1. Abandoned is een realistische horrorgame voor PlayStation 5

Abandoned is een realistische horrorgame voor PlayStation 5

Ontwikkeld door het Nederlandse Blue Box Game Studios

Gisteren is Abandoned aangekondigd, een realistisch ogende survivalhorrorgame voor PlayStation 5.

De game speelt zich af in een gedetailleerde open wereld - in de eerste trailer is in ieder geval een bos te zien. De game draait om Jason Longfield, die plotseling ontwaakt in dit bos. Hij herinnert zich niet hoe hij hier komt, maar herinnert zich uiteindelijk dat hij is ontvoerd. Zijn hoofddoel is te ontsnappen.

Realisme moet een belangrijke rol in Abandoned spelen. Zo schiet Jason minder accuraat wanneer hij buiten adem is - bijvoorbeeld van het rennen of door angst. Daarbij moet het schieten realistisch aanvoelen en dus niet snel en gemakkelijk verlopen.

De game moet gebruikmaken van de speciale mogelijkheden van de DualSense-controller. Door de haptic feedback moeten spelers allerlei verschillende trillingen kunnen voelen - bijvoorbeeld om het verschil te ervaren wanneer men de trekker overhaalt van een geladen of ongeladen geweer. 3D-audio moet daarbij helpen om accuraat te achterhalen waar een geweerschot vandaan kwam.

Abandoned wordt ontwikkeld door Blue Box Game Studios, een ontwikkelaar uit Nederland. Het spel moet ergens in het vierde kwartaal van dit jaar op PlayStation 5 verschijnen. Op PlayStation Blog is meer informatie over de game te vinden. Een gameplaytrailer moet ergens binnenkort volgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me wel een toffe game.

  Wat is er trouwens hier gebeurd? Het was al alsof ig aan de beademing lag maar blijkbaar is nu dus de stekker eruit getrokken?
 • @san5324

  Bijna iedereen is naar Gamer gegaan, that's it really.
  Je gebruikt hetzelfde account daar. (persoonlijk vind ik IG gewoon iets fijner lezen)
 • @Ardyn

  Ja dat vindt ik ook.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren