1. Q-n-A: Welke impact gaat Dan Housers vertrek hebben op Rockstar?

Q-n-A: Welke impact gaat Dan Housers vertrek hebben op Rockstar?

GTA en Red Dead op de schop?

Het was toch wel het grote nieuws van de afgelopen week: Dan Houder, mede-oprichter van Rockstar, én schrijver van vele Grand Theft Auto-games, gaat weg bij Rockstar. Maar welke impact gaat dat hebben op de wereldberoemde (en befaamd geheimzinnige) studio?

Michel Musters

Het is heel moeilijk deze vraag te beantwoorden, aangezien we geen idee hebben van wat er zich achter de schermen bij Rockstar afspeelt. Het bedrijf heeft tegen investeerders gemeld dat Sam Houser in ieder geval wel gewoon werkzaam blijft. Daarbij had Dan al geruime tijd een pauze ingelast. Wat wel zeker is, is dat Dan als producent en schrijver veel heeft bijgedragen aan een hoop topspellen van de ontwikkelaar. Hopelijk gaan we zijn vertrek dus niet al te hard voelen bij toekomstige games.

gta

Jacco Peek

De Houser-broers laten zich niet vaak uit in de media, dus zoals Michel zegt is het lastig in te schatten wat voor invloed Dan nou exact had op de games. Ik denk zelf dat het allemaal wel meevalt, aangezien er vast meerdere talentvolle schrijvers binnen het team zijn en Sam Houser al een tijdje taken heeft overgenomen voor het vertrek van z'n broer. Bovendien staat het script van GTA 6 misschien wel al in grote lijnen vast.

GTA 6

Dennis mons

Die impact zal ongetwijfeld niet enorm zijn, maar als een coryfee vertrekt, ga je dat al bedrijf toch voelen. Los van het feit dat er natuurlijk genoeg talent rondloopt bij Rockstar Games, is het wel een beursgenoteerd bedrijf. Ben dan ook heel benieuwd of er in de aandeelhoudersvergaderingen wat verward werd gereageerd op zijn beslissing (we gaan er even vanuit dat dit zo is). Wel ben ik benieuwd hoe dit de ontwikkeling van GTA 6 in de weg gaat zitten, want we kunnen niet echt zeggen dat de output van de game-ontwikkelaar erg hoog is. Begrijp me niet verkeerd; het is goed dat ze zoveel liefde steken in GTA Online en Red Dead Online, maar het uitbrengen van nieuwe games of zelfs toffe dlc voor mensen die niet zoveel hebben met online gamen, ligt wel een beetje laag.

Red Dead Redemption online

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Langzaam zal Take Two rockstar helemaal opslokken en de regie overnemen verloop van tijd.
 • Wat Denis aanhaalt mbt tot het uitblijven van toffe dlc en nieuwe games zou zomaar de reden van het vertrek kunnen zijn. Als je graag schrijft en het bedrijf besluit maar mp crap uit te brengen dan kan je je schrijverspen wel aan de wilgen hangen.
 • @tielo hier sluit ik me bij aan, ik hoop dat de flop van RDO rockstar een wake-up call heeft gegeven
 • @tielo ik zou ook graag meer singleplayer content van ze zien.
 • Dan wie?
 • Ik denk eerlijk gezegd dat zijn vertrek niet zo heel veel impact gaat geven.

  En lol @ niet weten wie Dan Houser is. Dan moet gta gewoon weg je ding niet zijn. Want bijna elke gta speler weet wie hij is.
 • @Meta_coola
  Ik denk dat niet eens 5% van de spelers weet wie hij is.
 • @Gaaiz

  Ik denk niet eens 1%.
 • @Gaaiz

  Ik denk dat je mensen nu onderschat. Zullen vast wel meer mensen (heel veel mensen eigenlijk) zijn die meer wil weten over hun favoriete games en wel degelijk weten wie de bedenker/director/hoofd schript schrijver er van is.
 • @Meta_Coola
  Geen idee wie die vent is, en het zal me ook een rot wordt wezen. Boeit me bij geen enkele game wie eraan gewerkt hebben.
 • @Meta_coola

  Nou ik heb even een kleine peiling gehouden onder vrienden, en van de 19 wist precies 1 er wie het was, en dat was omdat hij dit nieuwsbericht had gezien. Dus vermoed niet dat de grote meerderheid van GTA spelers hem kent.
 • @Shuckles

  Grappig, ik had het 2 weken geleden nog over rockstar met een vrienden groep (25 man) 20 er van hadden het over hoe Sam en Dan Houser rockstar groot hebben gemaakt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren