1. Nieuwe Rare- en Obsidian-games worden vanavond mogelijk getoond

Nieuwe Rare- en Obsidian-games worden vanavond mogelijk getoond

Age of Empires 2: Definitive Edition zou vandaag uitkomen

Tijdens de Inside Xbox-uitzending vanavond worden er mogelijk nieuwe games van Rare en Obsidian Entertainment getoond.

X019 begint vanavond in Londen met een uitzending van Inside Xbox, waarin Microsoft zoals gebruikelijk aankondigingen maakt over onder andere nieuwe Xbox One-games.

Daniel Ahmad, een analist van Niko Partners die regelmatig correcte informatie op voorhand lekt via Twitter, claimt dat er nieuwe games van Rare en Obsidian op stapel staan. Beide studio's zijn eigendom van Microsoft. Rare bracht in 2016 Sea of Thieves uit. Obsidian heeft pas nog The Outer Worlds gelanceerd.

De Rare-game zou bedoeld zijn voor release op de opvolger van de Xbox One, Project Scarlett. Verder zouden Bleeding Edge, Minecraft Dungeons en Wasteland 3 specifieke releasedata krijgen. Tot slot laat Ahmed weten dat Age of Empires 2: Definitive Edition als verrassing meteen na de uitzending verschijnt.

Inside Xbox begint vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd. De livestream is hier op InsideGamer te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En het mooist is:
  'Rare title is a third-person adventure 'several years' from release'

  Dat klinkt me als muziek (iets BK-achtigs) in de oren! :D
 • Ben benieuwd naar Rare het mooiste zal inderdaad een nieuwe BK game zijn. Maar ik hoop dat Rsre een tof nieuw singleplayer avontuur kan maken. Ook hoop ik dat ze vanavond aankondigen Playtonic over te nemen.
 • @Fanart32

  De nieuwe game waar ze over praten betreft een nieuwe IP, dus dan kan helaas geen Banjo zijn, maar wie weet kondigen ze daarnaast ook iets wat aan Banjo gerelateerd is aan (ik acht de kans klein, maar hoop doet leven hè)!

  Een '3rd-person adventure game' klinkt in ieder geval goed! :D

  Rare(/MS) Playtonic overnemen? Nope.
 • @Fanart32

  Maakt wel sense nu Nintendo niet echt meedoet met de ps5/scarlett war, maar een hybryde handheld heeft. Zou heel slim zijn als microsoft met game(s) komt die het nintendo publiek aanspreekt.

  Een banjo met een AA(a) budget zou zeker veel Nintendo fans aanspreken en een scarlet voor ernaast kopen ipv een ps5 (ik?).
 • @Newgamessuck

  Rare zelf moet inderdaad komen met games die het Nintendo publiek aanspreken, maar Playtonic overnemen? Dat gaat 'm niet worden.
 • @Piet S. Er gingen geruchten al zijn die nu weer tegen gesproken. Playtonic zou het liefst weer met Banjo Kazooie werken. Microsoft heeft er geen studio voor. Waarom dan niet samenwerken
 • @Fanart32

  Hierom, haha. :P
 • @Piet S.

  Ook daar zeggen dat ze heel graag met Banjo kazooie willen werken. Als je dat wil sluit je aan bij Xbox. En het Xbox waar ze niet mee door 1 deur konden is een ander Xbox dan het huidige Xbox.
 • @Fanart32

  Natuurlijk willen ze dat. BK is als een "kind" voor een aantal van hen, maar 'we remain an independent studio' geeft aan dat ze zich niet aan gaan sluiten bij MS/Rare. Geen speld tussen te krijgen. Ook geven ze letterlijk aan niet bezig te zijn met een BK game.
  Daarnaast hebben veel leden van PTG (niet onterecht) geen warme gevoelens bij en voor MS.
 • @Piet S. Volgens mij zijn de meeste mensen waarmee ze destijds overhoop lagen bij Microsoft al lang weg. Maar zonde dat niemand ze inhuurt. Nintendo kan deze studio gebruiken om de Donkey Kong serie te maken. En Microsoft kan ze gebruiken voor Banjo en Conker.
 • @Fanart32

  In samenwerkingsverband zou dat zeker top zijn ja!
  Maar bij PTG werken heel wat mensen van het 'oude Rare', die de hele MS "situatie" mee hebben gemaakt.
 • @Piet S.

  Klopt alleen werken de meeste van die mensen die toen bij Microsoft werkte er nu niet meer. Maar ben benieuwd Of we van Rare inderdaad wat nieuws te zien krijgen.
 • @Fanart32

  Dat kan kloppen inderdaad, maar ik denk dat het vooral om de naam 'MS' gaat, haha.
  Als we de roddels mogen geloven wel! Ik ben heeel benieuwd!!
 • @Piet S.

  Van de geruchten spreken ze tegen dat ze aan BK werken, maar niet dat ze samenwerken met microsoft aan een titel.

  Playtonic is te klein om over te nemen. zijn maar een paar personen, maar je kunt ze wel een bak geld geven om ze te laten meewerken aan een AA(a) titel. Ik zie microsoft dat wel doen.
 • @Newgamessuck

  Zolang ze onafhankelijk blijven, is een samenwerking met MS zeker mogelijk. Daar wordt verder ook niet over gerept.
 • @Newgamessuck Ja de studio zullen ook flink wat mensen bij moeten komen. maar het is zeker een optie. Maar ik zou ze ook graag bij Nintendo zien. Om de DKC serie over te nemen van Retro. Nu die aan Metroid Prime 4 werken.
 • "age if empires", "hier op gamer.nl"… oei oei wat slordig.
 • @gertjun

  c0pY-p85T3
 • @gertjun Jaja, helemaal mijn schuld. Excuses!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren