1. GoldenEye 007-ontwikkelaar beschouwt gebruiken Oddjob als valsspelen

GoldenEye 007-ontwikkelaar beschouwt gebruiken Oddjob als valsspelen

Oddjob was te klein om geraakt te worden

Ontwikkelaar Rare heeft bevestigd dat het spelen als Oddjob in GoldenEye 007 voor de Nintendo 64 een vorm van valsspelen is. Dit maakt Rare 21 jaar na het uitbrengen van de game bekend.

Oddjob was een van de vele personages die spelers konden kiezen in de multiplayer-modus van de klasisieke first-person shooter en werd al door vele andere spelers verbannen door zijn game-brekende eigenschappen. Oddjob is namelijk klein van stuk wat resulteerde in spelers die tijdens potjes over het hoofd zouden schieten van Oddjob.

In GoldenEye 007 is er een auto-aim die de spelers helpen met het raken van zijn of haar tegenstanders terwijl het personage aan het rennen is. Bij het richten op Oddjob zouden de kogels hem over het hoofd gaan. De speler hoort in dat geval te stoppen met rennen om handmatig naar beneden te kunnen richten. Hiermee kregen spelers die Oddjob kozen als personage langer de tijd om de tegenstander uit te schakelen.

Oddjob GoldenEye 007
Oddjob in GoldenEye 007

Ondanks dat spelers het niet goedkeurde om Oddjob te kiezen werd het tot nu niet als valsspelen bestempeld. Echter heeft Rare nu na 21 jaar toegegeven dat het gebruik van Oddjob zodanig veel oneerlijke voordelen gaf dat het valsspelen is. Dit werd bevestigd door lead environment artist Karl Hilton en de gameplay en engine programmeur Mark Edmonds van Rare.

"We dachten allemaal dat het een soort van valsspelen was wanneer we aan het playtesten waren met Oddjob. Maar het was te leuk om hem eruit te halen en er was geen drijfkracht van iemand uit het team om er iets aan te veranderen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Ik moest meteen denken aan die goed die je kon gooien bij zo'n James bond game. Wast dat nightfire ofzo? Veel gelachen met mn broer in ieder geval
  • Haha, dus in plaats dat ze simpelweg zeggen dat 't een "game-breaking bug" was gooien ze het gewoon onder de categorie vals spelen. Nice!
  • Beter laat dan nooit..
  • Wij speelden altijd "man with the golden gun" dus 1 schot en je was dood… Dat maakte het een stuk makkelijker wanneer je tegen hem speelde.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren