1. Read Dead Online uit bèta-fase en krijgt veel nieuwe content

Read Dead Online uit bèta-fase en krijgt veel nieuwe content

Krijgt net als GTA Online een roleplaying-modus

Red Dead Online is niet meer in bèta. Take-Two, eigenaar van Rockstar Games, hintte daar al naar, maar vanaf vandaag is het mogelijk om een volledige en vernieuwde versie van de online-modus van de populaire westerngame te spelen. De overstap gaat gepaard met veel nieuwe content.

Red Dead Online is vandaag niet meer in de bèta-fase, heeft game-ontwikkelaar en -uitgever Rockstar Games bevestigd. Gisteren bracht Take-Two CEO Strauss Zelnick dit nieuws al naar buiten tijdens een financiële rapportage. Met de overgang krijgen gamers ook verbeterde gameplay en veel nieuwe content, zoals coöperatieve verhaalmissies, Free Roam-activiteiten én de mogelijkheid om online poker te spelen.

In de coop-missies gaat het verhaal van Jessica LeClerk verder met missies voor zowel 'honorable' als 'dishonorable' spelers in A Land of Opportunities. Voor de eerbare spelers moet je als gunslinger tegen de Del Lobos-bende vechten om Marshall Tom Davies te helpen Valentine te bevrijden. Als outlaw dien je Samson Finch te assisteren met een roofoverval in St. Denis. Beide verhaallijnen leiden tot een rendezvous in Blackwater.

Red Dead Online

Met nieuwe pokerelementen is het mogelijk om tafels op te zoeken in verschillende dorpen, steden en outposts in de game. Hier zijn vrienden uit te dagen voor een privépotje. Ook is het mogelijk om high stakes poker te spelen aan een openbare tafel, waar buy-ins en beloningen hoger zijn. Aan elke tafel kunnen zes spelers plaatsnemen, deze zijn te vinden in Blackwater, Saint Denis, Tumbleweed, Valentine en Flatneck Station.

Red Dead Online

Een grote aanpassing die nog op stapel staat deze is het toevoegen van roleplaying, zoals Grand Theft Auto 5 dat ook heeft (hoewel dat geen officieel onderdeel is van die game). In RDO nemen spelers in ieder geval één van een drietal rollen aan: spoor criminelen op als een premiejager, zoek door de wereld van de game naar schatten of exotische items als een verzamelaar, of bouw een zakenkamp als handelaar.

Of die rollen uitgebreider gaan worden zoals GTA 5 is nog niet zeker. Daar is het een mod waardoor je toegang krijgt tot een speciale rollenspelserver. Hierop speel je niet een hoofdpersonage, maar kan je een specifieke rol kiezen. In plaats van dat je een 'gewone crimineel' speelt, kan je bijvoorbeeld ook de leider van een bende worden. Maar als je liever een chauffeur of postbode wilt zijn, is dat ook mogelijk.

De regels op een rollenspelserver zijn strikt: je mag niet uit je rol vallen, hoewel dat in GTA Online regelmatig gebeurt. In hoeverre Rockstar Games dat in goede banen gaat leiden, is niet bekend, maar omdat de roleplaying-server in eigen beheer is (die in GTA Online zijn mods), is het voor de ontwikkelaar makkelijker om een oogje in het zeil te houden.

Red Dead Online

Tijdens de rapportage afgelopen maandag sprak Zelnick over een zeer succesvolle bèta-periode van Red Dead Online. Volgens de Rockstar-baas presteert de online versie ook beter dan GTA Online in een vergelijkbare periode. Of Read Dead Redemption 2 net als GTA 5 ook een pc-versie gaat krijgen, wilde Zelnick geen uitspraken doen, hoewel er de afgelopen tijd al veel aanwijzingen zijn dat die zeker in de maak is.

Check hieronder de trailer van Red Dead Online.

Dit is slechts een samenvatting van alle nieuwe content voor Red Dead Online. Zo zijn er ook nieuwe wapens, kleding en speelstijlen. Lees er meer over op de officiële Red Dead Online Newswire.

Ben je benieuwd of Red Dead Redemption 2 wat voor jou is? Lees dan onze review.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Ik heb RDR 2 nu al sinds december in mijn kast liggen. Een paar uurtjes heb ik er in gestopt, en toen liep ik echt tegen een probleem aan : Het is spel is te groot, te veelzijdig en daardoor te tijdrovend. Ik heb nog nooit gehad dat een spel gewoon te veel aandacht en tijd vergt, hij lijkt mij zo vet maar ik weet ook dat ik er echt voor moet gaan zitten. Dit is ook de reden dat ik de laatste tijd lineair speel ; makkelijker te onderhouden, sneller voor een tijdje links te laten liggen en prima voor korte speelmomenten.

  Njah, wie weet dat RDR mijn aandacht tijdens de zomervakantie een beetje kan krijgen.
 • @benjaminben
  Ik vond destijds The Witcher 3 al enorm - iets wat nog steeds is uiteraard - maar RDR2 gaat daar gevoelsmatig nog verder overheen.
  Zelfs voor iemand die letterlijk niet veel anders te doen had dan gamen destijds voelde het als nog alsof ik niet genoeg uren op een dag had. Machtig mooi, dat zeker maar erg langdradig.
  Ben overigens wel blij dat je eindelijk online weer kunt pokeren!
 • … jammer dat er (nog) geen uitbreidingen voor singleplayer zijn. Veel online content had best in de offline wereld toegevoegd kunnen worden, volgens mij.
 • @Gewoonfox precies. Ze hadden wat mij betreft online wel achterwege kunnen laten en zich meer focussen op uitbreidingen voor de single-player. Ik hoop niet dat Rockstar dezelfde weg opgaat als met GTA5, al acht ik die kans groot.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren