1. Q-N-A:Zijn we onder de indruk van de gepresenteerde games bij de Inside Xbox-presentatie?

Q-N-A:Zijn we onder de indruk van de gepresenteerde games bij de Inside Xbox-presentatie?

Niemand is echt onder de indruk

Donderdag gaf Microsoft met de Inside Xbox-presentatie de spotlight aan de third party-games die op de Xbox Series X gaan uitkomen. De grote vraag is natuurlijk of de IG-redactie onder de indruk is van de games die tijdens de presentatie onthuld zijn.

Michel Musters

Ik vond de Inside Xbox-presentatie an sich niet zo heel slecht - er zaten best wat compleet nieuwe titels tussen die mij aanspreken, met als hoogtepunt Call of the Sea. Toch viel de presentatie tegen, en dat komt wat mij betreft door de communicatie vooraf. Microsoft die letterlijk meldt dat ze met de livestream 'de game gaan changen' en Ubisoft die 'de eerste gameplay' belooft van Assassin's Creed Valhalla. Tja, als je dit niet waar kan maken, zeg het dan gewoon niet! Ik denk ook dat Microsoft er goed aan had gedaan om éérst uitgebreid in te gaan op hun first party Xbox Series X-titels, en daarna pas aandacht te schenken aan AA- en indiegames.

Call of the Sea

Jacco Peek

Het viel met toch wat tegen. Niet dat er geen interessante titels waren, ik vond Scarlet Nexus en Bright Memory Infinite er bijvoorbeeld erg tof uitzien. Maar grafisch waren ze nou ook weer niet zo indrukwekkend dat ik helemaal weggeblazen werd. Bovendien had ik stiekem gehoopt op nog een klapper als de nieuwe Batman-game, maar het zijn natuurlijk gekke tijden. Ik stel m’n verwachtingen voor de volgende presentatie in juli in ieder geval bij.

Scarlet Nexus

Cody van den Bogert

Weggeblazen ben ik zeker niet, maar enigzins vermakelijk vond ik de presentatie wel. Daarnaast kwamen er een aantal titels voorbij die er wel geinig uitzagen. Call of the Sea, bijvoorbeeld. Ik zal verder geen uitspraken doen over de gameplay-beelden van AC: Valhalla. Sinds wanneer zijn bloemen met benen trouwens een ding?

assassin's creed valhalla

Dennis Mons

Ik kan er veel woorden over vuil maken, maar laat ik nou een video hebben opgenomen met mijn beste buddy @lucasmay of we nu écht denken dat dit een presentatie was van netx-gen-games. Check hieronder!

Lars Cornelis

Het is lovenswaardig dat Microsoft een podium geeft aan kleinere games en third parties, maar ik werd niet heel erg warm van de hele presentatie. Desondanks wel een prima manier om zo toch games te tonen deze zomer, dus kom maar door met de volgende presentatie.

Scorn

Jolien Mauritsz

Meh, er zaten een aantal interessante games tussen zoals Scarlet Nexus en Bloodlines 2 die mij wel gaaf lijken. Het is alleen niet zo dat deze presentatie ervoor heeft gezorgd dat ik meteen een Xbox Series X wil gaan reserveren. Ik hoop dat er nog een aantal (first party) knallers aangekondigd gaan worden tijdens de presentatie in juli, zodat de Series X een goede start kan maken.

Vampire

Zoë Bonefaas

Niet enorm onder de indruk eigenlijk. Buiten de AC: Valhalla trailer zat er niet echt iets tussen waarvan ik dacht: "JA!" Er waren wel een aantal titels die mijn interesse trokken zoals Call of the Sea, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 en Medium. Interessant genoeg om ze aan te schaffen? Dat weet ik nog zo net niet.

The Medium

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Drie leuke games gezien die mij aanspreken. The medium, Scarlett Nexus en Call of The Sea.
 • Dat iedereen meer verwachtte staat buiten kijf. Puur naar de getoonde games gekeken, die kunnen best wel oké worden. Wat ze collectief misten was het next-gen gevoel, waar het wel om draait bij zo'n eerste blik. Het had al geholpen als ze van twee, drie games daadwerkelijk een gameplay demo van een missie hadden, zoals AC normaal gesproken wel op de E3 doet. CGI trailers zijn al bloedmooi, ook op de current gen, dus daarmee is het lastig aantonen dat iets voor de nieuwe consoles een stap vooruit is. Rare keuzes al met al, en vooral slecht gecommuniceerd vooraf.

  Maar de games dus: Dirt vind ik een vette serie, deel 3 echt kapot gespeeld destijds. Call of the Sea, Chorus en The Medium hebben ook mijn interesse. Veel kwamen er naar Gamepass, dus dat is een mooie manier om ze ook echt te kunnen spelen, want ik weet niet of ik ze zou aanschaffen. Dit waren de typische vulgames waarmee ze de afgelopen jaren hun E3 presentatie konden opfluffen in van die trailer montages.

  @Michel
  De strategie om pas in juli te komen met first party begrijp ik heel goed. De vorige Xbox Inside (ook al stelde dat qua inhoud nog minder voor dan deze) werd compleet overschaduwd door een simpel blogje met de PS5 controller. Dat risico gaan ze niet lopen met hun exclusieve games. Dat Sony snel daarna iets van hun console of games toont en er met de spotlight vandoor gaat. Wachten tot juli gaat Sony echter niet (mogen we hopen), dus juli is een 'veilig' moment voor Xbox om te pakken voor hun first party.
 • De meeste games komen nog op current gen en next gen word toch niet veel anders dan wat resolutie bumps/hogere framerate. Eigenlijk totaal geen verrassing dat het zo loopt.
 • Ik ga zelf hoe dan ook de Series X halen dus mij hoeven ze niet te overtuigen maar ik begrijp dat mensen die dit niet van plan zijn hierdoor niet overtuigd worden. Vond er zelf zeker interessante games tussen zitten zoals The Medium en Scorn dus voor mij was het een prima presentatie. De hype die van te voren werd opgebouwd was gewoon niet zo slim.
 • Als ik kijk naar de games, dan had de huidige generatie nog prima wat jaren doorgekund. Ik hou er altijd van wanneer ze bij dit soort presentaties vlammen met wat demo's, puur om even te laten zien waartoe een systeem in staat is. Wat ik nu zie, en graphics zijn niet alles, zijn games die absoluut niet boven de middenmoot van de huidige generatie uitsteken.
 • @benjaminben

  Eens. Toen ze een tijdje terug die Hellblade 2 trailer lieten zien toen dacht ik wel even wow. Ondanks ik hellblade 1 niet eens ken.

  Als ik met iets nieuws zou komen, dan zou ik zorgen dat de eerste paar kennismakingen met het publiek zouden vlammen en knallen.
 • Het lijkt wel alsof microsoft geen moeite doet om nieuwe gamers te winnen. Mij hebben ze na de xbox,360,xboxX,one nog geen een keer kunnen overtuigen. En ipv nu met een wrede exclusive game te komen laten ze 'ingame beelden' zien van AC waar ik sinds brotherhood echt al klaar mee ben. Niets nieuws zelfde xbox verhaal als altijd xbox is third party first party karig
 • @hamstertrans

  Wacht nou eerst even de games van juli af. En daarna kunnen we echt oordelen.
 • @smaakmaker

  Doen ze dan een soort e3 met alleen exclusives?
 • @hamstertrans

  Ja dan komen de first party titels aan bod.
 • @smaakmaker

  Kijk dat wist ik niet.
 • Medium !!!
 • Ik hoop dat Microsoft nog wat leuke exclusives kan voorschotelen, want anders ziet 't er niet al te best uit. Krachtige console, maar de games die ze tot nu toe hebben getoond zien er weinig origineel uit. Ik ben benieuwd of ze zich binnenkort herpakken met wat beters.

  Dit gezegd zijnde zal ik de concurrentie ook niet sparen:

  Nintendo mag ook wel eens iets tonen. Ze hebben voor mij de meest zielige marketing gehad het afgelopen half jaar en hebben ons blij gemaakt met wat ports en dlc, maar niks dat vrij uniek is.

  Sony mag nu ook wel eindelijk eens wat laten zien. Gewoon een controller teasen en wat specs zijn niet genoeg om zoveel weken tussendoor te overbruggen. Ik hou de hoop er in dat ze het verschil nog kunnen maken tov de concurrentie omdat ze altijd sterke exclusives hebben gehad. En… hopelijk geen lelijke, witte console!
 • Nope, deed me weinig. Ben wel geïnteresseerd in Vampires 2. Maar die komt ook naar de Ps5.
 • Het scheppen van de juiste verwachtingen was fijn geweest. Had er gewoon een stream van gemaakt en gemeld dat er wat eerste kleine gameplay beelden te zien zouden zijn. Nu werd het overhyped terwijl ik dit meer ging zien als een multiplatform presentatie want in theorie was t net zo boeiend (of niet boeiend) voor ps5 mensen.

  Het tonen van 4k of minimaal kwalitatief sterke streams is ook een ding. Zo zag je amper de kwaliteit van de beelden.
  Kreeg ook het idee dat ms zich een beetje heeft laten mangelen doot 3rd party partijen, want zo weinig gameplay tonen dat kwam nogal apart over na de aankondiging.
 • First Look Xbox Series X Gameplay, dat was de titel.
  Nu werden die games niet getoond op de Xbox Series X want er stond vrijwel overal bij dat dit de "verwachte kwaliteit is" die gehaald hoopt te worden op de betreffende console.
  En met gameplay verwacht je gek genoeg gameplay en dat was er ook nauwelijks.
  Dus dat is 2x jokkebrokken.
  De trailers waren overigens wel aardig en er zat potentieel leuk spul tussen. De mensen in het filmpje ken ik niet en was mij na het ding ook niet duidelijk. Ze voegde niets toe en ik heb geen idee waarom ze erin zaten. Maar ik denk dat ze met hun volgende filmpje gaan knallen want dan krijgen we hun exclusives te zien toch?
 • @tielo

  In juli komen ze met hun exclusieve games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren