1. Q-N-A: Wat was de meest teleurstellende game of gamemoment van 2018?

Q-N-A: Wat was de meest teleurstellende game of gamemoment van 2018?

2018 kent ook dieptepunten

Het jaar 2018 heeft veel nieuwe games en mooie gamemomenten opgeleverd met hoogtepunten als God of War en Red Dead Redemption 2, maar welke games hebben het ondanks de hoop niet gehaald? Daarom in deze Q-N-A: Wat was de meest teleurstellende game of moment van 2018?

bert de vries

Fallout 76. Ik ben dol op de serie, maar deze raak ik voorlopig niet aan. Zonde, want het concept kon best goed werken. Ik hoop van harte dat men wel doorgaat met de serie en niet de hele franchise na deze knalharde faal (op werkelijk elk vlak, zelfs buiten de game) in de koelkast zet.

Fallout 76

michel musters

Qua games heb ik eigenlijk niet zo gek veel gespeeld wat mij tegen is gevallen. Ik weet meestal vrij aardig in te schatten wat ik leuk vind of wat goed gaat worden en probeer de slechte titels dus gewoon te negeren. Als ik dan toch iets moet zeggen, dan is het Super Mario Party. De game is met vier speelborden niet zo uitgebreid en ik vind de minigames ook niet zo leuk als in de oude Mario Party-games. Het is geen slechte game, verre van, maar het weet mij niet zo te grijpen als ik had gehoopt.

Super Mario Party

Dennis mons

Ik sluit met aan bij Bert, maar eigenlijk wil ik gewoon Bethesda zelf zeggen. Niet alleen ging het hopeloos fout met Fallout '76 (ben verder geen fan van de serie trouwens), maar ook nog eens fout met randzaken die de clusterfuck alleen nog maar erger maakte. Vooral dat ook nog eens gevoelige gegevens door een fout op straat kwamen te liggen, heeft het bedrijf niet veel goed gedaan. Dus de You F*cked van het Jaar Award gaat naar Bethesda. Hopelijk trekken ze het volgend jaar weer recht.

Fallout 4

marcel vroegrijk

Drie zinnen hebben dit gamejaar voor mij getekend. De eerste komt uit Red Dead Redemption 2. ‘Leaving mission area’ verschijnt in beeld zodra je, jawel, het gebied waarin een missie plaatsvindt dreigt te verlaten. Dat zinnetje staat voor mij symbool voor het schrijnende contrast tussen RDR2’s open wereld en de dichtgeknepen missies, met verstikking tot gevolg. De twee andere zinnen komen uit Assassin’s Creed: Odyssey. ‘You are close to your target. Press up to call Ikaros’. In AC: Odyssey kun je met je vogel (Ikaros) de omgeving verkennen en vijanden alvast markeren. Daarom krijg je hiervoor een prompt zodra je ook maar een beetje in de buurt van het missiegebied komt. Het probleem is: die prompt gaat maar niet weg, tot je daadwerkelijk Ikaros roept. Je hebt gewoonweg geen keus. Terwijl je vijanden ook gewoon op de normale manier kunt spotten. MET JE OGEN.

Odyssey

jacco peek

Het is geen populaire mening, maar ik vond Ni Nu Kuni 2: Revenant Kingdom behoorlijk tegenvallen. Het begint allemaal goed, maar al snel loop het aantal prachtige tussenfilmpjes terug en komt een eentonige gameplaycyclus daarvoor in de plaats. Ik heb opgegeven toen ik voor de tweede keer mijn koninkrijk moest upgraden door tientallen zijmissies te spelen. Vond ik Ni No Kuni 2 maar zo goed als de meesten, want ik heb er lang naar uitgekeken.

Ni Nu Kuni 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hier ook Fallout 76. Ik had best hoge verwachtingen van de game, maar met de beta was het al duidelijk dat er veel niet op orde was. En met een release twee weken later was het wel duidelijk dat daar weinig aan ging veranderen.
 • Overduidelijk dat ik rdr2 met de vele problemen (niet het verhaal en de stem acteurs) de teleurstelling van 2018 vind.
 • Assassin's Creed Odyssey.

  grinden,
  veel te veel zichtbare pop ups,
  slechte stemacteurs/actrices met irritante accenten,
  slap verhaal boordevol cliches, onrealistische scenes, goedkope emoties en pure cringe,
  lachwekkend keuzesysteem, slecht gejat,
  kitsch,
  microtransacties,
  saai levelsysteem,
  reviewscores die niet realistisch zijn,

  en met de kers op de taart:
  irritante fanboys
 • @Don Carpaccio
  Hier een irritante fanboy ;-) ik ben het met al je punten eens maar je vergeet dat de gameplay wél erg goed is.
  Daarom heb ik mij prima vermaakt met de game, zo soepel dat het speelde.
 • @mole28

  Niet alles is slecht. Het vechten was inderdaad wel leuk, maar na een tijdje werd het toch wel saai.

  Varen op zee vond ik het leukste.
 • De lui die na de beta van Fallout 76 de game alsnog kochten en dan gaan klagen. Bethesda, tja, niet netjes gehandeld tot dusver.

  En de berichtgeving op deze site zo nu en dan. Hoe sommige poep en scheten van (superhelden) films wel worden genoemd, maar groot game nieuws soms lijkt te ontbreken.

  Afgelopen week nog: Henry Cavill speelt nog wel superman, volgens aquaman, dus.
  Monster Hunter: World toch een van de betere games van t jaar. Had afgelopen week n developer update met best n paar aardige aankondigingen. Hier niks van gelezen.
 • Hmmm dat is dit jaar een moeilijke vraag, meeste games die ik dit jaar heb gespeeld zoals Red Dead Redemption 2, Assassin's Creed: Odyssey, God of War en Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age zijn stuk voor stuk meesterwerken.

  Fallout 76 zou ik op kunnen noemen maar die heb ik zelf nog niet gespeeld. Kingdom Come : Deliverance en Hello Neighbor vielen lichtelijk tegen ( van laatstgenoemde ben ik wel positief over de adaptieve AI die mag van mij in elke game gezet worden) beide games waren uiteindelijk niet precies wat ik er van verwacht had.

  Semi game , maar meer insidegamer.nl en redelijk persoonlijk gerelateerd: wat ik teleurstellend vind is dat ik bij een bepaalde member review zo hard werd aangevallen vind ik jammer maar wat mij nog steeds steekt is dat een andere member denkt dat ik de draak steek met zijn review en zijn worden 180 graden draai terwijl dat gewoon weg niét zo is en ik juist in die review goud eerlijk ben geweest.

  Dit artikel herinnerd mij er nog wel aan dat ik nog een artikel wil maken over de games die ik dit jaar het beste vond. Het zal geen verrassend artikel worden, maar wat ik wel weet is dat de meeste mensen die nu al denken te weten welke game er op één staat bij mij de plank volledig mis slaan.
 • @Meta_coola, dat is toch dragon Quest?
 • @Grombeer

  maar
 • @Meta_coola
  Je bent vrij duidelijk hoor. Ik denk zelfs iets té waardoor het soms wat geforceerd kan overkomen. Ik weet bij jou precies wat ik kan verwachten omdat je je vaak genoodzaakt voelt om steeds extra uitleg te geven over je keuzes. Ook ik verwacht bij jou Dragon quest op 1 en ik weet dat je FF hoger zegt aan te slaan dan AC als serie. Wellicht komt t omdat je zo vaak aangesproken bent op je mening dat je je verplicht voelt dit te melden(ook wel eens door mij trouwens). Maar als ik jou was zou ik het niets steeds al bij voorbaat roepen als je er nog niet op aangesproken bent.
 • @xevulutionx

  Dit is inderdaad wel een vorm van een defence mechanism, die er tegenwoordig bij ingebakken zit en dat komt dus inderdaad vooral door de members hier die mij op mijn mening aanspreken en het niet kunnen hebben dat ik die mening heb.
 • Hier ook een onpopulaire mening, Monster Hunter World. Had ooit Monster Hunter op de PS2 gespeeld en vond het toen ook al een saaie herhalende bende, maar de beelden van Monster Hunter World zagen er wel erg mooi uit, dus ik ging het toch maar weer eens proberen. Jammer genoeg was het (voor mij dan) qua gameplay nog steeds net zo saai als het ik het me herinnerde. Ik zie ook echt niet hoe mensen zoveel uur kunnen steken in de Monster Hunter serie. Maar ja dat zullen mensen misschien ook wel zeggen over Yakuza bijvoorbeeld (waar ik dan weer veel uren in kan stoppen)
 • @victorace33
  Dat maakt er twee van ons. De tergend langzame en waardeloze co-op was de druppel. Niet aan besteed die game.
 • Spider-Man

  Het webswingen is fantastisch en ik kon genieten van de dialogen van Peter Parker en Mary-Jane, maar de rest van de game vond ik gewoonweg niet leuk. Het verhaal was saai en voorspelbaar, combat klikte totaal niet voor mij en werd al gauw eentonig. Ik had de hoop dat het beter zou worden, maar dat werd het maar niet. Nee, echt niet mijn game.
 • Met alle heren in het artikel. Ni No Kuni 1 had overigens ook het probleem met de terug lopende animatie filmpjes maar de game bleef leuk. Deel 2 werd vrij snel saai. RDR2 is bepaald niet het meesterwerk wat de pers er van heeft gemaakt. En Fallout 76 toont de treurige gevolgen van een "game as a service".
 • Battlefield 5 van begin tot eind. Game met een totaal mislukte visie en ze gaan gewoon door tot de dag van vandaag. Dingen veranderen die nergens voor nodig zijn en bergen bugs laten zitten in de game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren