1. Q-n-A: Wordt 2019 het beste Switch-jaar tot nu toe?

Q-n-A: Wordt 2019 het beste Switch-jaar tot nu toe?

Met zoveel nieuwe titels van Nintendo voor de Switch en Nintendo Switch Online lijkt het erop of 2019 echt een top jaar gaat worden voor de Nintendo Switch. Gaat dit ook gebeuren na al die aankondigingen of was een ander jaar beter? Laat ons weten wat jij vindt?

michel musters

Puur het beste jaar wordt met de all-time classics uit 2017 (Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey) een pittige klus, maar de Switch kan vooral qua variatie enorm gaan uitblinken komend jaar. Ik heb zelf vrij weinig met Smash Bros. en Pokémon (al vind ik het wel aardig om te spelen), dus het najaar van 2018 is niet mijn ding, maar als alles op zijn plek valt is er in 2019 echt voor ieder wat wils. Animal Crossing, Super Mario Bros. U Deluxe, Luigi's Mansion 3, een mainline Pokémon, Metroid Prime 4, Bayonetta 3, Daemon X Machina... mocht dit allemaal uitkomen volgend jaar dank kan ik mij nauwelijks voorstellen dat er een Nintendo-fan is die niet aan zijn trekken komt. Gooi er Wave Race en F-Zero bij en mijn gamejaar kan sowieso niet meer stuk.

Animal Crossing

Jacco peek

Dat is een lastige. 2017 was natuurlijk geweldig, met Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Splatoon 2. Aan de andere kan komt er in 2019 een ‘hardcore’ Pokémon-game, en dat gaat wat mij betreft boven alles. Ik denk dat het ervan gaat afhangen of Metroid prime 4 en Bayonetta 3 volgend jaar uitkomen, en daadwerkelijk heel goed zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan de gisteren aangekondigde games meer dan genoeg om me in 2019 bezig te houden.

Pokemon nintendo switch pikachu

Dennis mons

Vind het ook maar een lastige: Nintendo zou goed kunnen scoren als ze los van hun eigen awesome IP zoals Smash en Metroid ook 'gekke' titels (voor hen dan) als CoD, BF, GTA en RDR2 zouden opnemen in hun aanbod, maar ik moet dat maar zien gebeuren. En hoe je het ook wendt of keert, dat zorgt er ook voor dat de Switch gewoon geen mainstreamconsole wordt. Laat ik voorop stellen dat Fortnite heeft geholpen, maar ik zou wel gewoon meer mensen in de trein willen zien met die fantastische handheld van ze.

Fortnite Steady Storm

thijs barnhard

Volgens mij wordt 2019 best een prima jaar voor de Switch, maar dat maakt het alsnog een beetje teleurstellend dat 2018 zo mager is - op Smash Ultimate na natuurlijk. Begrijp mij niet verkeerd ik heb heel veel games op de Switch gespeeld dit jaar, maar daarvan waren er maar weinig van Nintendo zelf. Ik heb heel erg veel zin in Animal Crossing en Metroid Prime 4, maar het liefst had ik die allebei al dit jaar gezien.

Super Smash. Bros Ultimate

Eline oosterloo

Nintendo heeft veel belooft voor 2019. Zo moet Pokémon uitkomen en Metroid Prime 4. Niet zo gek, want volgend jaar is de console twee jaar oud en dan is hij dus ook volwassen. Bij PlayStation 4 zagen we ook dat pas na een tijdje de grote titels binnenstroomden. Natuurlijk ligt het er altijd aan wat je een goed game-jaar noemt en of de titels die in 2019 je persoonlijk aanspreken. Als je toch alleen maar Mario Kart speelt met je vrienden was het beste jaar misschien toch 2017.

Metroid Prime 4

Rick Bloemzaad

Aan veelbelovende titels voor de Switch in 2019 geen gebrek. Er zullen een hoop games uitkomen waar ik mij op zal verheugen, zoals de nieuwe Pokémon-game, Animal Crossing en Luigi's Mansion 3. Toch denk ik dat 2019 voor mij een gelijk niveau aan enthousiasme belooft in vergelijking met de afgelopen twee jaar. Ik kan dan ook geen favoriet jaar kiezen als het gaat om verschenen titels. Elk jaar zaten er meerdere games bij waarvan ik in de lucht kon springen van blijdschap. Het zal hoe dan ook voor het derde jaar op rij een succesvol jaar beloven voor de Nintendo Switch.

Luigi's Mansion 3

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik geloof niet dat bayonetta 3 en Prime 4 in 2019 uitkomen. Maar toch zijn journalisten er nog steeds heilig van overtuigd dat Star Fox grand prix in de maak is bjj Retro studio's dus die komt dan denk ik ook in 2019 uit lijkt mij Dan met Star Fox grand prix Luigi Mansion 3 Animal Crossing Pokémon Yoshi en Town en ik hoop nog op een prime hd trilogie zal het een geweldig jaar worden ondanks dat ik niks met Animal Crossing en Pokémon heb is het wel een heel mooi jaar. Ook wil ik animal crossing gaan proberen. En dan in 2020 nog met Prime 4 Bayonetta 3 Pikmin 4 en bijvoorbeeld een Dkc en 2020 vlamt ook.

  En dan hopen dat dit zwakke jaar eenmalig was
 • Dennis hoe wil je Rdr2, Bf1 etc Switch speelbaar krijgen?
 • @kaassoufleeisback

  Op dezelfde manier als dat Resident Evil 7 op de switch speelbaar is.
 • @Meta_coola

  Via cloud alleen dan gaat het unieke van de switch weg want onderweg heb je niet altijd toegang tot goed internet.
 • @kaassoufleeisback

  Wil je zulke games onderweg spelen?
 • @Silverwolf

  Jawel hoor.
 • Over Metroid Prime 4 en Bayonetta 3….Nintendo heeft nooit expliciet gezegd dat die games in 2019 komen.
  Buiten dat, we hebben: Animal Crossing, Luigi's Mansion 3, Fire Emblem: Three Houses, Pokémon, Yoshi's Crafted World, New Super Mario Bros. U Deluxe, Town.

  En uit release ritmes zouden we een nieuwe 2D Zelda game nog kunnen verwachten.

  Hangt er voor mij een beetje van af of Prima 4 en Bayonetta 3 uitkomen voor ik zou zeggen of dit het beste Switch jaar wordt, voor mij wordt 2019 naar alle waarschijnlijkheid sowieso een topjaar, inclusief de Switch games.
 • @Ardyn

  Hoop nog wel op de Star fox van Retro studio's. Maar of voor mij 2019 goed wordt in het algemeen ligt eraan of Last of us 2 ghost of Tsushima volgend jaar uitkomen
 • Ik vond dit ook gewoon een goed jaar maar dan vooral qua Indies! Hollow Knight maakt veel goed en Civ 6 (geen indie) komt er nog aan met Smash Bros en Mario Party en Pokemon! Volgend jaar wordt alleen maar beter.
  AC, Yoshi, luigi Mansion, Pokemon, Metroid.

  WoW!
 • 2017 was een topjaar voor de switch door 1st party titels.

  2018 vond ik ook een topjaar voor de switch, maar dit kwam door indies en 3rd parties en njet door Nintendo zelf.

  2019 verwacht ik dat Nintendo weer 1st party games uit gaat spugen. Als de trend van 2018 doorzet dat indies en 3rd parties ook met goede games komen kan het best nog eens het beste switchjaar worden.
 • Ik speel in 2017 en in dit jaar ontzettend veel op de Switch.
  Het kan voor mij gewoon niet meer stuk..
  Met al dat moois, en wat ook nog komen gaat Doom 5, Metroid 4, Luigi's Manon 3, POkemon, Resident Evil 7, Bayonetta 3, Fire Emblem, Daemon X Machina, Star Fox, Pikmin 4, en al die geweldige Indie games het geld vliegt mij de beurs uit..
  Dit lijkt wel weer op de Wii tijden toen waren er ook spellen in overvloed!.
 • @deftones


  Heb je geen Wii u gehad dan kan ik begrijpen dat dit een goede jaar was. Maar anders was dit een heel matig jaar voor Switch.
 • @kaassoufleeisback

  Ik heb wel een Wii-U gehad (en nog steeds)
  Maar jij hebt zoiezo altijd al wat een donkere perceptie gehad, als het gaat om aanbod van spellen Kaas.. En kan zo'n bedrijf altijd alles uit de kast halen denk ik dan..?
 • @deftones

  Nou alles uit de kast of dit jaar zit nog wel iets tussen Het was op Smash en Pokémon na echt first party gezien huilen met de pet op dit jaar

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren