1. Q-N-A: Wie moet de nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic maken?

Q-N-A: Wie moet de nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic maken?

Bethesda, Ubisoft of toch een andere ontwikkelaar?

Er komt volgens geruchten een nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic, maar niet door EA. Wie moet het wel doen? We vroegen het de redactie.

Cody van den bogert

Ik ben niet heel bekend met Star Wars: Knights of the Old Republic, dus het is mij eigenlijk om het even. Ik wil heel graag meer body geven aan mijn antwoord, maar ben bang dat het niet heel nuttig zal zijn gezien ik de game dus niet ken. Ik kan bijvoorbeeld wel even vertellen dat ik erg genoten heb van Star Wars Jedi: Fallen Order, hoewel deze dus juist wel van EA (Respawn) was.

star wars jedi fallen order

jacco peek

Weet je, misschien moet Ubisoft het doen. Ze maken fantastische open werelden die steeds beter worden gevuld met boeiende verhalen. Ik zie het wel gebeuren dat de nieuwe KOTOR een Ubisoft-achtige openwereldgame wordt met Assassin's Creed-achtige combat en de gebruikelijke dialoogkeuzes. Er moet wel iemand van Disney gedurende de hele ontwikkeling de hand op de rem hebben, want ik ben die gigantische openwereldgames behoorlijk zat. Hou de schaal beperkt en focus op de kwantiteit.

Assassin's Creed Valhalla

lars cornelis

Het is misschien gewaagd om te zeggen na alles wat de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden, maar mij lijkt CD Projekt Red wel geschikt voor zo'n game. Zowel Cyberpunk als The Witcher zijn al gebaseerd op andere media, en ze slagen er steeds goed in om de bestaande lore te gebruiken om een geloofwaardige spelwereld neer te zetten. Dat is belangrijk voor zo'n game, want door alleen een beetje lightsabers toevoegen heb je nog geen goede game. Dus laat hen maar een extreem gedetailleerd Star Wars-universum maken, waarin we allemaal planeten kunnen verkennen. En dan kan Keanu Reeves de rol van Darth Revan spelen. Iedereen blij, toch?

Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nintendo .
 • Geen BioWare.
 • Zeker geen BioWare, CD projekt Red mss? Ubisoft ook niet, zeker geen activision, ik denk dat Square enix wel de beste oplossing is.
 • Ubisoft zou in principe een prima kandidaat zijn maar laat hun maar lekker focussen op een hun aangekondigde Star Wars project ( die van mij gewoon een lekker grote wereld mag krijgen ala AC Valhalla, want in tegenstelling tot Jacco ben ik grote werelden nog lang niet zat zeker niet als de verhouding kwaliteit/kwantiteit van het niveau van valhalla. ter informatie das dus goeie kwaliteit imho).

  En aangezien Kotor 3 net als zijn twee voorgangers Turnbased moet zijn, zou een dev die goed is in turn based RPGs maken de perfecte kandidaat zijn. Square Enix bijvoorbeeld
 • @Meta_coola

  Lekker een 13 in een dozijn standaard formule Ubisoft game dus.

  Nee dankje.

  Kotor vraagt diepgang.
 • @Meta_coola

  Nee aub geen Ubisoft, ze gaan dit spel zo kapot maken. Met alle respect voor Ubisoft, maar dit moeten ze niet doen.
 • Obsidian Entertainment natuurlijk!

  (en dan day1 op Game Pass) :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren