1. Q-n-A: Wat was je favoriete moment van The Game Awards?

Q-n-A: Wat was je favoriete moment van The Game Awards?

Tijdens de Game Awards zijn veel prijzen uitgereikt aan onder andere God of War als beste game van het jaar. Ook werd ons nieuwe games beloofd en grote aankondigingen. Dit rest de vraag voor deze Q-n-A: Wat was je favoriete moment van de Game Awards?

marcel vroegrijk

Mijn favoriete moment was trouwens de gehele 3,5 uur omdat ik toen gewoon lekker aan het slapen was. Daarna heb ik even gekeken wat er allemaal was aangekondigd en tot de conclusie gekomen dat ik de juiste keuze heb gemaakt door te gaan slapen. Daarna kwam ik deze game tegen:

Thijs barnhard

Ik heb nog geen een slechte game van SuperGiant Games gespeeld dus ik ben vooral heel erg benieuwd naar Hades. Meestal begin ik niet aan Early Access, maar voor een roguelike dungeoncrawler van de ontwikkelaar van Bastion, Transistor en Pyre maak ik graag een uitzondering.

michel musters

Er zat behoorlijk veel qua aankondigingen in The Game Awards waar ik blij van werd. Obsidian's The Outer Worlds ziet er uit als een next-gen vervolg op Fallout: New Vegas, de nieuwe kleine game van Hello Games zag er uitermate schattig uit, die piraten-MMO Atlas vond ik ondanks de reputatie van de ontwikkelaar erg veel potentie hebben en het is erg slim van Nintendo om met een exclusieve Marvel-game te komen. Jammer dat we niets van Metroid Prime 4 hebben gezien. Mijn favoriete momenten bestonden echter vooral uit de diverse presentatoren. Joel McHale die weer eens langs kwam om zijn sarcastische presentatie van vijf jaar geleden overnieuw te doen (en veelbetekenend in de camera keek na de speech van award-winnaar SonicFox), de altijd hyperactieve Josef Fares die zich dit keer iets meer leek in te houden en natuurlijk Phil Spencer, Reggie Fils-Aime en Shawn Layden die met zijn drieën even duidelijk maakten dat concurrentie goed is, maar genieten van games nog veel belangrijker.

Game Awards

jacco peek

Het beste moment? Dat was ongetwijfeld dat Shawn Layden, Phil Spencer en Reggie Fils-Aimé naast elkaar op het podium verschenen. Hun praatje was zo ingestudeerd als het maar kan zijn, maar het beeld van de drie grote platformhouders vond ik prachtig. Ook maakte The Outer Worlds van Obsidian, The Last Campfire van Hello Games en Hades van Supergiant Games indruk. Er komt zoveel moois aan in 2019, heerlijk.

The Last Campfire

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Heb ook lekker doorgeslapen, maar de ochtend erna wel leuk om de aankondigingen te zien.

  The Outer Worlds is een nagenoeg perfect getimede reveal en maakte indruk. Maar persoonlijk vond ik het beste nieuws dat Ashen direct en Below volgende week releasen en inbegrepen zitten bij Gamepass. Die service is nu gewoon echt een goede deal.
 • Layden, Spencer en Fils-Aime op 1 podium vond ik enorm verfrissend.
  Cory Barlogs speech die enorm bescheiden en oprecht was vond ik ook erg mooi.
  Het orkest was meerdere malen een hoogtepunt.
  Enige rede om niet te kijken waren de aankondigingen van de nieuwe games.
 • Drie woorden:
  "Read it, boy."

  Heb 't niet live gezien, maar 's middags na werk met commentaar van Yong Yea.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren