1. Q-n-A: Wat vind je van Concept UFO?

Q-n-A: Wat vind je van Concept UFO?

Kort geleden is een nieuwe console aangekondigd, de Concept UFO van Alienware! En hij komt ons allemaal wel bekend voor... Oh, ja, de Switch. Concept UFO wordt omschreven als een handheld-pc, maar de specificaties ervoor zijn nog niet bekend. De vraag van deze week luidt als volgt: 'Wat vind je van Concept UFO?'

Michel Musters

Hoe krijgen fabrikanten het toch voor elkaar om geniale ideeën (zoals de Switch) te jatten en er iets ongelooflijks lelijks van te maken? Ik ben niet echt thuis in dit segment van de markt dus ik heb geen idee hoe succesvol dergelijke apparaten zijn, maar ik kan mij niet voorstellen dat dit zo'n mainstream succes als de Switch gaat worden. Het is wellicht bevooroordeeld dat ik het op voorhand al afschrijf, maar dat krijg je er nou van als je iets toont dat er qua design écht niet uitziet.

Alienware Concept UFO

Dagmar de Groot

Ik ben hier eigenlijk wel heel enthousiast over! Ik ben dol op mijn Switch en zie de Concept UFO niet als concurrentie, maar een mooie aanvulling. Als ik pc-games (zoals Planet Zoo!) kan gaan spelen op een handheld-console die ik ook nog eens aan mijn monitor kan koppelen dan is dat helemaal fantastisch! Hopelijk kan ik dan ook mijn muis en toetsenbord eraan koppelen. Ik heb al een gesprek gehad met iemand over de auteursrechtelijke complicaties van dit apparaatje, maar het lijkt erop dat het technisch waarschijnlijk genoeg afwijkt van de Switch om niet een slechte kopie te zijn. Maar ik wacht de specificaties (en de prijs) van dit apparaatje wel af, dan kom ik hier op terug!

Planet Zoo

Bert de Vries

Wat een geweldig naam! Net zoals menig "echte" UFO, is dit ook waarschijnlijk iets waarvan niemand zeker weet wat het nu precies is, en al snel wegzet als onzin. Het is een lomp, zwaar en luidruchtig ding. Dat zijn natuurlijk nog dingen die kunnen veranderen in de ontwikkeling. Maar kijk naar de markt die inzet op streaming, de hoge prijs van dit soort hardware, de prijs voor het AlienWare merkje en de zeer waarschijnlijk beperkte toepassing/mogelijkheden, en je hebt een Ungelofelijk Fucked Object.

ufo

Jacco Peek

Een goed idee, en logisch dat iemand het gaat proberen. Het is natuurlijk een eerste versie, dus het zal allemaal lang niet perfect werken. Bovendien zijn games niet geoptimaliseerd voor de machine, dus is het nog maar de vraag welke games erop gaan draaien en hoe lang de batterij het uithoudt. Mochten bepaalde third-party-games er veel beter uitzien dan op de Switch, dan wordt het best wel interessant. Denk niet dat ik binnen een paar jaar zo'n ding ga aanschaffen, maar het idee is tof.

nintendo switch

Dennis Mons

In tegenstelling tot Michel 'Seksjas' Musters(!) heb ik wél smaak en vind het echt een beest van een handheld. Hij is lekker fors en lomp en daar hou ik van (don't ask). Ik ben enorm benieuwd naar de specs van de handheld, want die geven natuurlijk aan welke games hij kan draaien en op welke kwaliteit. Iemand riep al dat de batterijduur waarschijnlijk verschrikkelijk is, maar als 'ie 2 tot 3 uur haalt is dat precies hetzelfde als de Switch. Maar vooral het feit dat we straks ook Google Stadia en Xbox xCloud op de Concept UFO kunnen gebruiken maakt dit natuurlijk wel een héél interessant concept.

stadia

Lars Cornelis

Het probleem met een Zwitsers zakmes is dat een echte schaar, een echt mes en een echte schroevendraaier beter zijn in hun eigen soort. Dat probleem heeft de Switch eigenlijk ook, want als ik thuis speel op mijn 4K tv met Dolby Atmos installatie heb ik liever de kracht van een PS4 Pro of Xbox One X onder de knoppen, en voor onderweg is 'ie dan weer net iets te groot om altijd mee te nemen. Die problemen spelen bij dit Ufo-ding alleen maar meer. Maar de Switch heeft wél een paar geweldige exclusieve games en een razendsnel OS waardoor je ook echt op de tv kan spelen, ding kan lostrekken en in je tas kan gooien om onderweg verder te gaan. En met de Joy-Cons kun je altijd en overal verder, zelfs met zijn tweeën. De Switch is een verdraaid slim, doordacht stukje hardware dat gewoon wérkt. Om dat te kopiëren is er meer nodig dan alleen een kleine form factor. Voor Google Stadia en xCloud kun je overigens ook weer 90% van de hardware en gewicht weglaten, dus ook voor de toekomst zie ik 'm in deze hoedanigheid in ieder geval geen potten breken.

Xbox One S All Digital

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Mooi spul, design vindt ik ook heel gaaf, zag op youtube al een hands on review, ik ben heel enthousiast, en ben ook benieuwd wat het gaat kosten.
    hoe het er nu uit ziet ga ik hem zeker halen
  • Ligt aan de specs of het een nuttig apparaat zal zijn. Bij een Switch weet je dat er 6 jaar lang goede ondersteuning is. Bij dit apparaat zal het altijd afwachten zijn.
  • Als dit een Switch is maar die dan PC games draait, op tv en eenvoudig met beeldscherm muis toetsenbord kan spelen, zou ik er zo 1000 voor over hebben. Ben heel benieuwd.

    Het zou voor mij ideale schakeling tussen pc en console zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren