1. Q-N-A: Wat vind je van de Xbox series x?

Q-N-A: Wat vind je van de Xbox series x?

Het was al een tijdje bekend dat er een nieuwe Xbox console ging komen, maar wat dit precies ging zijn, dat wisten we niet, tot afgelopen week. Tijdens de Game Awards is de Xbox series X bekendgemaakt, met een bijzonder ontwerp. Vandaar dat de vraag deze week luidt als volgt: Wat vindt je van de Xbox series X? Hieronder onze gedachten, maar wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat jullie vinden!

Dennis Mons

Ik ben echt enorm te porren voor dit apparaat, maar ik steek dan ook niet onder stoelen of banken dat de Xbox One mijn 'daily driver' is als het gaat om gamen en het kijken van films, Netflix, YouTube... eigenlijk de hele mikmak. Het design van de series X is lekker strak en basic, daar hou ik sowieso van. Doet me een beetje denken aan de Apple G4 Cube... had misschien zelfs ook wel graag een beetje een transparante afwerking willen zien zoals die computer. Ben ook heel benieuwd hoe het OS eruit gaat zien, en wat het verder nog te bieden heeft naast gaming (ja, ik ben zo iemand die van allround devices houdt). Enige wat me een beetje zorgen baart, is dat de controller een tikkie kleiner wordt. Ik heb best grote fikken, dus hopelijk wordt 'ie niet voor kinderhandjes bedoeld.

Xbox Series X

Lars Cornelis

Ik snap dat Microsoft boven de concurrentie uit wil torenen, maar met dit design nemen ze dat wel heel letterlijk. Hoe plaats ik deze in mijn tv-meubel? Gewoon maar naast de subwoofer zetten ofzo? Of is het apparaat toch compacter dan 'ie lijkt? Ach, zoveel boeit het me ook niet, als Halo: Infinite maar vet wordt.

xbox series x

Dagmar de Groot

Ja, weet je, ik ben niet echt een Xbox-speler. Mijn mening hier is dan ook volledig gebasseerd op praktische elementen. Ik heb een klein kamertje, met een klein tafeltje voor mijn tv en consoles, waar zou ik deze ooit neer kunnen zetten? Mijn tv kan mooi op mijn PS4 staan, maar dat gaat met deze Xbox natuurlijk nooit. Ernaast past 'ie ook niet, want daar heb ik een muur. Dus het is wellicht een pracht ding en heel origineel, maar praktisch is het zeker niet.

xbox series x

Wesley Akkerman

De Xbox One X vind ik een van de mooiste consoles van dit moment. Misschien we de gaafste die ik in mijn verzameling heb (tenminste, als de GameCube niet zou bestaan). Dit design kwam onverwacht. De One X is laag en breed en strak en de Xbox Series X (walgelijke naam btw) is het tegenovergestelde daarvan: hoog en smal, maar gelukkig nog steeds strak. Ik weet nog niet hoe of waar ik hem op of in mijn tv-meubel ga plaatsen, maar dat zien we eind volgend jaar wel weer. Verder deel ik de mening van Dennis over de controller: de huidige Elite-controller komt voor mij dicht bij een perfecte controller, juist ook vanwege de breedte. Maar goed, ook dit is iets wat we vanzelf gaan merken -- gelukkig kunnen we de huidige One-controllers blijven gebruiken.

xbox series x

Bert de Vries

Cool, mooi en veel te hoog voor mijn strakke tv-meubel... Hoewel ik eigenlijk van plan was om van Sony weer over te stappen naar Microsoft, weet ik niet of ik het nu nog wel ga doen. Het is misschien een domme reden: maar ik wil die toren niet in beeld in mijn woonkamer. Ik vind consoles over het algemeen mooie dingen, maar dan wel achter het deurtje van mijn kastje. Als dat ding drie keer de hoogte van een controller heeft, dan wordt het design van de Series X, wat de Kinect voor de One was... Kan 'ie ook op z'n zij liggen? En wat een onhandige naam ook, waarom maakt Microsoft het zichzelf zo moeilijk?

xbox series x

Michel Musters

Ik vind hem verrassend mooi, ook al maakte ik op Twitter een grapje over dat ik hem al in huis had staan. De vorm is weer eens wat anders en ik denk dat hij ook prima bij mijn home cinema set past. Verder valt er natuurlijk nog weinig te zeggen, het besturingssysteem en de games zijn veel belangrijker. Maar ik denk dat Microsoft wat dat laatste betreft de afgelopen jaren op de goede weg zit, in ieder geval intern. Tijd om ons weg te blazen volgende generatie!

Jacco Peek

Ik vind de console zelf best mooi. Het is echt ff wat anders en qua specs klinkt het allemaal erg goed. De beelden van Senua’s Saga: Hellblade 2 zien er dan ook prachtig uit voor in-game footage. De aankondiging zelf vond ik een beetje gek en zelfs verwarrend. Het was een fantastische verrassing, maar eigenlijk vertelde Microsoft verder vrijwel niets. Zeker door de naam had ik eigenlijk wat meer willen weten. Maar goed, dat komt vast nog. Ondertussen ga ik bedenken hoe ik m’n Tower of Power - momenteel van onder naar boven: PS4 Pro, Xbox One X en Switch – ga indelen volgend jaar.

hellblade 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Iedereen praat dat hij te hoog is… Je kan hem op zijn kant leggen jongens en dames. En qua grote gaat hij wel meevallen volgens mij. Ik vind het in ieder geval een gaaf ding. En ja ook ik moet kijken waar deze gaat staan. Maar problemen zijn er om op te lossen toch?
 • @Grombeer

  Je kunt de Xbox SeX idd op z’n zij leggen maar dat is misschien nog wel lelijker. Dan zit je letterlijk tegen een groot zwarte blok aan te kijken. Het oogt gewoon rommelig en wellicht goedkoop. Maar goed dat is mijn mening.

  Uiteindelijk gaat het om de games maar het oog wil ook wat. Prima op een kinderkamer of een ruimte dedicated voor gaming maar de normale consument wil denk ik toch wel dat zijn/haar apparaten enigszins een beetje matchen in een tv meubel. De tijd dat gaming een beetje niche is en je dus weg kunt komen met onhandige vormen is wel een beetje voorbij.
 • @Grombeer ten dele eens: hij kan op z'n zij, begreep ik inderdaad. Maar dan zit dat logo verkeerd. Kan ik me bizar aan storen.

  Maar bovenal: waarom?! Waarom kiezen ze nu hier voor?! Doe niet zo moeilijk, Microsoft! Je moet het verschil maken met kekke software en mogelijkheden. De presentatie staat nu al op -1 en dat is gewoon zo ontzettend zonde!

  Ze hebben zo veel moois in huis met xcloud, gamepass en backward compatibility… En nu leggen ze de focus (indirect) op de looks
 • @BertdeVries

  Ze hebben gekozen voor dit ontwerp om optimaal hitte af te kunnen voeren en om kracht uit te stralen.

  Verder denk ik dat ze wisten dat het ontwerp wat teweeg zou brengen. Vanuit de marketing dus wel slim om dat bommetje op dit moment te droppen. Dan hebben we het nu daarover, is Sony aan zet om hun console uit de doeken te doen. Daar kan Microsoft dan weer op reageren met vette games, zonder dat de (looks van de) console daar aandacht van weg haalt. Microsoft wil deze generatie in ieder geval niet achter lopen met specs en prijs, dat zie je ook terug nu in de strategie van de aankondiging.

  Snap dus niet zo goed waarom dit -1 zou zijn voor de presentatie? Ze hebben vriend en vijand verrast door nu opeens met die goed geheim gehouden aankondiging te komen.
 • @That Mr Awesome de presentatie is zeker goed geheim gehouden. Maar wanneer men na je initiële presentatie het vooral over een ogenschijnlijk minpunt heeft, dan is dat toch niet positief?

  Bovendien ben ik heel benieuwd of de box wel goed gekoeld wordt op z'n zij, als het ontwerp zo bedacht is dat 'ie zo hoog is.

  Los daarvan vind ik 'm wel heel erg mooi! Heb een milde hekel aan alle RGB troep, maar dit subtiele licht aan de bovenkant vind ik erg tof.
 • @BertdeVries
  Heb het gevoel dat het 50/50 is, niet per se een minpunt. Maar daarom dus geen gek idee om op een moment als de Game Awards alleen even het uiterlijk te presenteren. Geeft genoeg buzz voor een maandje speculeren, waar ze eventueel later nog op kunnen reageren, en het 'overschaduwt' nu niet een volledige presentatie met specs en games.

  Phil Spencer twitterde laatst toch dat ie m al thuis had? Hij heeft m plat liggen. De ventilatie zal heus in orde zijn. We hebben pas drie zijdes gezien.

  Ja, die RGB ben ik ook nog niet over uit (ook niet over dat dat raster bovenop zo ingedeukt is trouwens). Is het wel een lampje, en niet gewoon de fan? En als het een RGB is neem ik aan dat je de kleur kan instellen, hem kan dimmen, of zelfs uit kan doen. Ben ook meer van de subtiele aanpak wat dat betreft.
 • @That Mr Awesome dat zou wel een interessante strategie zijn! Ben benieuwd :)
 • @Grombeer

  Zelfs als je em aan de kant zet is het nog te groot om een onder mijn televisie te plaatsen.
 • Wat een gezeur over het design. Je kunt 'em nota bene op zijn kant leggen. Ik vind het een mooi strak en stoer design, van mij hoeft' ie helemaal niet netjes verborgen te worden in een tv-meubel.

  Verder kennen we de precieze specificaties en launch line-up nog niet, dus is het nog veel te vroeg om al wat van de Series X te vinden, laat staan om te besluiten of je 'em gaat kopen of niet.
 • @barton

  Dit idd. Alleen de naam is wel echt kut.
 • Als de PlayStation 4 op de doos rechtop staat, voelen jullie je dan ook verplicht om dat ding per se zo neer te zetten? ;)

  Anyway, ik ben enthousiast over het ontwerp. Mijn huidige console staat al naast de tv op het meubel. Dat de Series X er voor gemaakt lijkt om in het zicht te staan is dus alleen maar meegenomen in mijn situatie. De naam is uiteraard weer debiel, laat
  dat gerust aan MS over, maar als je hem door redeneerd lijkt het de start van een nieuwe naam conventie die over een paar jaar (met nieuwe consoleversies) niet eens zo onlogisch is.

  Het heeft m'n hype voor next gen officieel afgetrapt, begon daar opeens wel heel erg naar uit te kijken.
 • Ik vind hem erg mooi! De PS5 heeft vooralsnog mijn voorkeur, hopelijk weet Microsoft goede games uit te brengen in de beginfase. Misschien dat ik dan van gedachten verander, maar veel vertrouwen heb ik daar niet in gezien de afgelopen generatie.
 • Ze zijn er al over aan het grappen via social media. En ik heb al superveel polls gezien van grote gaming sites waar mensen konden kiezen uit welke console ze zullen kopen. De meerderheid stemt op de ps5, en zelfs voor beide ipv de Xbox x series alleen.
 • @CyberFl

 • @Meta_coola
  Multifunctioneel!
 • @Meta_coola

  Haha awel daar wil ik em wel voor halen.
 • @Meta_coola

  Dat is zo gek nog niet hahaha
 • Qua design mooiish, qua naam echt kutter dan kut. Maar dat doet er allemaal niet toe ik heb voormij zelf zes jaar geleden besloten om voor de opvolger van de ps4 te gaan.
 • @Meta_coola
  Eind 2013? Toen de PS4 amper uit was? Je stopte Knack erin en dacht, "hell yes de PS5!"?
 • @Prof_Nakayama

  Ach ja ik heb zelf de ps4 pas in 2014 gekocht. In 2006 had ik overigens ookal besloten om de opvolger van de ps3 te kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren