1. Q-n-A: Krijgen games jou (meer) aan het sporten?

Q-n-A: Krijgen games jou (meer) aan het sporten?

Nintendo bracht deze week de Ring Fit uit en de meningen over de nieuwe sport- en spelhybride lokt een hoop verschillende reacties uit. Nintendo wil met de Fit Ring mensen (meer) aan het sporten krijgen, maar sporen dit soort attributen gamers ook echt aan om te gaan sporten? Wij vroegen het aan de redactie.

Dennis Mons

Theoretisch: ja. Maar dat ligt ook wel meer aan het feit dat een bepaalde game gewoon echt leuk is om te spelen en ik er moe van wordt, dan dat ik actief een game speel omdát ik meer wil sporten en actiever wil zijn. Dus toen Wii Sports uitkwam, stond het zweet vaak op mijn voorhoofd door de vele potjes tennis, maar ik zie mezelf niet een of andere coachgame aanschaffen met een Ninteno Yoga Ball of meer van dat soort poespas. Maar toch: het is logisch dat mensen het leuk vinden eigen records (of die van anderen) te breken, en da's een prima motivator.

Bas Vroegop

Ik speel al maanden geregeld Beat Saber, waarin je in VR met lichtzwaarden op maat van de muziek slaat. Dat doe ik niet om te sporten, maar vooral omdat ik me als een fucking Jedi voel. Maar het gevolg is wel dat mijn hartslag geregeld richting de 130 klimt en mijn arm- en schouderspieren een flinke workout krijgen.

Beat Saber

Wesley Akkerman

Ik heb maandenlang Wii Fit Plus volgehouden. Ik deed dagelijks wat yoga-oefeningen om m'n evenwicht te verbeteren. Op een gegeven moment wordt het muscle memory: gecombineerd met mijn turnactiviteiten uit m'n jeugd heb ik er nog steeds profijt van nu ik twee, drie keer in de week aan krachttraining doe. Ik sta letterlijk sterk in mijn schoenen. Daarnaast heb ik veel Wii Sports gespeeld en heb ik zelfs modules gekocht voor Xbox Fitness (rip). Als het leuk genoeg is, ben ik altijd game. Ik kijk dan ook uit naar die nieuwe Nintendo Switch-accessoire.

JAcco Peek

Ik ben vroeger gaan skateboarden omdat ik Tony Hawk speelde, maar tegenwoordig hou ik games en sport strict gescheiden. Prima als je beweegt bij een game (Beat Saber is soms lekker intensief), maar ik zie het niet als sport. Sport is voor mij even alle bullshit, inclusief games, uit m'n hoofd en focussen om m'n training.

Tony Hawk's Pro Skater 3

Sam Beesems

Wat voor de een sport is, is voor de ander niet zwaarder dan een pak melk uit de koelkast vissen. Mijn biceps en triceps hebben het al zwaar genoeg bij een litertje Campina van de bovenste plank, dus voor mij zijn actieve games al snel sporten. Dat gezegd hebbende, ik heb niet zo veel met games die je fysiek aan het werk zetten. En ze zijn zeker geen vervanger voor een uur hard sporten in de sportschool. Enige uitzondering is het WK controllergooien wat mijn broer en ik elk jaar rond de lancering van FIFA organiseren...

Black Friday controller PlayStation 4

Cody van den Bogert

Het zijn niet zo zeer attributen zoals de Fit Ring die mij aansporen om te gaan sporten. Wel krijg ik vaak zin om Fifa te gaan spelen als ik net heb gevoetbald, of krijg ik zin om me skateboard te pakken als ik Skate heb gespeeld.

Tackle Fifa 20

Marcel Vroegrijk

Nee. De laatste sportgame die fanatiek heb gespeeld was Knudde World Sports Tournament Remix. Ok dat is een leugen; ik heb in mijn studententijd nog best veel Top Spin 3 gespeeld en ben toen daadwerkelijk af en toe gaan tennissen met een vriend van me. Maar net zoals in de game was hij in het echt veel beter en dat niveauverschil deed onze sportieve sessies uiteindelijk de das om.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Nou, in mijn hoogtij gamedagen, toen ik een kilootje of 12 zwaarder was, maakte ik mezelf wijs dat Wii Fit echt sporten was. Dat deed ik toen een aantal keer per week, maar eigenlijk was dat natuurlijk maar halfbakken sporten. Dit was tijdens mijn studententijd dus ik op de 100 meter bier drinken scoorde ik wel aardig, maar dat kon ik niet compenseren met alleen wii fit, dus ben ik enkele jaren daarna wat fanatieker gaan sporten. Iets minder gamen, iets minder bier. Heeft zn vruchten wel afgeworpen, want ik voel me een stuk fitter.
  • Absoluut niet, met releases als Borderlands 3 merk ik dat ik toch vaak een training skip…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren