1. Q-N-A: Welke launch-games willen we zien op PS5 volgende week?

Q-N-A: Welke launch-games willen we zien op PS5 volgende week?

Nieuwe God of War of Horizons Zero Dawn 2

Deze week dook het gerucht op dat Sony volgende week van plan is om de PS5 te onthullen. Wij hebben aan de redactie gevraagd welke launch-games zij het liefst tijdens de presentatie willen zien.

Michel Musters

Natuurlijk, de gebruikelijke games zouden meer dan welkom zijn. Vervolgen op Horizon en Spider-Man, een eerste kleine blik op God of War, misschien zelfs een nieuwe Astro Bot als ‘Mario-killer’ op lancering. Maar ik zou vooral blij zijn wanneer Bandai Namco met een nieuwe Ridge Racer op de proppen komt. Die balans tussen arcadefun en realistische graphics mis ik intens. En het hoort toch een beetje bij een nieuwe PlayStation-console?

Spiderman

Lars Cornelis

Riiiiiiiidge Raceeeer! Dat zou inderdaad lachen zijn. Ik heb zelf niet zoveel met Horizon (sorry mensen), dus ik hoop dat Insomniac iets moois laat zien. Spider-Man 2, een nieuwe Ratchet & Clank, het mag van mij allemaal. Maar als Sony mij écht wil verrassen, droppen ze een gloednieuwe SOCOM.

Ridge Racer

Wes Rijckaert

Waar een deel van het internet vurig hoopt op Knack 3, duim ik dat deze serie voorgoed de ijskast in verdwijnt. Persoonlijk ben ik groot fan van Ratchet & Clank en aangezien de remaster van de eerste game al een aantal jaar geleden verschenen is acht ik de kans groot dat deze game op launch speelbaar is op de PS5. Ook gok ik dat we Horizon 2 (daar ben ik volgens mij niet de enige in) gaan zien. Ik denk echter niet dat deze game op launch beschikbaar is, maar een paar maanden later. Q1 2021. Mark my words!

Ratchet and Clank

Jolien Mauritsz

Uhm welke launch-game wil ik graag op de PS5 hebben? Jongens ik heb nog nooit een PlayStation in mijn bezit gehad! Als blutte student heb ik helaas vooralsnog geen middelen om er één aan te schaffen, laat staan een PlayStation 5 die angstvallig zijn prijs nog verborgen houdt... Er zijn wel een aantal franchises die mij interessant lijken en ik ooit wil gaan spelen als God of War, The Last of Us, Uncharted en Horizon Zero Dawn. Van die drie lijkt een nieuwe Horizon Zero Dawn het meest logisch.

The Last of Us

Zoë Bonefaas

Tja, ik ben zelf ook meer van de Xbox, al vind ik The Last of Us Part 2 wel echt een toffe game om naar te kijken, net als Horizon Zero Dawn. Dus als ik zou moeten kiezen zou ik wel graag nieuwe beelden willen zien van die laatste.

Jacco peek

Horizon Zero Dawn 2 lijkt me een van de meest realistische games om te verwachten - zeker gezien er vanuit Guerrilla Games een beetje wordt gehint - en daar zou ik geen nee tegen zeggen. Andere titels die ik heel graag wil zien is een nieuwe Ratchet & Clank, een reboot van Jak & Daxter, de nieuwe Batman-game, een remake van de eerste Metal Gear Solid door Bluepoint. En de vervolgen op God of War en Spider-Man natuurlijk, maar die zien we voorlopig nog niet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik weet 't, ik weet 't, VOL-LÉ-DIG onrealistische lijst, maar deze spellen zou ik graag zien. Please make them now.

  Dark Cloud 3
  Drakan 3
  Folklore II
  Heavenly Sword 2
  Onimusha 5
  Puzzle Fighter V Champion Edition
  Resistance 4
  Street Racer 2
  Suikoden VI
  TimeSplitters 4
 • @Rainking

  Een nieuwe dark cloud!!

  Ik hoop op syphon Filter!
 • Ik zou een nieuwe Killzone geweldig vinden.

  Verder uiteraard Horizon 2.

  Misschien een keer een nieuwe Crash Bandicoot?
 • @Luigi1985
  Killzone zou ik ook graag zien met een toffe online multiplayer
 • Horizon 2, Gran Turismo, Ridge Racer, soort van Adidas Power Soccer. En natuurlijk een volledige nieuwe ip.
 • Ik vind ps5 era eigenlijk wel een goed moment om de Bloody Roar franchise een revival te geven, de PS5 kan een goede fighting game wel gebruiken bij launch en imho is Bloody Roar daar wel een goede kandidaat voor.

  Maar wanneer je mij echt van de grond kan oprapen is als ze Legacy of kain: Soul Reaver Remake als launch titel aankondigen
 • @Meta_coola

  Bloody Roar die naam heb ik lang niet gehoord.
  Bestaat Hudson Soft nog wel dan?
 • @DefenseForceNL

  Nee maar sinds hudson kopje onder ging is Konami de eigenaar van Bloody Roar.
 • @Meta_coola

  Aha ok duidelijk en die is haast alleen nog maar bezig met PES.
 • Ik wil gewoon 1 echt fantastische triple A exclusive bij launch. Of dat nu gt7 of bv demon souls remake is.. maakt me niet zo uit.
  Horizon verwacht ik pas in 2021
 • Mijn wensen van realistisch naar bonkers:
  Kans is vrij groot:
  - Horizon 2
  - Spider-Man 2
  Kans is er, kleiner:
  - God of War 2
  - Ratchet & Clank
  - Resident Evil 8
  - Nieuwe game van Rocksteady (teaser dan waarschijnlijk, als WB zelf nog iets gaat doen)
  - Nieuwe Batman
  - Nieuwe Harry Potter RPG
  Kans is klein:
  - Silent Hill project
  - Uncharted 5
  - Sly 1-4 Remastered of Sly 5
  Bonkers:
  - Final Fantasy XVI (keep in mind, Square Enix is groot en er zijn een paar wensen uitgesproken vanuit developers met concept art uit 2019)
  - Persona 6
  Absolute Bonkers:
  - Final Fantasy VII-2 Remake … eerste deel net uit, lijkt me heel onwaarschijnlijk.
 • @Ardyn

  Resi 8 lijkt mij ook erg tof. Ik hoop dan eigenlijk dat ze de setting uit het eerste deel kiezen, zou echt mooi zijn.
 • Alleen Knack 3 en dan kunnen we zeggen de slechtste game te hebben gehad van Sony.

  Heel heel heel heel heel diep van binnen een nieuwe Socom en voor de rest het liefst unieke titels en niet teveel sequels.

  Voor de rest verwacht ik toch niks boeiends de eerste twee jaar.
 • @ShadowhunterrX ik heb onlangs Knack 1 en 2 gespeeld en die games verdienen echt niet zoveel haat. Ik vind deel 2 zelfs een van de leukere exclusives van de ps4. Van mij mag er dus graag een vervolg komen. En als het kan ook een op the order 1886.
 • @obi-twan kenobi
  Haat is ook weer het uiterste. Tegenwoordig zijn games met een 6je ook slecht en Knack staat onderaan de kwaliteit lijst van sony ;).
 • Ik denk niet dat ND er ooit naar terugkeert, maar ik zou heel graag een nieuwe Jak and Daxter spelen. De humor en het echte op zichzelfstaande universum heb ik nu al jaren moeten missen, zou graag weer een nieuw deel spelen.
 • @benjaminben

  Zou een andere studio van Sony er niet een tof deel van kunnen maken? Laat Bluepoint games de eerste 3 games remaken.
 • @smaakmaker

  Dacht dat jij tegen remakes was?

  Nee een nieuw deel, tjah wellicht zijn er andere studio's die dit kunnen doen. Zolang het bronmateriaal maar in ere wordt gehouden, dus geen gekke dingen of super kinderachtige humor, het moet wel J&D blijven.
 • @benjaminben

  Nee tegen remasters heb ik wat. Maar een goede remake van bijvoorbeeld Banjo kazooie en Tooie Jak and Daxter, Sly daar ben ik voor te porren vooral om de mensen kennis te laten maken met die ips.
 • Ik zou graag gran turismo 7 zien maar dat zal nog niet.
  Hzd2 lijkt me een realistischer idee en wellicht god of war 2 maar dan moet ik eerst eens deel 1 afronden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren