1. Q-N-A: Welke console heeft de beste interface?

Q-N-A: Welke console heeft de beste interface?

Deze week toonde Microsoft de interface van de Series X (en alle Xbox-apps). Maar welke console of handheld heeft eigenlijk de beste user interface? We vroegen het de redactie.

lars cornelis

Ik ben altijd fan geweest van de Cross Media Bar die Sony op de PS3 en PSP (en zelfs bij sommige tv's) gebruikte. Geen opsmuck, geen gezeik, gewoon een snelle en overzichtelijke interface. Een eigen achtergrond was ook gewoon goed zichtbaar. Geef mij zoiets simpels maar hoor.

Jacco Peek

Ik vind het best wel lastig om er een aan te wijzen als de beste. Ik heb met alle interfaces eigenlijk wel problemen. Die van de Xbox One is één grote zooi, op de PS4 moet ik ook regelmatig zoeken naar de meest basale dingen en als ik denk aan de 3DS moet ik echt gruwelen (een software-update doen is echt een speurtocht. Als ik er dan één moet kiezen: geef mij ook maar de PS3 en PSP.

Martin verschoor

Ik vond de eerste versie van de Xbox 360-UI dus wel fijn. Duidelijke tabs, ik was nooit verdwaald en werkte snel. Of het ook echt de beste is, mweh, dat durf ik niet te zeggen. Ik vond ‘m gewoon fijn...en fijn is goed in mijn boekje.

Xbox

Michel musters

Net als Martin was ik ook groot fan van de eerste Xbox 360-IU. Die was een partij overzichtelijk en snel! Sindsdien vind ik de Xbox-interfaces nooit meer echt fijn werken. Die van de PlayStation 4 is wel aardig, maar nét te rommelig. Nee, doe mij dan maar de onbetwiste koning van glasheldere interfaces: de Switch. Simpeler kan gewoon niet, en zo snel is een interface nog nooit geweest. Daardoor zit je vliegensvlug weer in de game, en dat is alles wat telt. Oké, ik zou er op zich nog wel wat sociale aspecten in verwerkt willen zien worden, zodat je ook wat hebt aan je vriendenlijst, maar buiten dat is het Switch all the way!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • @redactie,

  Geen Batman nieuws? Geen Suicide Squad nieuws?
  Waarom bestaat deze site nog🤣
  Is er vanaf 13.00 geen nieuws meer?

  Waar is het oude Insidegamer van het "Jelle" tijdperk gebleven?

  Begrijp het niet verkeerd, ben nog steeds groot fan van deze site. Daarom ook mijn reactie, vind het zo zonde!!
 • @TommieNL
  Vind het ook wel jammer, kan hier niet eens subtiel de fanboy uithangen..
 • @jo_joost Als je vroeger de fanboy uit hing kreeg je gelijk oorlog!.
  Dat waren de tijden, die zie ik niet terug komen of…..
  De Site moet aangepast worden en er moet meer nieuwtjes geplaatst worden dat lijkt me niet zo'n moeilijke opgave.
 • @Baroness
  Tja we zullen zien..
 • @TommieNL
  Dit is een copy and paste website van Gamer en PU geworden. Er komen vast nog best wat bezoekers, vandaar dat de stekker er niet uit gaat. Het is jammer dat er in mijn ogen niet veel gebeurd om deze site wat bestaansrecht te geven. Misschien dat er achter de schermen een hoop gebeurd?
 • @CerandoX.nl ja… om te beginnen waarom moet deze site zo saai wit zijn? het knalt elke keer weer in mijn gezicht. En waarom koopt de PU alle sites eigenlijk op dat bevalt me helemaal niet!. Er staan onoverzichtelijke plaatjes met links naar niet levende forum's… Vroeger bruiste het hier en toen was mijn bij naam Deftones ik was toen de man weet je nog ;). Gaat Insidegamer stoppen of komt er een mooie site voor terug waar het fijn is om in te vertoeven!?.
  Het lijkt Nintendo wel met z'n stille berichtgeving..
 • @Baroness
  Ik denk dat zonder de overname van Reshift, Sanoma de stekker eruit had getrokken, omdat het bezig was de hele media tak te verkopen. Het had in mijn ogen beter geweest als het naar Wayne Parker Kent was gegaan toen, dan had het weer bij Jelle terechtgekomen en had je misschien wat onderlingen concurrentie gehad. Maar ja WPK is nu Mediahuis geworden, dus onderdeel van een groot concern, weet niet of het daar lang overleeft had.

  Ik vind het nog steeds bizar dat een website dat zo inzette op video content en zelfs met Game1 een eigen videowebsite had, niet die slag heeft kunnen maken om op YouTube groot te worden.
 • Switch UI
 • Ik ga ook voor de eerste Xbox360 UI met de blades en Switch UI. Lekker simpel en snel.

  Een mindere vind ik de PS4. Het constante ongevraagd installeren van reclame voor PSNOW en het niet laden van verschillende onderdelen van Friendslist/Extra game info/PS Store als je meer dan 1 uurtje een game speel.
 • Ik ga ook voor de eerste Xbox 360 UI en die van de Switch bevalt me ook prima.
 • Qua simpelheid is de switch wel de winnaar, niet teveel tralala.
 • De Switch is wel fijn ja snel en duidelijk, niet zo veel onnodige toeters en bellen zo als bijvoorbeeld op de X-box One die ook nog om de zo veel tijd word bijgewerkt en alles weer in de war is.

  Maar een achtergrond muziekje, Netflix, en browser zo wel fijn zijn op de Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren