel. Als het maar snel en soepel is, en ook werkt als je 30 games hebt. Daar gaat het nog weleens fout: dan ziet het er tof uit met 4 games, maar verlies je het overzicht zodra je bibliotheek uitdijdt. Verder is het toch vooral gewenning wat waar staat. Over een half jaar weet je niet beter.

PS5

jacco peek

Ik vind het er allemaal prima uitzien. Het doet erg denken aan dat van de PS4, maar dan wat strakker en sneller. De nieuwe features klinken ook erg tof. Ik bedoel: iedereen zoekt weleens wat op om verder te komen in een game, en direct vinden wat je zoekt maakt het alleen maar fijner. Ook meekijken met andermans gameplay maakt in een party zitten veel gezelliger, en bovendien biedt het ook nog een voordeel bij multiplayergames. Dus ja, ziet er goed uit!

PS5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind het er prima uitzien. Had wel gehoopt te zien hoe de store er precies uitziet, want met die "aanbevelingen" heb ik nooit zo veel. Vind dat vaak vergelijkbaar met reclame.

  Die gameshare optie vind ik wel heel interessant. Ben benieuwd of dit in online matches ook kan. Zou wel handig zijn als je een pvp game speelt en dat je ook kan zien wat je teamgenoot ziet.
 • Ik vind het er strak uitzien. In grote lijnen lijkt het op de PS4 UI waar overigens niks mis mee is, maar deze nieuwe UI ziet er iets meer gebruiksvriendelijk uit mede door een aantal toffe functies.
 • Volgende week graag: hoe vinden we de IG-website?

  Mogelijke antwoorden:
  - onbelangrijk, de PU- en in mindere mate gamer.nl-website gaan voor!
  - super brak, allerlei functionaliteiten werken niet goed of ontbreken.
  - ik word helemaal gek van de Bitdefender scroll advertorial.
  - een plek waar we zoveel mogelijk clickbaits en console war veroorzakende artikelen neerplempen om nog maar iets van traffic te genereren.
 • @barton

  IG gaat wel verdwijnen dat is eigenlijk niet meer te ontkennen. Dat gelul van we zijn bezig achter de schermen is beetje zoet houden.

  Dit is gewoon kopieer en plakken en hopen op zoveel mogelijk clicks en als dit eenmaal gaat tegenvallen trekken ze de stekker eruit.

  Als dat niet zo was geweest hadden ze echt nog wel met reviews of eigen werk gekomen. Gewoon 99,9% hier komt van hun andere sites vandaan.

  Ze besteden hier gewoon zo minimum mogelijk tijd aan om nog wat extra's te regenereren.

  En hier kijk ik de crew overigens niet op aan hoor. Die kunnen en mogen verder ook niks doen of zeggen. En hebben maar te doen wat ze worden opgedragen.
 • @DefenseForceNL
  Tegenwoordig volg ik de podcasts van Gamer.nl en het You Tube kanaal van PU. Moet zeggen dat het wel leuk is. Jammer dat IG niets meer doet daarmee. Dan kan je best concluderen dat sinds het vertrek van Simon Zijlemans het snel bergafwaarts is gegaan.
 • @adutchman

  Sinds zijn komst bedoel je.
 • @benjaminben

  Precies

  Sinds dat Jelle weg is is het alleen maar minder geworden.

  O man Jelle en Kevin kom terug please.
 • @benjaminben
  Okee haha De tijd van Jelle en Kevin heb ik niet echt meegemaakt, dus weet niet hoe het toen was.
 • @adutchman

  Gamer.nl is tenenkrommend slecht die generiek reviews van hardware zonder diepgang

  Hetzelfde copy paste gedrag

  En technisch even slechte site ook die irritante full screen reclames
 • @DefenseForceNL
  Denk het ook. Vind het ook raar hoe snel de site in elkaar is gestort in een paar jaar tijd. Maa rgoed we gingen van slecht werkende site naar slecht werkende site. Het is jammer dat het zo loopt.
 • @barton

  Hier ben ik het erg mee eens. Ik ben nooit zo heel erg van het reageren. Maar ik volg de site al dagelijks sinds het Jelle-tijdperk. Anderhalf jaar geleden kregen we nog videomateriaal dat gemaakt was voor deze site. Nu is het vooral de PU-site en dat is op zich niet erg. Maar het nut van deze site begint te verdwijnen. Dennis is volgens mij ook stilzwijgend vertrokken… Er zal vast nog wel geld verdient worden aan deze site. Maar het is echt niet meer wat het was….
 • @aupslegend

  Tijd dat Jelle zijn kindje terugkrijgt. Kijken hoe dit schip dan vaart, harder dan die andere 2 gok ik.
 • @benjaminben

  Kwam hij maar terug, maar zie dat niet meer gebeuren. Denk dat hij dat zelf ook niet meer wil. Tenminste van de manier waarop hij heeft moeten vertrekken iig.
 • @DefenseForceNL

  Nee denk het ook hoor, en is hem goed recht. Maar de passie en plezier spatte er toen van af. Sinds de komst van het tv-programma leek IG de wat meer commerciële kant op te willen. Jammer, want de crew van het voormalige IG voelde aan als een vriendengroep.
 • @barton
  Ik wilde er niet over zeiken, maar ook deze vraag vind ik weer zo kut en onorigineel. Ben meer benieuwd naar de comments onder deze serie artikelen dan de inhoud. Maar dit komt echt door de saaie vraagstelling.
 • @barton

  Heeft het nog zin dan om hier te kijken of is het beter om naar pu te gaan? Is dit ook de reden dat er nog geen fifa review is bijv?
 • @iknatuurlijk

  Hier hoef je niet meer te komen voor reviews, daar doen ze hier niet meer aan al een tijdje.
 • Kom eens met een originele vraag jongens kom op!

  Wat vinden jullie van mensen die al een game afkraken voordat ze hem zelf gespeeld hebben?
 • @iknatuurlijk
  Of de hemel in prijzen voordat de game gespeeld is.
 • @blue_blade_3

  precies, iets in die strekking.. In ieder geval een vraag waarmee je kan discussiëren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren