1. Rainbow Six: Siege wil meteen beschikbaar zijn op PlayStation 5 en Xbox Series X

Rainbow Six: Siege wil meteen beschikbaar zijn op PlayStation 5 en Xbox Series X

Ubisoft hoopt op cross-platform gameplay

Als het aan Ubisoft ligt zal Tom Clancy's Rainbow Six: Siege meteen beschikbaar zijn voor de Playstation 5 en Xbox Series X zodra de consoles uitkomen. Daarnaast bieden ze graag mogelijkheden voor cross-platform gameplay.

Leroy Athanassof, regisseur van Rainbow Six: Siege, vertelt in een interview dat Ubisoft hoopt Rainbow Six: Siege op hetzelfde moment te lanceren als de Playstation 5 en de Xbox Series X. Wanneer de game uitkomt kan Athanassof dus niet vertellen. “Uiteindelijk wordt dat beslist door de mensen die de next-gen consoles maken,” vertelt Athanassof. “Ik kan je wel vertellen wat wij erbij willen zijn op het moment van de lancering, maar het is weer aan de makers van de consoles om te beslissen of we tegelijk met die next-gen consoles kunnen lanceren.”

Rainbow Six Siege

Ubisoft wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk spelers uit de community met elkaar blijven spelen. Daarom willen ze met Rainbow Six Siege een mogelijkheid bieden om cross-generation te spelen. Door middel van matchmaking kunnen spelers in Rainbow Six Siege samen spelen met andere spelers die op dat moment online zijn.

“Dat betekent dat als je speelt op de volgende PlayStation, je nog steeds een matchmake kan maken met de vorige PlayStation.”

Ubisoft wil ook graag cross-play mogelijk maken tussen Xbox One en PlayStation 4, maar volgens Athanassof is dat wederom niet aan hen om te beslissen. “Dit is meer een discussie tussen Microsoft en Sony. Wij zouden het geweldig vinden om volledige cross-play te leveren. We willen daar graag beschikbaar voor zijn.” Athanassof is erg hoopvol dat cross-play uiteindelijk mogelijk is. “Het is een logische zet in de industrie. Het is enkel een kwestie van tijd voordat het gaat gebeuren.”

Athanassof is minder hoopvol over de cross-play tussen consoles en pc. “Ik denk niet dat er ooit console cross komt met pc. De enige manier waarop dat zou lukken is als we de spelers de keuze geven of ze wel of niet met pc-spelers willen spelen. Als je een match aan wilt gaan met pc-spelers en je wordt helemaal afgemaakt door een toetsenbord en een muis, is dat aan jou.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Je kan op de nieuwe consoles PS4 en Xbox one games spelen….. hopelijk negeren fans van Rainbow six siege deze Ubisoft cashgrab.
 • @ShadowhunterrX

  Alles met betrekking tot Ubisoft zegt cashgrab, met Rainbow Six Siege betwijfel ik dat. Ze ondersteunen de game de afgelopen jaren echt heel goed.
 • @Silverwolf
  Een nieuwe versie uitbrengen terwijl de oude versie ook gewoon werkt is gewoon een cashgrab. Ze kunnen makkelijk een patch uitbrengen wat ze bij de Pro en X ook hebben gedaan om het nog beter te laten draaien.
 • @ShadowhunterrX
  Wie zegt dat je opnieuw moet betalen? Het gaat waarschijnlijk gewoon om een upgrade voor de eigenaren van de PS4-versie.

  Zelfs Activision deed dat met Call of Duty Ghosts van PS3 naar PS4. Ik verwacht dat de PS5 en Xbox One X dezelfde behandeling krijgen van Ubisoft, anders snijden ze zichzelf in de vingers.
 • @CerandoX.nl
  Voor 10 euro kon je bepaalde games toen upgraden. Heb ik gedaan bij BF4.

  Alleen een verschil met toen is….. ps3/360 games kon je toen niet op je next gen spelen. Nu kan je dat wel doen en daarom is een aparte versie gewoon een cashgrab. Opeens kunnen ze geen pro/X patch achtig uitbrengen, maar straks wel de game voor 40 euro in de winkel gooien met wat extra resolutie settings unlocked.
 • In jaar 5 seizoen 1 komt er ook een Nederlandse operator bij.
 • Mits ze het het graphic wise zwaar aanpassen voor next gen snap ik een heruitgave wel. Zonder dat niet echt en ist inderdaad een cashgrab. En ik vrees het laatste en dat is jammer want als ik eerlijk moet zijn is Ubisoft nou niet het eerste ( of 2de, 3de, 4de, 5de of zelfs 10de) waar ik aan denk als ik het woord cashgrab zie staan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren