1. IG Q en A: Hebben Pokémon Sword en Shield je overtuigd?

IG Q en A: Hebben Pokémon Sword en Shield je overtuigd?

Of ziet de redactie de game toch niet zitten?

Afgelopen week hebben we met z'n allen vol verwachting naar de Pokémon Direct gekeken. En er was goed nieuws voor Pokémon-fans. Er komen twee nieuwe Pokémon-titels aan; Pokémon Shield en Pokémon Sword. Hoe denkt de redactie hierover? Zien ze deze nieuwe titels zitten?

Wout Van Aken

Ik weet het niet.. De meeste Pokémon games heb ik actief gespeeld, maar nadat ik bij X en Y competitive ben ingedoken, vind ik het moeilijk ze nog casual te spelen en ben ik wel een beetje klaar met de serie. Pokémon staat er niet om bekend drastische veranderingen door te voeren, en bij deze lijkt dat niet anders. Een andere regio en een paar nieuwe Pokémon ken ik nu wel. Ook sprak de loop-van-onder-naar-boven kaart mij niet helemaal aan. Toch bestaat de kans dat ik de games haal, aangezien ik zeer te spreken ben over de switch. Mocht Nintendo nou eindelijk eens een hard-mode of toch echte veranderingen hebben geïmplementeerd dan wordt het voor mij wel een must-buy.

Pokemon Sword Shield

ELine Oosterloo

Ik speel al sinds het begin der tijden Pokémon, maar de aankondiging van Sword en Shield zouden mij niet overtuigen te beginnen als dat niet zo was. De wereld ziet er mooi uit, maar vrij lineair. De pokémon zien er oké uit, maar wel vrij generiek. Ik bedoel, een konijn, een visje en een aapje. Het vechtsysteem lijkt tot nu toe hetzelfde te zijn als we gewend zijn. Die hebben we al eerder gezien. Kortom: meer van hetzelfde in een mooier jasje. Ik denk dat als Pokémon je nooit eerder getrokken heeft, Sword en Shield hier geen verandering in brengen.

Pokemon Sword Shield

Romée Scholten

Ik heb eigenlijk niks met Pokémon. Nooit gehad ook, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik na de Pokémon Direct wel even heb gekeken hoeveel een Nintendo Switch kost. Vond ik voor nu even iets te duur, maar dat houdt deze redactie niet tegen om mijn liefde voor Pokémon aan te wakkeren. Zo staat er binnenkort een Eevee knuffeltje op mijn bureau, omdat dat de enige Pokémon was die ik schattig vond en Jacco het nodig vond om hier een knuffeltje van te kopen. En ik moet nu toegeven met zo'n schattig knuffeltje, de Pokémon Direct en mensen om me heen die helemaal hyped zijn over Pokémon, wordt de game met de dag verleidelijker.
Pokemon Sword Shield

Geert De Wekker

Pokémon blijft mijn favoriete game-serie en ik wil Sword & Shield dan ook zeker een kans geven, helemaal omdat die voor de Switch uitkomt. Ik heb ook mijn twijfels over de rechthoekige kaart, maar Game Freak en Pokémon Company kennende maken ze er wel iets bijzonders van. Qua starters twijfel ik nu al over welke ik ga kiezen. Normaal vind ik één of twee helemaal niks, maar ze doen me denken aan de keuzes uit Ruby en Sapphire, schattig maar stoer. Hopelijk worden het ook drie badass-evoluties. Na de eerste beelden, heb ik in ieder geval erg veel zin om weer Pokémon te spelen. Hopelijk komt er wel weer een goede post-game, want dat is voor mij altijd één van de belangrijkste redenen om de game te kopen, zodat ik kan blijven spelen.

Pokemon Sword Shield

Jacco Peek

Jullie weten vast al wat ik überhaupt van Pokémon vind, dus ik werd erg blij van Sword en Shield. Op het eerste oog lijkt de grafische sprong van Sun en Moon naar deze games niet zo groot te zijn, maar ik vind het oog voor detail in de games vrij indrukwekkend. Ook de regio lijkt zeer gevarieerd te zijn en de starters kan ik alle drie waarderen (ik twijfel nog tussen Scorbunny en Sobble). Er zijn natuurlijk nog een hoop vraagtekens, maar vooralsnog ga ik weer all-in dit jaar!

Pokémon

Michel musters

Ik probeer al heel mijn leven echt fanatiek Pokémon te spelen, maar ben daar nog nooit in geslaagd. Het dichtst in de buurt kwam ik toen ik een gloednieuwe GameBoy Color en het net uitgekomen Pokémon Blue kocht, maar dat heb ik ook maar hoogstens tien uur gespeeld. Ook in Pokémon Let's Go Eevee heb ik een paar uur zitten, maar op een of andere manier haak ik na verloop van tijd telkens af. Ik vermoed dat ik met Sword en Shield wel weer een poging ga doen... maar of het blijft hangen? Ik betwijfel het.

Pokemon

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit had de ommezwaai moeten zijn. Ze hebben zelfs BotW als voorbeeld gehad, wat vrijheid betreft. Maar het ziet er weer lineair uit, weer van die vage evoluties en nog steeds matige graphics. Voor mij geen terugkeer naar Pokemon terwijl ik het o zo graag had gewilt. We zijn in 2019 ondertussen Gamefreak…
 • @robertflappie

  Met al die open-wereld games snak ik soms naar lineair, fijn om soms richting te hebben. Daarbij hebben we enkel een trailer gezien, ik wacht t nog ff af.
 • @benjaminben
  Door een goed, begeleidend verhaal, kun je toch een makkelijk te volgen game zonder extra verplichtingen hebben in een open wereld game. Of zelfs gebieden op een later moment open stellen. Dit kan in pokemon heel goed met de HM's en TM's.
  Wat mij in de trailer niet aan staat is dat de camera vast lijkt te staan en dat de graphics niet het niveau hebben gehaalt wat ik gehoopt had. Hierdoor ontbreekt toch een stukje vrijhad die ik ondertussen door andere games wel gewent ben
 • Ik hoop dat de snelheid en de moeilijkheidsgraad verbeterd worden. Verder kijk ik hier best naar uit.
 • Opzich kijk ik er naar uit maar ook deze game rechtvaardigd het vooralsnog niet voor mij om naast m'n ps4, pc, psvita en 3ds een switch te kopen.
 • Ik koop de game sowieso wel (koop alle main Pokémon games) maar heel vernieuwend komt het nu nog niet over. Ik wacht andere trailers enzo nog ff af.
 • Ik had veel meer verwacht van deze games, dit is podverdorie de Switch, niet de 3DS! De game ziet er echt niet zo veel indrukwekkender uit dan Sun & Moon, naar mijn mening. Ik vind de starters vrij saai en oninspirerend, de meeste fan art is zelfs beter dan die designs. Ook geen fan van de setting, ik had na Sun & Moon gehoopt op een wat stedelijkere setting met meer moderne lay-out, maar dit lijkt op een game met een vrij rural en wederzijds industrial setting in hartje UK. Ook steampunk spreekt me totaal niet aan, gelukkig is het niet super erg.

  Hopelijk hebben ze iets bedacht waardoor de game niet heel lineair overkomt, dit deed Black & White bijvoorbeeld heel goed omdat je meerdere wegen kon kiezen. Ik heb wel vernomen dat de Kalos region van X & Y misschien terugkeert als post-game region, dit lijkt me wel zo'n grote toevoeging dat no matter what, ik deze game moet halen. Het is ook vrij logisch als het waar is, aangezien de UK en Frankrijk zo dicht bij elkaar liggen.

  Nog een paar andere punten (maar dit zal hopelijk in de uiteindelijke game wel zitten): waar zijn de Pokémon die je volgen, zoals in de recente Let's Go games? Lijkt me heel onlogisch en lui om nu weer een game zonder te hebben, de Switch zou dit aan moeten kunnen…

  Ook hoop ik op minder handholding en misschien verschillende difficulties. Ik heb absoluut geen zin meer in de enorm vermoeiende tutorials van X & Y en Sun & Moon die zeker 30-45 minuten in beslag nemen. Vooral Sun & Moon is een vrij langzame game omdat je zo vaak weer de professor of dat meisje en je "rival" tegenkomt. Absoluut geen zin in meer.

  Anyway, ik heb wel weer zin in een nieuwe Pokémon game en ik ga deze dan ook sowieso kopen aangezien ik als sinds het begin een groot Pokémon fan ben, maar ik vond het wel een beetje underwhelming de hele reveal en ik ben niet een groot liefhebber van de setting.
 • @Nova-6
  Ik kan me in al je punten vinden. Voornamelijk dat handje vasthouden vind ik verschrikkelijk. Ik vind het ook heel vreemd dat de Pokémon je niet meer volgen. Dat maakte lets go voor mij toch iets unieker, vooral toen ik erachter kwam dat ik op persian kon zitten. Prachtig haha.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren