1. Rayman-bedenker Michel Ancel stopt met games maken

Rayman-bedenker Michel Ancel stopt met games maken

Beyond Good & Evil 2 nog steeds in ontwikkeling

Rayman-bedenker Michel Ancel stopt met videogames maken. Dat laat hij weten op Instagram.

Ancel laat weten na dertig jaar uit de game-industrie te stappen en zich te richten op zijn 'tweede passie', wilde dieren. "Mijn nieuwe project vindt plaats in de echte wereld, in een toevluchtsoord voor wilde dieren, en is gericht op educatie, natuurliefhebbers en... wilde dieren", zegt hij.

Ook laat hij weten dat de ontwikkelteams van Beyond Good & Evil 2 'al maanden autonoom' zijn en dat de ontwikkeling goed verloopt. Ubisoft gaf ook een update rondom de ontwikkeling van de game, waarin het meldt dat de game 'goed onderweg is' en recent een 'belangrijke interne mijlpaal' is behaald.

Ook wordt het team uitgebreid bij onder andere Ubisoft Montpellier om de ontwikkeling te versnellen. De uitgever belooft volgend jaar meer van de game te laten zien, nadat de volgende interne mijlpalen zijn behaald.

Beyond Good & Evil 2 is een voorloper op het eerste deel en wordt een openwereld-rpg met coöperatieve elementen. De game is in de maak voor PlayStation 4, Xbox One en pc, maar komt vermoedelijk ook naar de volgende generatie consoles.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren