1. Q-N-A: Wat zou de ultieme liefdesbaby van Nintendo en Microsoft zijn?

Q-N-A: Wat zou de ultieme liefdesbaby van Nintendo en Microsoft zijn?

Wat als Microsoft Nintendo zou overnemen

Deze week werd bekend dat Nintendo hard heeft gelachen om het aanbod van Microsoft om The Big N over te nemen. Maar stel je voor: Microsoft koopt daadwerkelijk Nintendo, welke game zou dan de ultieme liefdesbaby van de twee giganten zijn?

Michel musters

Als dit fantasiescenario mag, dan mag mijn ultieme droom ook: eindelijk die felbegeerde remaster of remake van GoldenEye 007! Die game speelde ik echt jarenlang elke freakin' dag met vrienden, uren achter elkaar. Ik was er zó goed in geworden, dat ik zelfs geen wapens meer mocht gebruiken (en mijn vrienden wel), en dat het ze nóg niet lukte om mij te doden! Ik snap dat shooters sindsdien steeds beter zijn geworden, maar ik zou er alles voor geven om die vertrouwde multiplayerlevels met verbeterde graphics en moderne besturing te mogen doorlopen.

goldeneye 007

lars cornelis

Clippy in Super Smash Bros? Of toch maar de Xbox Series Switch. In de dock een volwaardige next-gen console, uit de dock een echte handheld. Gears 5, Forza Horizon 4, Halo: The Master Chief Collection, alles op Game Pass speelbaar waar en wanneer jij dat wil. Enige nadeel is dan dat er geen accu in zit, maar je steeds 12 Duracell AA batterijen in dat ding moet duwen. Nou ja, je kan niet alles hebben I guess...

Switch Accessoires

Cody van den bogert

Ik ben zo blij dat dit niet is gebeurd, maar als ik mijn fantasie op dit scenario loslaat, kom ik uit op een soort Game Pass voor Nintendo. Alle first party games van Nintendo voor een prikkie per maand? Yes please. Verder zie ik een Donkey Kong 64 remake met het OG Rare-team wel zitten. Daar droom ik al jaren van.

Game Pass

jacco peek

Misschien is dit heiligschennis, maar ik ben toch benieuwd wat er gebeurt als je Nintendo een openwereld-Zelda laat maken met de middelen van Microsoft. Gewoon op een net zo grote schaal als Breath of the Wild, maar meer hardwarekracht en een veel groter team om nog realistischere physics, betere motion capture en andere zaken voor elkaar te krijgen. Denk dat best wat kan worden!

zelda: breath of the wild

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mario & Halo op de Olympische Spelen.

  Nee, ik zou het echt niet weten. Voor mij heeft Microsoft geen bekend personage zoals Nintendo die met Mario, Link, DK etc. wel heeft en Sony met Kratos, Ratchet & Clank etc. Komt misschien ook omdat het aantal keer dat ik op een MS console heb gespeeld wss op twee handen te tellen is, maar buiten Gears of War hebben ze voor mij niet veel. Ja, Ori en Cuphead maar die heeft zijn er op de switch ook al.
 • @Luigi1985

  Cuphead heeft niks met Xbox te maken. 😉
 • @Don Carpaccio

  MS heeft zelf aan Studio MDHR gevraagd of ze Cuphead ook op de Switch uit wilde brengen, anders was deze game op geen andere console uitgekomen:
  https://www.nintendolife.com/news/2019/03/microsoft_asked_the_studio_behind_cuphead_to_bring_the_game_to_switch
 • @PietS.

  Dat er deals zijn veranderd (vroegtijdige release op de Switch dan eerst gedacht), is altijd leuk, maar Timed exclusives blijven ondanks alles zwaar kut.

  Studio MDHR bezit alles met als resultaat: Nintendo Switch en PlayStation release.

  We mogen Sony dankbaar zijn dat Kena ook op de Xbox mag verschijnen na een jaar 😂😂😂.
 • @Don Carpaccio

  Ja, timed exclusives zijn kut. Games zouden gewoon wel of niet exclusive moeten zijn. Punt.

  Zonder toestemming van MS was Cuphead echter nooit uitgekomen op de Switch of PS4, omdat zij een (nog) onbekend bedrag in de ontwikkeling van Cuphead hebben gestoken.
 • @Don Carpaccio

  Nouja ik heb een aantal keer gezegd dat Cuphead en Ori een van de weinigen (destijds) exclusives waren die ik echt zou willen spelen. Zou er geen Xbox voor kopen speciaal. Nu ze al uit zijn op andere platformen, is er nog minder reden voor een Xbox. Dat bedoelde ik.
 • Heel simpel: Een nieuwe Banjo-Kazooie game of een remake op de Switch.
 • FINALLY!! THE ROCK HAS COME BACK… TO INSIDEGAMER.NL!!

  The Rock is altijd in voor een potje liefdesbaby’s maken. The Most Electrifying Man op Insidegamer zou graag een Halo: Mushroom Kingdom Evolved zien, waarbij Masterchief het kasteel van Peach omsingelt en een episch gevecht losbarst. In de laatste scène van de game zal onthult worden dat Mickey Mouse eigenlijk de Masterchief is en de hele aanval in gang heeft gezet.
  Ook een Gears of Donkey Kong spreekt tot de verbeelding, knappe loodgieter die dan het voor elkaar krijgt die trappetjes op te klimmen als die aap met lasergestuurde raketten vanuit dekking je bestookt.

  IF YOU SMEEEEELL, WHAT THE ROCK… IS… COOKING!!!
 • @TheRock

  Donkey Kong > The Rock.
 • @TheRock

  Hou deze onzin gewoon op PU.nl, oké?
 • @Rahl en dan de millions and millions of fans teleurstellen echt niet !!!!
 • @Rahl

  Hahaha is the rock ook nog op gamer.nl aanwezig of niet?
 • @Rahl

  aah joh mooie zuurpruim, ik vind het wel humor ;) Beter dat dan de eeuwige discussies tussen dezelfde mensen over dezelfde onderwerpen.
 • @benjaminben

  Over twee weekjes ben jij het ook zat, Benjamin. Geloof me nou.
 • Een Nintendo gamepass zou geweldig zijn. En ja ietwat dikkere hardware. Hoe geweldig Breath of the Wild ook is, 30 fps doet die game geen eer aan.

  De Animal Crossing Doom Eternal crossover is dan ook mogelijk en überhaupt meer "Doom" in Nintendo. Potje Smash terwijl The Only Thing They Fear Is You dynamisch wordt aangepast aan wat er op het scherm gebeurt, dat zou tof zijn.
 • Metroid en Halo cross-over.
  Mario & F-Zero Forza Kart en dat soort gekkigheid.
 • Enige wat mij goed lijkt aan die combo is dat Nintendo goede games en IP heeft. Maar Microsoft de honger om de beste hardware te maken.

  Die combinatie geeft dus de beste hardware en software in 1 bedrijf.
 • Altijd al willen weten hoe een denderend realistische Zelda zou ogen en spelen. Zelda met een soort Monster Hunter World graphics zie ik wel zitten hoor.
 • @benjaminben
  Met de Wii U techdemo van Zelda leek het een beetje die kant op te gaan, maar daar zijn ze helaas niet op doorgegaan. Die stijl beviel mij wel. Maar hoe de Zelda franchise er op een Series X uit zou zien is idd een leuk hersenspinsel.
 • Het enige wat mij enigszins realistisch lijkt is xCloud / Gamepass op de Switch.
  Nintendo games op de Xbox lijkt mij "onmogelijk", maar hoeft van mij ook niet. Is prima zo!

  Maar iets van een "Ultieme liefdesbaby" kan ik me zo snel nog niet voorstellen..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren