1. Q-N-A: Wat was je favoriete aankondiging deze week?

Q-N-A: Wat was je favoriete aankondiging deze week?

De Unreal 5 Engine, Tony Hawk-remakes of Paper Mario?

Deze week zijn er de nodige dingen aangekondigd en onthuld. Ghost of Tsushima-gameplay, de Unreal Engine 5, Tony Hawk en Mafia-remakes en een gloednieuwe Paper Mario-game. We vroegen aan de redactie welke aankondiging deze week hun favoriet was.

Lars Cornelis

Ja lekker boeie die Unreal engine 5 demo, maar de tijd dat ik enthousiast werd van mooie tech demo's ligt echt al heel ver achter me. Van Tony Hawk 1 + 2 werd ik wél enthousiast, maar ik herinner me Activisions vorige poging om een remake-achtig iets te maken en die herinnering tempert mijn enthousiasme een beetje. Pas echt blij werd ik van de aankondiging dat er een remake van Mafia uitkomt. De originele. De échte. Het verhaal van Tommy Angelo die als taxi-chauffeur per ongeluk de onderwereld van Lost Heaven inrolde. Met die geweldige sfeer, die heerlijke soundtrack, het voor die tijd bijzonder sterke verhaal, die verschrikkelijke race-missie die zonder vals spelen niet te halen was (of was dat juist de bedoeling?). Het is de remake waar volgens mij niemand actief om vroeg, maar die die klassieker o zo verdient.

Mafia

Jacco Peek

De remakes van Tony Hawk. Ik snak al tijden naar een Skategame, want zelfs Skate 3 begint na tien jaar oud te worden. Met Skater XL, Session en Skatebird op komst leek het al een goed jaar te worden, maar dat THPS terugkeert maakt het helemaal compleet. De gameplay ziet er fantastisch uit en hopelijk werkt het delen van skateparken een beetje. Kon het in ieder geval niet laten om de collector’s edition te halen. Overigens waren de rest van de aankondigingen ook heel tof! Ben benieuwd naar de remake van Mafia 1 en Paper Mario ziet er geinig uit.

Tony Hawk

Michel Musters

Ik ben juist wel enthousiast vanwege die Unreal Engine 5-demo. Techdemo's boeien mij normaliter ook helemaal niets, maar het feit dat deze demo daadwerkelijk op een PlayStation 5-devkit liep (én speelbaar is!) vind ik wel een wezenlijk verschil. Wat mij betreft was dit dan ook de belangrijkste en voor mij persoonlijk meest interessante aankondiging van deze week. Maar eigenlijk mocht alles er wel zijn: ik kijk ook enorm uit naar de Tony Hawk-remake, de nieuwe Paper Mario ziet er uit als een heerlijke zomergame en de gestileerde spelwereld van Ghost of Tsushima trek ik erg goed. Ondanks alle proberen die het coronavirus met zich meebrengt - ook binnen de game-industrie - ziet dit jaar er toch verdomd veelbelovend uit!

Jolien Mauritsz

Voor mij is het toch de plotselinge aankondiging van een nieuwe Paper Mario-game, puur vanwege het feit dat het echt gewoon uit het niets kwam! De Unreal Engine 5-demo vond ik er ook supervet en mooi uitzien, maar ik snapte eerlijk gezegd vrij weinig van al dat technische gepraat. De aankondiging geeft mij de hoop dat er binnenkort nog meer nieuwe games aangekondigd gaan worden. Ik koester nu ook een klein beetje hoop dat we binnenkort misschien meer informatie over Breath of the Wild 2 gaan krijgen of de 3D Mario-remakes te zien krijgen.

Paper Mario: The Origami King

Wes Rijckaert

Hoewel de Unreal demo erg tof was om te zien is het vooral de State of Play met Ghost of Tsushima waar ik enorm enthousiast van word. Wellicht dat het komt doordat ik recentelijk ben begonnen met Assassin’s Creed Origins en Ghost op het oog zeker raakvlakken heeft met de AC-serie, maar het zou ook kunnen dat de manier waarop de openwereld zichzelf presenteert zo’n indruk op mij maakt. Als het verkennen van Tsushima enigszins in de buurt komt van Breath of the Wild dan kan ik niet wachten om mezelf te verliezen in het Japan van 1274. Of heeft de game zo’n indruk gemaakt door mijn voorliefde voor de Japanse oudheid? Moeilijk te zeggen waar het nu precies door komt…

Ghost of Tsushima

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ga voor paper Mario. Ik hoopte er al een tijdje op en het is wel cool dat ie er ineens is.

  Ghost of Tsushima heeft ook mijn aandacht gewonnen.
 • @Luigi1985

  Ik hoop nog steeds op een nieuwe Donky Kong Country.
 • @TommieNL

  Ik ook laat dat een van de komende aankondigen die hopelijk nog gaan komen van Nintendo zijn.
 • Mafia trilogie was vet. Maar weer typische luiheid dat alleen deel 1 een remake is en niet deel 2. Deel 3 blijft voor mij een slechte game. Maar hadden ze deel 2 ook van een remake voor zien was het voor mij een must buy.

  Paper Mario tof en onverwacht dat Nintendo ineens een game trailer eruit gooit. Wel is het afwachten Paper Mario is niet meer van de extreme kwaliteit die het vroeger was op de GameCube Maar een mooie 8 game is ook de moeite waard.


  Ghost of tsushima Zag er zeer tof uit alleen hoop ik dat de missies afwisselend genoeg zijn om de game echt tot het einde tof te laten zijn. Daarbij ben ik wat huiverig met Sucker Punch. Hun Sly games echt geweldig. Maar infamous was leuk maar niet briljant vond ik. Dus ik hoop dat ze nu het laatste stapje zetten.

  Tony pro skater nooit wat mee gehad maar mijn vriendin werd er erg enthousiast van. Dus dat is leuk.

  Unreal 5 engine heel leuk en aardig. Maar het gaat niet officieel uitkomen. En leuk hoe games eruit kunnen gaan zien maar dat is toekomst muziek.

  Ghost of tsushima en Paper Mario trok mij het meeste aan. En Mafia trilogy had gekund als deel 2 ook een remake was geweest
 • @smaakmaker Aangezien de meeste bedrijven gewoon 1 game remaken en er dan 60 euro voor vragen vind ik het kwa luiheid wel mee vallen. De Mafia 1 remake ziet er echt hoogstaand uit en Mafia 2 is dan iig nog remastered. En dan heb je ook nog deeltje 3 erbij. Heb zelf alleen 3 gespeeld dus word zijn geld zeker waard.
 • @Real13

  Dat klopt wel maar had gewoon net die extra stap gezet en deel 2 ook geremaked. En heb Mafia 2 al gespeeld. Deel 3 vond ik echt de teleurstelling van de Xbox one en ps4 generatie tot nu toe. Dus dan zou het echt voor deel 1 zijn die ik gemist heb. Of deel 2 moet er echt vele malen beter uitzien.
 • @smaakmaker ja 3 is bij mij juist een van mijn favoriete games deze generatie omdat ik het verhaal, de personages en de sfeer echt fantastisch vond. Ben daarom ook erg benieuwd naar de Originele Mafia en deeltje 2. Voor jou is het dan de vraag of je deel 1 het volledige bedrag waard vind. We weten iig een stuk meer na de reveal dinsdag.
 • @Real13

  Oké bijzonder dan zal deel 2 je omver blazen.
 • Mafia Trilogy met als hoogtepunt natuurlijk de Mafia 1 remake. Heb die game nooit gespeeld en de gelekte beelden zagen er fantastisch uit.
 • Vandaag nog een keer de State of Play van afgelopen donderdag bekeken en wat een zin heb ik gekregen Ghost of Tsushima zeg! De aankondiging van de week is echter Paper Mario omdat het uit het niets kwam. Na het zien van de techdemo heb ik het volste vertrouwen erin dat de next-gen fantastisch gaat worden!
 • Ghost of Tsushima staat bij mij wel bovenaan het lijstje. Wat eerder al onthuld werd is dat je, als je voor Ghost kies een aantal van je medestanders tegen je zullen keren omdat het niet eervol is als je niet als Samurai bekend ben. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.
  De Unreal 5 demo staat op de tweede plaats. Meestal zien we dit soort demo's op een giga pc waar niemand voor programmeert omdat je publiek dan te klein wordt. Dat was hier niet het geval op de PlayStation 5. De technieken gebruikt zijn nieuw voor een game engine en bespaart game developers enorm veel tijd om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren en dat komt iedere game ten goede.
  Maffia 1 heb ik helaas nooit gespeeld maar omdat deel 2 een van m'n favorieten is kijk ik er zeker naar uit.
  Veel moois dus voor de nieuwe generatie consoles komt.
 • Paper Mario vond ik de leukste aankondiging, al hebben de laatste paar Paper Mario's me niet zo getrokken. In de trailer ziet het er vooralsnog uit dat deze game een combinatie tussen Super Paper Mario en The Thousand Year Door behelst, maar zeker weten kan ik pas uiterlijk over twee maanden natuurlijk. Ik hoop het in ieder geval, want een mix tussen platforming en rpg vind ik een toffe. Qua die papieren stijl kan het in ieder geval, denk ik, niet veel beter meer uit zien dan als in de trailer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren