1. Q-n-a:Wat vind je van de Switch Lite en wil je hem hebben?

Q-n-a:Wat vind je van de Switch Lite en wil je hem hebben?

Wel of geen succes?

Deze week heeft Nintendo de Switch Lite officieel onthuld, de meningen over het nieuwste stukje hardware van Nintendo lopen behoorlijk uitéén. Wat vinden wij? en wat vinden jullie?

Michel Musters

De Switch Lite spreekt duidelijk een doelgroep aan waar ik zelf niet onder val: als ZZP'er die vaak thuis aan het werk is, speel ik met de huidige Switch vooral op de televisie. Ik vind het zelf ook fijner om op tv te spelen, ik ben nooit zo enthousiast over handhelds geweest. Daarbij neemt de Lite enkele features weg van de originele Switch. Maar dankzij een veel goedkopere prijs (100 euro minder!) en de grote interesse in handhelds wereldwijd is het succes van het apparaat nagenoeg gegarandeerd. Ik vind ze er daarnaast enorm schattig uitzien, en als het zeker is dat savefiles tussen twee verschillende Switch-consoles delen erg soepel werkt (via cloudsaves, ik heb het zelf namelijk nog niet uitgeprobeerd), dan weet ik er mijzelf misschien wel van te overtuigen om er eentje aan te schaffen. Maar verder wacht ik liever op de onvermijdelijke Switch 2 / Pro.

Dennis Mons

In tegenstelling tot Michel heb ik dus wel een aardige portable/handheld-tic. Vooral vroeger heb ik er veel gehad: GameBoy, GameBoy Advance, 2DS, 3DS, Sega GameGear, Atari Lynx, PSP en Vita. En nu geniet ik ooko enorm van de Nintendo Switch. Toch denk ik niet dat ik een Switch Lite gaan aanschaffen. Het ding is: ik speel bijna altijd Switch-games in handheld-modus, maar voor sommige games zoals Breath of the Wild is een groot scherm wel heel fijn. En hoewel ik niet héél vaak party-games speel zoals Mario Party en Mario Kart, vind het toch wel chill om dat met de Joy-Cons te doen. Toch is het wel een snazzy apparaat, zeker de 'pokémon-versie', en de prijs is ook meer dan schappelijk. Ben benieuwd hoe goed deze versie van de Switch gaat verkopen.

Jacco Peek

Ik zie de Switch Lite heel erg zitten. Hij is compacter en lichter, en hij ziet er ook nog eens stevig genoeg uit om los in m'n tas te stoppen. Een betere batterijduur is ook een mooi pluspunt, maar het ontbreken van rumble is dan weer een beetje jammer. Voor mij wordt de belangrijkste factor echter in hoeverre je snel tussen de gewone Switch en de Lite kunt wisselen. Nintendo belooft daar een oplossing voor te verzinnen, dus hopelijk werkt het een beetje.

Lars

Is een Switch waarmee je niet tussen tv- en handheld modus kan 'switchen' nog wel een Switch? Voor mij persoonlijk verliest deze uitvoering het grootste pluspunt van de Switch. Op de grote tv spelen wanneer ik thuis ben en hetzelfde apparaat met dezelfde games en dezelfde saves gewoon meenemen onderweg. Of naar vrienden, waar ik het handzame apparaatje vervolgens in hun dock gooi om spellen uit mijn collectie mee te nemen. Toegegeven, je moet dan vrienden hebben die ook een Switch hebben, maar het is makkelijker dan een hele PS4 Pro meeslepen. Of ik 'm wil hebben? Ja tuurlijk, maar dat staat er los van.

Wes Rijckart

Net als de DS Lite denk ik dat de Switch Lite op het perfecte moment in de lifecycle van de Switch verschijnt. Nee, het apparaat is niet voor mij weggelegd. De magie van een hybride console blijft me namelijk betoveren. Zodoende blijft de overstap naar een dedicated handheld uit. Ja, de batterij is beter, maar het scherm is kleiner en de joy-cons kunnen er niet af. Wel denk ik dat de Switch Lite ideaal is voor een groep gamers die nog geen Switch hebben. Zeker met Pokémon Sword en Shield in het vooruitzicht. Reserveer het apparaat alvast maar, want ik gok erop dat deze combinatie als zoete broodjes over de toonbank gaat!

Martin Verschoor

Ik ben dus zo'n iemand die alles wilt hebben, om het te hebben. Ze voel ik nog eigenlijk weinig voor Google Stadia, maar toch heb ik de Founders Edition besteld. Zo zit ik dus nu ook naar de Switch Lite te kijken. Moet ik 'm hebben? Nee, want ik heb de beschikking over een originele Nintendo Switch. Wil ik 'm hebben? Oh ja zeker. Want als ik speel op de Switch, bespeel ik 'm als een handheld en als mijn zoontje er op speelt, speelt hij ook in handheld-mode. Nou speelt hij dus regelmatig op de Switch en je weet met die joy-cons, die zijn niet al te stevig. Nou ziet de Lite er dus uit alsof hij wel tegen een stootje kan. Je voelt 'm dus al aankomen: pappa op de originele Switch, kan zoonlief lekker met de Lite pielen.

Bert de Vries

Ik ben heel blij dat het een prachtige handheld is geworden en niet een splijtende nieuwe, betere versie. Persoonlijk gebruik ik mijn Switch zo'n tachtig procent van de tijd in handheld mode, dus wanneer ik nu de keuze opnieuw zou mogen maken, dan zou ik misschien wel een Lite hebben gekozen. Slechts heel zelden vind ik het dock van toegevoegde waarde.

Cody van den Bogert

Ik loop al een tijdje tegen het probleem aan dat ik niet meer genoeg aan mijn wekelijkse portie Breath of the Wild kom. Een grote reden hiervoor is dat mijn vriendin en ik de Switch delen, en zij heeft natuurlijk voorrang. Ik ga de Switch Lite zeker aanschaffen zodat ik altijd lekker handheld Zelda kan spelen, ook wanneer de switch bezet is. De Switch Lite komt voor mij, ook zeker met oog op link's Awakening, op het ideale moment. Ik hoop trouwens dat Nintendo nog met een Zelda limited edition komt, dan is die van mij!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik vind het een mooi product voor mensen die de switch gebruiken voor singelplayer games, en graag in handheld modus spelen. Zelf ga ik hem zeker niet kopen. Ik zie dan ook de meerwaarde niet als je al een switch in huis hebt. De timing snap ik wel goed, Pokémon is voornamelijk op handhelds speelbaar geweest dus mensen die dat willen blijven doen hebben een goedkoper alternatief dan speciaal voor deze game een "normale" switch te kopen.
 • Ik speel eigenlijk alleen maar handheld, vind de meeste indies op een klein scherm haast beter uit de verf komen dan op een grote (lekker in bed you boerderij bijhouden in SV heeft wel wat :p). Dus ben je van plan een Switch te gebruiken om in je handen te houden, en heb je er nog geen, dan is dit een prima instap mocht je wat knaken willen besparen. Als huidige Switch gebruiker zie ik weinig tot geen reden dit ding in huis te halen. En daar ben ik best blij mee, scheelt weer in de portemonnee ;)
 • Nutteloos product, echt
 • @Zorewin

  :O
 • Ik hoop op een echte console versie zonder het scherm (dus juist het omgekeerde) en een flinke upgrade van de sterk verouderde hardware.
 • @tielo ik denk niet dat Nintendo zo'n soort console gaat uitbrengen. Die willen nu juist afwijken van Sony en Microsoft, denk ik.
 • @Bert de Vries Daar ben ik ook bang voor, en dat is best jammer want ik ga op geen enkel moment geld betalen voor een scherm als ik 'm alleen op mijn tv aansluit.
 • @tielo

  Het zou kunnen, maar zoals @Bert de Vries al zegt, dan zou het gewoon een standaard console worden zoals de X1 & PS4 en dat is iets wat Nintendo niet wil, volgens mij.
 • Opzich wel een goede keuze wat ze hebben gemaakt. Switch games op de TV spelen is soms wel is hit and miss. In handheld zie je dit minder.
 • Zou hem alleen maar willen, moest er een mooie editie uitkomen in de stijl zoals deze Nintendo 3DS XL!
 • De 3ds bloed dood. Dit is het juiste moment een dedicated handheld uit te brengen. Deze komt gelijk met een library van 2500 games!!! Ja dit wordt een hitje.


  Voor de mensen die al een switch hebben is dit natuurlijk minder relevant. Waarom zou je een mindere switch erbij kopen als je al een betere hebt? Nou……. ik doe dat dus wel. Heb 3 kids die ook dol zijn op de switch. Dus prima toevoeging in mijn huishouden.
 • @Newgamessuck
  Wat maakt het voor jou interessant om niet gewoon een extra normale switch te kopen? Is dat puur prijstechnisch of praktisch i.v.m. de tv bijvoorbeeld?
 • @blue_blade_3

  Meerdere redenen

  1. Er is sowieso maar 1 switch nodig op de tv. Die heb ik al.
  2. Lite is 100 euro goedkoper. (Ik wacht sowieso een aanbieding of vette limited edition af, geen haast)
  3. Kinderen zijn nogal onvoorzichtig. Die Lite kan een bescherm hoesje gebruikt worden.
  4. Alle nadelen van de Lite heb ik geen last van aangezien we gewoon multiplayer en tv spelen op de og switch. Rumble in hh mode zet ik sowieso altijd uit.
  5. Kleiner minder kostbaar model beter voor vakanties.
  6. Ik wil hem gewoon hebben 😜
 • @Newgamessuck
  Logisch, goede punten. Ik snap je in ieder geval;)
 • Aangezien ik zelf geen normale Switch meer heb. Toen weg gedaan en toch een klein beetje spijt van. Kriebelt het wel weer met de lite. Over het algemeen gebruikte ik de Switch toch meer als handheld, dus kan een lite een uitkomst voor mij wezen. Echter vind ik hem een tikkeltje te duur tegenover de nornale Switch.
 • Ondanks dat de meeste members van IG toch handheld speelt, lijkt het mij toch fijner om ook de keuze te hebben om op de televisie te spelen. In eerste instantie had ik verwacht dat de lite-variant 199 euro zou kosten. Nu blijkt dat 230 of bij sommige winkels zelfs 250 te zijn. Dan besteed ik liever wat meer om ook op de tv te kunnen gamen. Daarnaast weet ik niet of er nog een 'pro' versie van de switch komt. Ik zou mezelf erg in de voeten schieten als die bij wijze van spreken over een half jaar wordt aangekondigd. Ik wacht het liever nog even af, maar heb wel zin om alle leuke games te spelen op de switch.
 • Ik wil hem niet. Tenminste ik koop hem niet omdat ik al een normale switch heb en ik die al gebruik in handheld en ook op reis. Dus alle voordelen van de lite, hen ik niet als voordeel. Want hef beestje word bij mij al zo gebruikt, en dan vind ik groter scherm toch fijn
  En batterij. Ja ik game toch zelden zo lang op vakantie dat ik daar niet een dag mee volhoud. En thuis kan die vaak opladen dus ik vind dat geen enkel issue.
  Daarom voor mij geen lite.
  En ja ik bind de hybride functie ook de doorslag van aanschaf destijds.
  Ik heb de switch vanaf werkelijk dag 1. Duurste preorder ooit voor mij.
  Maar ondanks dat de hybride de doorslag was, is hij enkel de eerste maanden aan tv geweest, daarna kocht ik een ps4 en moest ik constant wisselen van hdmi met ongeacht wel apparaat, want ondertussen zaten alle 4 HDMI aansluitingen vol, en daarna hen ik de ps4 erin gelaten de switch eruit en nooit meer erin gehad.
  En sterker nog. Zo vind het het fijnste,

  Dus dat hele hybride concept is leuk, maar voor mij toch minder spektakel als ik dacht. Dat te bedenken dat ik wel een tv gamer ben.

  Nou ja hoe dan ook, ik denk wel dat dit een sterke zet is van Nintendo. Een dijk aan games meteen voor een dedicaties handheld beschikbaar,
  Dat is nog geen enkele andere handheld ever overkomen.

  Ik wacht op die onvermijdelijke sterkere switch. Met de aankondiging van de lite is eigenlijk de geruchten van de pro ook bevestigd aangezien die destijds in een gerucht rond gingen. En ik kan me niet indenken dat Nintendo geen sterkere switch wil uitbrengen.

  Sterker nog ik denk dat dat dan de gewone switch zal worden, ik verwacht geen 3 versies, maar dat de pro uitvoering dan de standaard zal zijn en de lite werkelijk de lite.
  Anders krijg je zo’n wirwar van produkten, maar ook voor Nintendo 3 verschillende produkt lijnen die eigenlijk elkaar in de weg zitten. En 2 kun je nog verklaren, als lite ne en pro( of lite en xl).
 • Ik ben het met Lars eens. De Switch heet de Switch omdat het een hybride is tussen een handheld en een thuisconsole. En nu brengen ze een pure handheld uit die Switch games kan afspelen. Ze moeten dat ding eigenlijk de Unswitched noemen. Of de Switch-less. Ik weet dat het een marketing ding is, maar de hele benaming van de Switch is dat hij kan switchen tussen handheld mode en tv mode. Dat specifieke deel wegbreken is de essentie van het hele concept achter de naam weghalen.
 • @Fukushu

  In het geval van de Switch Lite betekent woord 'Switch', switchen van het ene dedicatad handheld systeem naar de andere, oftewel van de 3DS naar de Switch Lite. :P
 • @Piet S.

  hehehehe, nice one xD Als je het zo bekijkt. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren