1. Ratchet & Clank: Rift Apart bevat 60fps-modus

Ratchet & Clank: Rift Apart bevat 60fps-modus

Meer frames in een 'lagere resolutie'

Ratchet & Clank: Rift Apart bevat een 60fps-modus. Dat bevestigt Insomniac Games in een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu.

"In een interview met Famitsu vandaag hebben we bevestigd dat Rachet & Clank: Rift Apart de optie biedt om op 60fps te spelen!", zegt de ontwikkelaar op Twitter.

Rift Apart is zowel speelbaar in 4k op 30fps en op 60fps in een 'lagere resolutie'. Hoe hoog deze - eventueel dynamische - resolutie is zegt de ontwikkelaar nog niet. Eerder kondigde Insomniac Games aan dat Spider-Man: Miles Morales ook een 60fps-modus bevat.

Ratchet & Clank: Rift Apart verschijnt in de 'lanceerperiode' van de PlayStation 5. Deze week toonde Insomniac een uitgebreide gameplaydemo van de titel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm ik ging er vanuit dat 4k wel gepaard zou zijn gegaan met 60 fps. Zeker omdat t een first party game is. Dit soort berichten zijn best janmer, eerder las ik het al over Ubisoft (dacht ik) dat die op next gen misschien weer met 30fps aan zouden komen voor assassins creed.
 • @xevulutionx 4k natief is gewoon waste of power in mijn ogen… Volgens mij ga je het verschil niet eens zien met die nieuwe intelligente upscaling technieken…

  Wat 30 fps betreft, de games die ik speel in 30fps hebben me nooit gestoord.. horizon, rdr2, gow, the last of us,…
  Waarschijnlijk is het wel belangrijk bij fps en racers ( maar ik speel dat minder, dus heb er minder ervaring bij)

  Kijk naar die ue5 techdemo. Die was 1440p30 en zag er next gen as hell uit… Als men veel van de grafische pracht moet beperken voor 4k60, geef mij dan maar pracht en praal in 1440p30 hoor…
 • @Jowy
  Dat ben ik wel met je eens hoor. Er zijn voorbeelden zat van erg fraaie upscaled games. Maar ik had echt verwacht dat zowel de ps5 als de xsx nu gewoon vol vast konden pinnen op 4k 60fps. Helaas nu al een aantal keer gelezen dat men toch nog niet altijd hier aan kan komen.
 • Dit klinkt nou niet bepaald ‘next-gen’. Veel partijen hebben grote praatjes m.b.t. resolutie, fps, grafische effecten, etc., maar ik wil het allemaal nog wel eens zien.
 • @PietS.
  De persoon die zogezegt niet om resolutie geeft gaat ook eens reageren… Zucht.Kijk gewoon naar de beelden en bepaal of iets next gen is of niet.
  Halo infinite, die beelden waren 4K60, heel next gen he? …
 • @Jowy

  Dus omdat ik resolutie (etc.) van ondergeschikt belang vind, mag ik niet reageren in de topic, of wat?

  Wat ik alleen maar zeg, is dat (lees goed) VEEL partijen de spierballen tonen m.b.t. performance, maar vervolgens maar weinig laten zien wat er ECHT next-gen uitziet.
 • @PietS.
  Maar wat heeft dat dan nu met dit nieuws te maken? Het artikel gaat toch over ratchet and clank?
 • @Jowy

  Dit artikel gaat over de performance van die game, waarop ik dus een reactie geef…

  Jij bent degene die er andere zaken bij haalt. ;)
 • @PietS.
  "Dit artikel gaat over de performance van die game, waarop ik dus een reactie geef…"
  Dus die reactie van jou: "Dit klinkt nou niet bepaald ‘next-gen"

  Gaat dus toch over ratchet and clank?
 • @Jowy

  Exact. Ook wel te zien aan de eerste 2 woorden: ‘Dit klinkt’…
 • @PietS.
  Dan blijft mijn antwoord gewoon hetzelfde…

  "Dus omdat ik resolutie (etc.) van ondergeschikt belang vind, mag ik niet reageren in de topic, of wat?"

  Tuurlijk mag je dat wel. Maar je antwoord bewijst dat je een hypocriete klojo bent. Altijd zeveren dat resolutie niet echt belangrijk is (ahja, want nintendo…) Maar bij ps5 het wel gebruiken om next gen af te breken. Blijkbaar staat resolutie voor jou dus gelijk aan next gen (je zegt letterlijk: dit klinkt niet echt next gen).. als ik thuis avatar afspeel op een 1080p tv, zien die cgi graphics er nog steeds beter uit dan eender welke 4k game…
 • @Jowy

  Ik zeg dat ik resolutie, etc. niet belangrijk vind, niet dat het (voor anderen) niet belangrijk is.

  En ik zeg toch ook in mijn oorspronkelijke bericht: ‘Veel partijen hebben grote praatjes…’, waarmee ik direct duidelijk maak dat ik niet alleen op Sony doel.

  En resolutie is wel een deel van next-gen, ja. Waar zijn al die stoere ‘(native) 4k’ praatjes van die bedrijven anders voor? ;)
  (Daarnaast is schelden een zwaktebod.)

  Wel mooi dat je direct weer in de verdedigingsmodus schiet, als “jouw” Sony ook maar een klein kritiekpuntje toegeworpen krijgt… (Wat eigenlijk een algemeen kritiekpunt is… Maar goed…)
 • @PietS.
  Ik vind het gewoon jammer hoe selectief je reageert. Over de gameplaytrailer van ratchet and clank rep je geen woord. Enige reactie die je geeft is met een negatieve ondertoon. Terwijl ik het gevoel heb dat vooral jij deze game echt zou waarderen ( moest je niet zo anti ps zijn).

  En zoals ik al eerder zei, men kan elke game 4k60 maken als men dat wil…
  Maar dan moet men compenseren. Zelfde geld voor de generatie na deze. Bv 4k60 vraagt dubbel zoveel als 4k30. Dus bij andere woorden zou die 4k30 dubbel zoveel details en effecten kunnen hebben dan die 4k60. En veel devs kiezen terecht voor de extra visuals. Quantum error gaat wel 4k60 zijn met ray tracing en dat is hun keuze. T'is een fps, dus 60fps lijkt op zijn plaats. Die 4k hadden ze wat mij betreft gewoon kunnen upscalen via sony's eigen dsll. Ikzelf vind dat wat zonde van kracht omdat ik het niet nodig vind. En ik hekel me eraan dat er steeds brand geroepen wordt als een game niet natief 4k draait… ben er zeker van dat ze het verschil niet eens zullen merken. Meer nog, de game gaat er zelfs mooier uitzien.

  Daarbij hebben we die discussie al eens gehad, toch ben jij ook altijd een van de personen die kritiek uit als een game niet natief 4k draait.. en dat is volgens mij gewoon die negatieve ondertoon naar ps5 toe. Omdat jij denkt dat op xbox de games voornamelijk wel natief 4k60 zullen draaien (wat we nog moeten zien). Op die manier kan je dan toch nog kritiek op de megamooie sonygames geven.
 • @Jowy

  Ik heb onder een eerder artikel (PS5 games reveal) aangegeven dat Ratchet & Clank juist 1 van de PS games is die ik wel zou willen spelen. De game zelf lijkt mij echt leuk! Ik heb het hier dan ook niet over de game zelf, want gameplay > graphics (dat zal voor mij altijd zo blijven).
  Ik zou het heel tof vinden als deze en sommige andere Sony games naar de PC komen, want dan ga ik ze zeker proberen/spelen.

  Ik snap de achterliggende gedachte m.b.t. grafische glorie en performance wel, maar ik vind het juist zo… bijzonder… dat meerdere bedrijven voorheen zo op dat (true) 4k zaten te drammen (marketing technisch), maar dat het nu geen prioriteit meer lijkt te hebben. Echter, nogmaals: Persoonlijk geef ik er niks om. Ik vind het gewoon een beetje vreemd.

  Verder bemoei ik me bijna nooit met ‘4k’ discussies, dus je zult me echt even moeten helpen… Op welke opmerkingen, van mij, doel je…? Want zoals ik al zei, vind ik 4k persoonlijk niet echt interessant.
 • Gaan al tijdje geruchten dat de ps5 bijna niet 4k en 60 fps aankan.
  De xbox serie x zou dit met gemak halen, volgens verschillende devs.
 • @Lolly

  Dat gerucht kwam van een jaloerse Xbox fan(boy).
  Waren uiteindelijk alleen maar leugens en een poging om de grotere populariteit van de PlayStation 5 de kop in te drukken.

  De Xbox fanboys staren hun blind in de “wij hebben de krachtigste” en dat vertaald zich in bijvoorbeeld deze gemene stuiptrekking.
 • @Don Carpaccio
  Klopt, jij doelt op dat rare re8 verhaal. Dat was verzonnen maar haalde ook niet echt massaal het nieuws voor mn gevoel. Bleek idd een dwaze fan te zijn. Helaas kom je bij beide kanten verhalen met een hoog bullshit gehalte tegen die sommige sites dan zelfs als nieuws gemeld worden.
 • @Don Carpaccio

  Sry geen dwaas verhaal.
  Het zijn de devs zelf die het bevestigen, en kijken naar r&c lijkt het verhaal te kloppen.
  Had na de trailer trouwens al gezegd dat ik niet onder de indruk was. Dus bij deze bevestigd.
  En is inderdaar weinig in het nieuws gekomen hier, mja dat komt omdat dit een playstation site is.
 • @Lolly

  Eerst praat je over er zijn "geruchten" en daarna roep je dat devs dit zelf bevestigen? En dan kom je dat je niet onder de indruk ervan bent en dus is het bevestigd?
  Oke een hoop logica in je bericht. Alle games die zijn aangekondigd draaien in 4K. Wat betreft 60fps dat is voor beide consoles geen standaard en zal per developer verschillen.
  Laat Microsoft eerst maar eens een XSX game tonen die ook daadwerkelijk op XSX hardware draait en niet een pc en dan kijken we weer verder.

  Ik zag dat PietS het over praatjes had. Er is 1 bedrijf die tot nu toe een hoop praatjes heeft gehad en uiteindelijk "hard" op hun bek is gegaan met een game reveal waar erg veel over aan het opscheppen waren.

  Iedereen kan het wel raden.
 • @Snake_NL

  4k upscalling, geen echte 4k.
  En sry ma 30 fps is niet meer van deze tijd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren