1. Q-n-A: Welke game speel jij nog steeds op je smartphone?

Q-n-A: Welke game speel jij nog steeds op je smartphone?

Playstation, Xbox One, Switch en PC, al deze consoles hebben goede games die we dagelijks spelen als we thuis zijn of stiekem op werk. Maar wat voor games speel jij nog geregeld op je smartphone? Ergens Pokémon Go fans of nog steeds Angry Birds alleen maar uit verveling. Of ben jij iemand die alleen je social media doet op je smartphone? Vertel het ons.

MIchel musters

Ik speel eigenlijk nooit meer games op mijn iPhone. Voor Pokémon Go en Super Mario Bros. maakte ik een uitzondering, maar dat is ook alweer een paar jaar geleden. Ik speel alleen nog af en toe ter ontspanning 'Flow Free', een gratis te downloaden spel waarin je lijntjes met elkaar moet verbinden. Ik geloof best dat er genoeg toffe mobiele games zijn, maar heb er eigenlijk nooit behoefte aan. Als ik een spel wil spelen kruip ik gewoonweg achter een console. Verder gebruik ik mijn telefoon vooral voor het spel des levens: appen met vrienden en vriendin, werkmails beantwoorden en proberen zoveel mogelijk followers op Instagram te krijgen.

Eline Oosterloo

Ik zie mijn iPhone niet als apparaat waarop ik wil gamen. Zeker niet met de Switch in mijn broekzak en mijn PlayStation 4 thuis. Wel heb ik deze mindset ooit doorbroken om Pokémon Go te spelen. Ik speelde dat dan wanneer ik ging hardlopen. Grappig genoeg ging ik al snel weer over naar Pokémon SoulSilver, waarvan ik de Poké-Walker nog heb. Daarmee kun je ook Pokémon vangen en trainen. Ik denk dat ik het geen fijn idee vindt om apparaten waarmee ik communiceer en apparaten waarop ik game met elkaar te mengen. Ik denk dat ik oud begin te worden...

Pokemon Gold Silver

bas vroegop

Ik start dagelijks nog steeds even Pokémon Go op, al is het maar om de dailies te doen. Met level 32 zit ik echter nog ver van het einde, en met dit tempo duurt het nog wel even. Op verveelde momentjes pak ik er de laatste tijd we vaak Holedown bij. Dit rare spelletje combineert Breakout met biljart - en weet altijd we een minuutje of vijf te vermaken.

Wout van aken

Ik heb eigenlijk slechts twee games op mijn mobiel gespeeld, aangezien ik het apparaat liever gebruik voor internet, Spotify en Netflix. De eerste daarvan was Battle for the Galaxy: de graphics zagen er best sick uit en het deed me denken aan een turn-based Command & Conquer. Dat was het niet, en eigenlijk was het vooral een domme time sink waar ik uiteindelijk weer mee gekapt ben toen mijn guild (na een aantal levels word je automatisch in een guild gepleurd) begon te klagen dat ik te weinig speelde. De andere game was succesvoller, maar wel erg cliché: ik speel graag een potje Heartstone op mijn telefoon. Hoewel het wel érg vervelend is als die de zoveelste patch van meerdere GB moet binnen halen, nét als dat je niet uitkomt.

thijs barnhard

Ik vind gamen op een telefoon helemaal niet zo fijn, omdat ik veel liever constant Twitter ververs. Mijn kostbare batterij besteed ik liever daar aan. Er zijn echter twee games die hier een uitzondering op zijn. Reigns: Your Majesty en 10,000,000. Die eerste is een soort 'koninginnensim' waarin je steeds moet kiezen uit twee opties voor de toekomst van jou koninkrijk en de kroon. Een choose-your-own adventure zoals deze game werkt prima op een telefoon en Reigns is ook nog eens heel erg leuk geschreven met veel gruwelijke potentiëlen eindes voor jouw staatshoofd. 10,000,000 is vooral een fijne match-3 game zoals Bejeweled. Het doel is om 10,000,000 punten te halen maar zo ver ben ik nog lang niet.

rick bloemzaad

Ik speel regelmatig nog Pokémon Go op mijn smartphone. Ik heb deze game na de 'hype'-zomer van 2016 weggelegd en was een jaar later weer begonnen. Gelukkig waren al mijn verkregen Pokémon nog behouden en motiveerde mij dat om weer te spelen. De motivatie om Pokémon Go te willen spelen komt bij mij eigenlijk met vlagen. Er wordt genoeg nieuwe content toegevoegd, maar als het repetitief begint te worden, haak ik al weer snel af. Ik betwijfel echter of ik binnenkort permanent stop met spelen. Naast Pokémon speel ik af en toe arcade-games zoals Candy Crush. Toch zijn er weinig momenten dat ik een mobiele game speel als ik net zo goed een game op mijn Switch of 3DS kan spelen.

Pokemon go

lars cornelis

Ik speel geen games op een mobiele telefoon. Ik ben een liefhebber van grootse games en investeer dan ook graag in goed beeld en geluid. Dan ga ik toch niet terugvallen op zo'n klein schermpje? Als ik echt langdurig onderweg ben en iets tegen de verveling nodig heb, gooi ik liever een Switch in de tas voor wat Fifa of Skyrim, maar zodra ik thuis ben plof ik op de bank voor games als God of War of Spider-Man. Mobiele games zijn mijn tijd niet waard.

Joy-Cons

Jacco Peek

Ook ik speel niet zo vaak games op m'n telefoon. Zo nu en dan komt er een interessante titel die ik een paar dagen speel, maar meestal blijf ik er niet lang in hangen. Zo heb ik een tijdje Fire Emblem Heroes gespeeld, en uiteindelijk toch Fire Emblem Echoes gekocht. De enige mobiele game die ik nog geregeld opstart is Pokémon Go, zeker sinds je kunt ruilen met anderen. Een aantal van mijn vrienden is nog dagelijks in de weer met pokémon vangen en zo nu en dan doe ik mee.

Pokemon Go

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Tot een jaar geleden speelde ik nog een beetje FF BE, maar toen dat eentonig begon te worden ben ik gestopt. Als ik nu ergens ben en even tijd over heb surf ik een beetje of lees wat One Piece manga
  • Enige wat ik speel is chess.com, voor de rest vermaak ik me wel met Social media in de tijd die ik moet doden .
  • Geen enkele. Een tijdje Hearthstone gespeeld, maar goed op een gegeven moment moest je wel gaan betalen om bij te blijven. Laat maar zitten dan.
  • Wayward Souls, Reigns, Battle of Polytopia en Antihero start ik wel met enige regelmaat op. Ja, ik wil nog wel eens een mobiele game kopen ;)
  • Dragon Ball Z: Dokkan Battle is de enige mobiele game waar ik nog wat tijd aanbesteed.
  • Geen. Vind 't vrijwel allemaal tijdverspilling.
  • Pokémon Go heb ik afgelopen 16 maanden heel veel gespeeld, maar nu op een laag pitje. Might & Magic Elemental Guardians speel ik nu bijna dagelijks. Verder eigenlijk niet zo veel op m'n telefoon.
  • Gamen op de smartphone is nooit echt mijn ding geweest. De Nintendo handhelds (nu dus de Switch) heb ik altijd gebruikt voor onderweg.
  • Drop7 (Bliz modus) al 3 jaar lang elke dag. Tetris beater!
  • Kingdom Rush! Beste mobile game die ik ken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren