1. Epic vs. Apple-rechtszaak kan gevolgen voor consoleboeren hebben

Epic vs. Apple-rechtszaak kan gevolgen voor consoleboeren hebben

Apple Store zou niet veel anders zijn dan de digitale winkels van Sony, Microsoft en Nintendo

De lopende rechtszaak tussen Epic Games en Apple kan serieuze gevolgen hebben voor consoleboeren als Nintendo, Sony en Microsoft.

Dat meldt Yvonne Gonzales Rogers, de rechter die zich over de zaak tussen Epic en Apple ontfermt, in nieuwe documenten van de rechtszaak die eind vorige week naar buiten werden gebracht, aldus VGC. De rechtszaak draait om het feit dat Epic Games een manier vond om Fortnite-spelers op iPhone al het geld aan Epic zelf over te laten maken. Dat terwijl het de norm is om dertig procent van de omzet naar Apple over te maken.

Volgens Gonzales Rogers verschilt de tactiek van Apple niet met de gesloten online winkels van Sony, Microsoft en Nintendo op hun uitgebrachte consoles. "Sony, Nintendo en Microsoft hebben soortgelijke gesloten platformmodellen als Apple, waarbij de hardware, het OS en de digitale markt exclusief zijn voor de platformhouder."

Gonzales Rogers vervolgde: "Een uiteindelijke uitspraak moet goed geïnformeerd zijn wat betreft de impact van dit gesloten winkelmodel, gezien het feit dat dit serieuze gevolgen kan hebben voor Sony, Nintendo, Microsoft en hun consoles."

Eerder kreeg Epic Games in de rechtszaak geen gelijk toen het vroeg of Fortnite weer op de Apple Store mocht komen te staan. Aan de andere kant mag Apple ontwikkelaars geen Unreal Engine-ondersteuning ontzeggen.

Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Een interessante zaak.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren