1. Q-n-A: Wat zijn jouw goede voornemens?

Q-n-A: Wat zijn jouw goede voornemens?

2020 is begonnen en een nieuw jaar gaat altijd gepaard met voornemens, of je jezelf er nu aan kan houden of niet. Meeste mensen hebben wel goede voornemens voor het jaar, vandaar dat de Q-n-A deze week luidt als volgt: Wat zijn jouw goede voornemens? We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie antwoord.

Cody van den Bogert

Dit jaar wil ik mijn gamesmaak verbreden. Mijn smaak is relatief divers, maar ik betrap mezelf er toch vaak op dat ik weinig tijd maak voor bepaalde genres. Ik speel bijvoorbeeld geen horrorgames en dat heeft ertoe geleid dat ik de remake van Resident Evil 2 links heb laten liggen. En dat terwijl ik alleen maar goede dingen over die game hoor, bovendien verschijnt de remake van Resident Evil 3 dit jaar. Ik moet er toch echt aan gaan geloven, ook al moet ik daarna met een honkbalknuppel onder me kussen slapen..

Resident Evil 2

Dennis Mons

Ik ga wel een beetje mee in wat Cody zegt: ik heb ook veel games niet gespeeld omdat ik denk dat het mijn genre niet is. Het is niet alsof je even snel een paar tientjes neertelt om 'iets te proberen'. Dus, tegen beter weten in, ga ik sowieso The Witcher 3 spelen. Maar ik ben ook van plan meer indie- en mobilegames te gaan spelen. Heb gemerkt dat er veel toffe titels zijn die ik niet heb gespeeld omdat ze gewoon niet op mijn radar staan. Was dan ook aangenaam verrast door een game als Sayonara Wildhearts en Sky, zeker ook omdat die laatste van Thatgamecompany, de makers van Journey, is. Dus mijn voornemen is om niet alleen te gaan voor de 'inkoppers' maar mijn oogkleppen even breder te zetten zodat ik andere, minder grote games wat beter opmerk.

Sayonara Wildhearts

Dagmar de Groot

Mijn gamesmaak uitbreiding is voor mij niet nodig, ik heb een vrij brede selectie aan genres die ik graag speel (op horror- en shooter-games na dan). Ik ben momenteel heel veel kleine Indie-games aan het spelen op de Switch. Normaliter ben ik ook niet van het maken van voornemens, omdat ik me er toch niet aan kan houden. Dit jaar ga ik mij echter wel ergens aan houden, en dat is zorgen voor mezelf. Mensen die mij kennen weten dat ik graag alles doe, ongeacht of dat een wijze keuze is of niet - hierdoor heb ik minder tijd voor hobbies (of slaap). Ik ga zes maanden naar Duitsland voor mijn minor en ik heb besloten tijdens die tijd geen extra dingen te doen, gewoon focussen op school en mijn hobbies. Ik heb genoeg gespaard waardoor ik niet extra hoef te werken en tijd kan hebben om te tekenen, schilderen, lezen, schrijven, muziek maken en talen te leren. 2020 wordt een jaar voor mij. (En ik ga natuurlijk voornemen om Final Fantasy 7 gelijk te spelen wanneer die uitkomt, hehe)

Final Fantasy 7

Michel Musters

Ik wil mijn gamesmaak ook wel verbreden, maar mijn aankoopgedrag versmallen! Daar ben ik in 2019 al lichtjes mee begonnen. Ik bedoel daarmee dat ik voorheen eigenlijk zo'n beetje elke topgame die uitkwam kocht, en een gedeelte maar écht speelde. Zonde van het geld natuurlijk. Ik koop nu liever games waarvan ik (nagenoeg) zeker weet dat ik ze uitgebreid ga spelen. Hoe dan toch mijn gamesmaak verbreden? Meer gebruikmaken van handige services, zoals Xbox Game Pass bijvoorbeeld!

Xbox One

Arthur van Vliet

Mijn goede voornemen is meer gamen. De laatste jaren heb ik me vooral gestort op kleinere, kortere games, omdat die A: vaak innovatief, volwassen en fucking goed zijn en B: makkelijker tussen alle drukte door gespeeld kunnen worden. Het gaat zoals dat gaat bij volwassen worden: wanneer je leven volloopt (en ik heb niet eens kinderen) is gamen een makkelijk slachtoffer. Dat moet anders. Hoe? Geen idee. Hoe doen jullie dat? Hoe balanceer ik werk, sociaal leven, boeken lezen, Cinevillen, muziek maken én gamen zonder dat ik m’n vrije tijd moet gaan managen alsof het mijn werkagenda is?

klok

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ga gewoon door met het leven zoals ik t nu ook doe.
 • @Luigi1985

  Dus je wilt in een loop leven? Geen nieuwe uitdaging? Vernieuwing?
 • @CyberFl

  Haha nee hoor. Ik heb uitdagingen genoeg in het leven zoals het nu is. Bezig om te leren programmeren en ik wil op mn werk ook wel een stap hogerop enz. Die doelstellingen die heb ik alleen niet aan een nieuw jaar verbonden.

  Verder ben ik gewoon blij met hoe alles nu gaat. Afgelopen jaren is er best veel veranderd in positieve zin en daar wil ik gewoon mee door.
 • Minder games kopen, maar meestal slaag ik daar niet in haha.

  Vorig jaar gestopt met roken, dus als dat lukt moet dit toch nu ook eens gaan lukken lol.
 • @DefenseForceNL

  Als je gestopt bent met roken hou je toch meer geld over om games te kopen 😁
 • @jdl82raw

  Ja op 1 of andere manier hou ik nog geen geld over sinds ik gestopt ben. O wacht kocht al meer games haha.
 • Voor het eerst aan een Final Fantasy game beginnen.
 • Vorig jaar min of meer gestopt met uren stoppen in de bodemloze put die FIFA (Ultimate Team) heet. Zo veel tijd voor andere games, heerlijk.

  Ik wil van m'n complete backlog een soort prioriteiten lijstje maken. Wat wil ik nog echt inhalen en uitspelen voordat ik eind dit jaar upgrade naar next gen? Dat is m'n doel komende maanden op game gebied. En hopelijk er nog wat meer over schrijven in de Membercontent.

  Buiten gamen is het de bedoeling dat ik dit jaar (eindelijk) afstudeer. Daarnaast heb ik me voorgenomen om weer te gaan voetballen. Ben net samen gaan wonen en voor het eerst in m'n leven verhuisd. Hoe lekker het ook is om te gamen op m'n eigen plekje, ik heb ook wel behoefte aan een nieuwe sociale groep. Dus lekker opzoek naar een leuke vereniging in de buurt.
 • Ik heb geen goede voornemens, want ik houd mij er toch niet aan. Ik ga gewoon door met hoe ik in 2019 bezig was.
 • @Meta_coola

  Je hebt inmiddels een Switch aangeschaft, dus zou de kwaliteit van leven een boost moeten krijgen tov 2019!😁
 • Mijn goede voornemens zijn:

  - Nooit meer roken: inmiddels al 3 weken gestopt en het gaat prima (Al dan niet met behulp van nicotine kauwgom)
  - Een sport oppakken: volgende week begint mijn eerste proefles Jiu-Jitsu
  - Niet meer ieder weekend m'n hoofd eraf drinken

  Op gamegebied

  - Niet meer door games heen rushen om het maar te finishen. De tijd nemen voor het verhaal, de details, de omgeving etc.
  - Meer Nintendo games spelen. Sinds enkele weken heb ik een Switch en wat zijn die games tof zeg
  - Meer indie games spelen
  - Minder AAA meuk
 • Mijn voornemen voornemen voor 2020: net doen als 2019.
 • Voornemens… De eerste paar weken hou je ze vol, daarna vaak niet meer ;) dus neuh.. doen we niet aan mee ;)
 • Dit jaar minder in ziekenhuizen zitten, nu al mislukt want ik heb er al 1 achter de rug en er staan nog 2 bezoeken gepland deze maand… Volgende maand begin ik :-D
 • @tielo Veel succes man!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren