1. Q-N-A: Wat vond je van Xbox Live/XO19

Q-N-A: Wat vond je van Xbox Live/XO19

Ben je ergens door verrast, blij met mededelingen of iets anders?

Afgelopen donderdag is de Inside Xbox-livestream geweest en daarmee werd X019 afgetrapt. Het evenement loopt nog even door, maar ondertussen gaan wij wel even in op wat we vonden van Inside Xbox en X019, van wat we tot nu toe gezien hebben. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie gedachten!

Dagmar de Groot

Ik ben geen Xbox-speler, laat ik dat allereerst even voorop stellen, maar ik heb natuurlijk wel wat gedachten over wat er bekendgemaakt is tijdens de Inside Xbox-livestream. Als ik wel een Xbox-gamer was geweest dan was ik zeker super blij met het nieuws dat de klassieke Final Fantasy-games naar de Xbox Game Pass komen - als een Final Fantasy-fanaat. Verder wordt ik ook heel blij van het nieuws dat Minecraft Dungeons in april 2020 gaat komen, dan kan ik mijn jeugd weer even nieuw leven in blazen. Ook de nieuwe Rare-game ziet er interessant uit, en als het evenveel plezier kan gaan geven als Sea of Thieves, dan kan ik niet wachten. Al-in-all een prima Inside Xbox naar mijn beleving.

Minecraft Dungeons

Michel Musters

Eigenlijk vond ik dit de eerste Microsoft-presentatie in jaren waarbij ik het gevoel kreeg dat er een hoop console-exclusieve games naar Xbox One komen. Ik ben dus dik tevreden met de aankondigingen. Er was variatie, originaliteit, diversiteit in kleurgebruik. Meer van dit en er komt gewoon een Scarlett naast die PS5 te staan! Game Pass begint mij als fysieke fanatiekeling nu zelfs te trekken en met xCloud lijkt Microsoft Google Stadia al voor de release een K.O. te hebben gegeven. Die vorm van presentatie, met superenthousiaste werknemers en als een bezetene klappend en juichend publiek, kan in 2019 echt niet meer.

project scarlett

Wesley Akkerman

Ik ben heel enthousiast geworden voor Project xCloud. Ondanks het feit dat ik een gameroom heb met meer dan drie IKEA Billy-kasten vol aan games en 35+ spelcomputers heb, vind ik de trek naar cloudgaming interessant. Helemaal omdat het nu echt voor de deur staat met Google Stadia en later in 2020 dus ook xCloud. De Switch heeft bewezen hoe tof het is om je consolegames overal te kunnen spelen. En als we straks alle games op Xbox Game Pass on the go en op allerlei devices kunnen spelen, dan word ik daar gelukkig van. Game Pass is sowieso tof en dat aanbod wordt ook alleen maar beter met de toevoeging van Final Fantasy-spellen en freakin Yakuza?! Wtf. Blij dat ik destijds Game Pass voor een euro gekocht heb.

xCloud

Bert de Vries

Het blijft me verbazen over hoeveel toffe content gamepass gebruikers kunnen beschikken. Nu zijn er ook weer dermate veel nieuwe titels aangekondigd, waaronder zelfs wat heerlijke obscure titels als The Red Strings Club en My Friend Pedro. Het is dat ik nu al genoeg verschillende abonnementen heb lopen, maar bij de keuze voor een volgende console gaat dit wel meewegen. Ideaal, dat ik met één abonnement nieuwe games op de nieuwe Xbox kan spelen en andere kekke titels op m'n pc.

My Friend Pedro

Cody van den bogert

Laat ik vooropstellen dat ik een Sony-boy ben, dus heel warm of koud word ik niet van een XO. Dat neemt niet weg dat ik altijd in ben voor een showtje, en dat weet Microsoft altijd wel neer te zetten. Qua inhoud ben ik vooral blij dat Planet Coaster volgend jaar op de console speelbaar, vooral omdat Planet Zoo dan wellicht later ook op de PlayStation speel is. Verder ziet de nieuwe Rare-game er wel meeslepend uit, hoewel het me nog niet helemaal duidelijk is hoe de game gespeeld gaat worden.

Planet Coaster

Jacco peek

Op zich wel tof, maar niet denderend goed. Er komen vooral een hoop kleinere, toffe titels naar de Xbox One, zoals de nieuwe game van Dontnod. Het nieuws van Age of Empires 4 en Planet Coaster is me echter het meest bijgebleven. Ik kan niet wachten tot ik pretparken op de Xbox kan maken!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik denk dat de komende maanden met terugwerkende kracht gaan bepalen hoe goed deze X019 was. Deze was toch vooral gericht op wat kleinere, creatieve games en een indrukwekkende sloot aan content voor de services. Dat het daarmee wel goed zit, dat wisten we eigenlijk al wel.

    Wat er aan ontbrak was wat Triple A geweld. En dat is niet onlogisch, als ze dit bewaren tot ze begin volgend jaar, wanneer ze de nieuwe console écht uit de doeken doen. Als ze daar indrukwekkende (bij voorkeur singleplayer) exclusives kunnen tonen van een aantal van die nieuwe studio's van ze, dan wordt de Scarlett wel een heel aantrekkelijk pakket. Iedereen heeft immers voor €1 kunnen upgraden tot wel 3 jaar Gamepass Ultimate, wat meegaat naar de nieuwe console. Dat is wel erg lekker beginnen aan een nieuwe generatie.

    Maar totdat dat wordt bewezen, was dit niet meer dan een decent presentatie met inderdaad vervelend klapvee. Daar mogen ze wel wat anders voor gaan bedenken.
  • In vergelijking met vorige edities was dit een prima show. Mede daardoor waren mijn verwachtingen wel erg laag, en vooral met de Scarlett release volgend jaar zullen ze wellicht een hoop bewaren voor de E3.
    Toch heb ik me dus prima vermaakt, en waren er best wat leuke aankondigingen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren