1. Q-n-A:Is er eindelijk redemption voor mobile gaming dankzij Apple Arcade?

Q-n-A:Is er eindelijk redemption voor mobile gaming dankzij Apple Arcade?

Apple Arcade is deze week gelanceerd en beschikt nu al over een hele hoop games. Maar de vraag is of deze nieuwe service van Apple verandering gaat brengen in de populariteit van mobiele games.Is er eindelijk redemption voor mobile gaming dankzij Apple Arcade? Wij vroegen het aan onze redactie-helden.

Bas Vroegop

Stiekem zijn mobiele games al jarenlang geweldig - maar met de opkomst van freemium was het steeds lastiger om de krenten uit de pap te vissen. Dat maakt Apple Arcade zo gaaf: dit is een lijst mobiele games zonder de bullshit die je liever wil mijden. Titels zoals Overland, Assemble with Care, Oceanhorn 2 en Hot Lava bewijzen nu al wat voor geweldigs er dan mogelijk is.

Dat is overigens goed nieuws voor iOS-gamers, maar slecht nieuws voor iedereen met een Android-telefoon. Het is voor ontwikkelaars al een tijdje onaantrekkelijk om games voor Android te maken, omdat spellen vaak illegaal worden gedownload. En nu is er Apple, die van ontwikkelaars eist dat hun game exclusief op iOS verschijnt als ze in Arcade willen komen. Blijkt dit een goed verdienmodel, dan zou het aantal goede, nieuwe Android-games wel eens naar een desastreus dieptepunt kunnen zaken.

Cody van den Bogert

Ik speel eigenlijk geen games op mijn mobiel, ik probeer het wel eens, maar het blijft altijd bij een enkele keer. Apple Arcade lijkt me echt wel nuttig en als ik iOS had gehad, sloot ik waarschijnlijk wel een abonnement af, gewoon om te proberen. Dit is echter niet het geval, ik wacht dus rustig op het me-too-product van Google.

Jacco Peek

Tja, ik ga geen abonnement op Arcade nemen om mobiele games op m’n iPad te spelen, maar als ik de line-up van games zo zie begrijp ik waarom mensen er enthousiast over zijn. Het klinkt bijna als een soort veilige bubbel waar je enkel kwaliteitsgames zonder vervelende microtransacties vindt, iets wat me als muziek in de oren klinkt. Ook het feit dat Apple een aantal exclusieve deals met prestigieuze ontwikkelaars heeft gemaakt toont aan dat ze begrijpen waar ‘de gamer’ behoefte aan heeft. Ik speel veel te weinig mobiele games om van Android af te stappen, maar stiekem hoop ik dat Googles tegenhanger net zo goed wordt.

Dagmar de Groot

Persoonlijk heb ik nooit veel aan mobile gaming gedaan en ben dat ook niet van plan te gaan doen (meer omdat de opslag van mijn telefoon altijd vol zit). Ik kan daarom ook niet zeggen of mobile gaming redemption nodig heeft. Wel vind ik het idee van Apple Arcade top voor de prijs die je ervoor betaald, maar alleen voor een fanatieke mobile-gamer, omdat je anders beter die ene game die je wel speelt maar gewoon los moet kopen.

Michel Musters

Hier lees je precies wat Michel vindt!

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Redemption? Lol

    Leuke service, maar niet voor mij

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren