1. Q-n-A: In welke game zou jij de esports-kampioen worden?

Q-n-A: In welke game zou jij de esports-kampioen worden?

Esports wordt steeds groter en bekender, ook in Nederland. Dit weekend vindt Dreamhack in Rotterdam plaats,, Ahoy staat dus helemaal in teken van gamen. Elke week stellen wij een zo relevant mogelijk vraag aan onze redactie-helden, en deze week vroegen wij: In welke game zou jij de esports-kampioen kunnen worden?

Sam Beesems

Vroeger was ik Koning Mario Kart en kon ik een groen schildje nog via 2 bochten precies je uitlaat in schieten. Zelfs in de 150cc cups reed ik de computer en medespelers ronde na ronde helemaal kwijt. Grootste verliezer was altijd mijn jongere broer, die steevast verloor en mij dan beloonde met een ferme schouderstomp. Laatst daagde ik hem uit voor een rondje Mario Kart 8, wetende dat ik de beste man weer eens flink in zou maken. De riemen gingen vast, de banden werden warm gedraaid, en..... Ik werd finaal van de baan gereden. Keer op keer schoot die kleine eikel me buiten de podiumplekken, wat hem menig schouderstomp opleverde. Terwijl hij daar met de tranen van het lachen (en de schouderpijn) op mijn bank zat wist ik het: Ik zou het bijzonder slecht doen in de esports.

Mario Kart 8

Alicia Tai

Ik speel nu iets meer dan een jaar iedere werkdag Mario Kart DS (want de nieuwere delen zijn 'voor casuals') tijdens de lunchpauze op werk (de teller staat nu op 110 uur) en daardoor ben ik op zijn zachtst gezegd best goed geworden in die game. Voor mijn collega's die dit ritueel al 10 tot 15 jaar volhouden is 'snaken' een amateurkunstje. Je hebt pas echt skill als je blauwe schildjes kunt ontwijken, terwijl je met 150cc over een draaiende buis rijdt. Dat laatste lukt mij helaas nog niet, maar ik voel mij wel behoorlijk pro wanneer ik de Mario Kart-veteranen sporadisch weet te verslaan. Ik denk overigens serieus dat als Mario Kart DS een e-sport was, onze Mario Kart-crew het beste team ter wereld zouden zijn. Ik had het graag tegen Sam opgenomen in zijn Mario Kart-gloriedagen!

Mario Kart DS

Wesley Akkerman

Als je een brede gamesmaak hebt en je niet echt toelegt op één game of één genre, dan ben je niet gauw ergens de beste in. Sommige vrienden van me zijn bijvoorbeeld heel goed in Halo en hebben ook destijds allerlei wedstrijden gewonnen. Daar heb ik veel respect voor, maar zelf heb ik de tijd niet (meer) om me te verbinden aan één titel. Natuurlijk heb ik wel een voorkeur voor (Japanse) rpg's, maar het is nou niet zo dat je daar wedstrijden voor hebt (los van bijvoorbeeld de Pokémon-kampioenschappen). Als ik zou mogen kiezen, dan zou ik m'n tijd besteden aan Tetris, maar liever nog aan Puyo Puyo. Dat snelle schakelen bevalt me wel en daar haal ik veel plezier uit -- maar de vraag is dan hoeveel plezier je er nog in hebt wanneer het het enige spel is dat je speelt.

puyo puyo tetris

Dennis Mons

Eigenlijk zou ik het verschrikkelijk vinden om met welke game dan ook esporter te moeten zijn. Ik speel games voor mijn lol en speel sowieso eigenlijk helemaal niets competitief, vandaar dat ik ook eigenlijk nooit games online speel. Ik weet ook dat je als kampioen uren per dag bezig moet zijn met het spelletje, en dat zou me snel de neus uit komen. Alhoewel, als ik uren per dag zou moeten/mogen poolen, zou ik het zo doen. Maar qua gaming? Nah, liever niet.

Cody van den Bogert

Ik ben gek op competitief gamen en het lijkt me best tof om mezelf te kunnen meten met de beste van de wereld. Ik heb op de redactie de mogelijkheid gehad om met en tegen de beste Fifa-spelers van Nederland te spelen en Ik wist er zelfs 1 van de 3 te verslaan! Tegen de andere 2 had ik het wel erg moeilijk.. Fifa zou voor mij dus de eerste optie zijn. Met Overwatch heb ik ook een tijdje erg hoog meegedraaid, maar ik denk dat als ik dat te veel zou moeten spelen, dat het plezier er al snel af is voor me. In dat opzicht sluit ik me dus aan bij Wesley.

fifa 20

JAcco Peek

Eigenlijk geen een game, want ik speel er veel te veel. Bovendien zou ik helemaal niet al m’n tijd in één titel willen steken, want dan mis je ontzettend veel. Maar goed, als je gezegend bent met het strategisch inzicht van een League of Legends-professional snap ik helemaal dat je ervoor gaat. Maar ik? Meh.

League of Legends: Wild Rift

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Absoluut Killer Instinct (SNES versie)
  • Vroeger misschien Mortal Kombat, maar tegenwoordig geen enkele game. Denk dat ik nergens meer in uitblink. Ook niet erg hoor ben niet meer zo competitief.
  • @DefenseForceNL

    Deel 1 op de Snes draait hier soms nog steeds. Zo vet.
  • In Mario Kart ben ik wel behoorlijk goed. Maar kampioen…. denk het niet.
  • Mario Smash Football op de Gamecube. Er zijn weinig mensen op deze wereld die ik niet zou kunnen verslaan in die game ben ik van overtuigd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren