1. Q-N-A: Wat vonden we van Gamescom Opening Night Live?

Q-N-A: Wat vonden we van Gamescom Opening Night Live?

En wat zijn de hoogtepunten?

Deze week vond Gamescom Opening Night Live plaats, de aftrap van Gamescom en de afsluting van Geoff Keighleys Summer Game Fest. Wat vonden we ervan? En wat waren onze hoogtepunten?

Michel musters

Was er een hoogtepunt? Het klinkt misschien een beetje negatief, maar ik vroeg mij echt af waarom deze show überhaupt bestond. Er waren genoeg toffe games te zien hoor, maar zonder een paar schokkende aankondigingen blijf je als kijken toch een beetje beduusd achter. Laat ik dan voor de gameplay van Ratchet & Clank: Rift Apart gaan, simpelweg omdat ik dat er weer kneitergoed uit vond zien en het ook daadwerkelijk gameplay was.

jacco peek

Ik heb erg genoten van de gameplaydemo van Ratchet & Clank, al hadden we natuurlijk al een korte versie gezien. Het ziet er prachtig uit, lijkt heel vloeiend te lopen en doet - zoals ik al eerder zei - erg denken aan A Crack in Time. Ook was het goed om 12 Minutes weer te zien. Vorig jaar vertelde de ontwikkelaar me dat hij nog stemacteurs zocht, maar dat hij deze namen zou strikken had ik niet verwacht. Los van deze hoogtepunten vond ik de presentatie wel oké. Het is een leuke show, maar verder geen schokkende verrassingen.

marcel vroegrijk

Ik vond het tergend saai, maar ik snap ook wel dat er gewoon wat minder vooruitgekeken wordt vanwege de coronacrisis. Ik denk dat er heel veel onthullingen op de lange baan zijn geschoven omdat onduidelijk is of de ontwikkeling wel op schema blijft liggen. Of misschien zelfs al enorm vertraging heeft opgelopen. Alsnog een show van twee uur proberen te vullen had daarentegen ook weer niet gehoeven, met die storyboard van World of Warcraft als dieptepunt. 12 Minutes is nog hoger op mijn lijstje komen te staan. Verder wil ik nog even aankaarten hoe ontzettend toondoof Call of Duty Black Ops Cold War was. Je kunt gezien de huidige staat van de VS echt niet met een game aankomen die oorlogsmisdaden romantiseert en doet alsof dat land de heldhaftige redder is van de vrije wereld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik weet niet of dit alleen tijdens het overgang van nieuwe gen voorkomt, maar ik krijg echt het idee dat aankondigingen van toffe games steeds meer tijd nodig gaat krijgen door de jaren heen. Er viel voor mij in bijna geen een live stream iets boeiends te zien. Tot nu toe heeft voor mij alleen Ratchet & Clank alleen de echte kracht van een next gen console laten zien en voor de rest zag ik bij beide consoles weinig gameplay of next gen terugkomen.
  • Deze live show liet zien hoe mediocore games eigenlijk zijn geworden en de clubs met de grootste zakken geld aandacht krijgen. Vooral de Gamescom awards zijn op dit moment een natte neus, FIFA21 is 1 van de kanshebbers bijvoorbeeld WTF.

    Hopelijk is corona de oorzaak dat de games wat minder zijn, maar als dit de eerste jaar van next gen is. Dan heb ik serieus medelijden met day 1 buyers.
  • @Catelina
    Ga lekker in een kattebak liggen bah.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren