1. Recordhouder Donkey Kong definitief schuldig aan valsspelen

Recordhouder Donkey Kong definitief schuldig aan valsspelen

Billy Mitchell maakt plaats voor Steve Wiebe

De recordhouder voor de eerste persoon ooit die een miljoen punten in de arcadegame Donkey Kong behaalde, Billy Mitchell, is afgekeurd door Twin Galaxies.

Twin Galaxies is de organisatie die records en prestaties van gamers bijhoudt. De organisatie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de recordpogingen van Mitchell en concludeert nu dat Mitchell niet op een originele arcademachine heeft gespeeld, wat valsspelen mogelijk maakt.

Mitchells record was veelbesproken, omdat er al langer geruchten gingen dat hij valsspeelde. Die mogelijkheid, alsmede de strijd tussen hem en nummer twee Steve Wiebe, is tevens het onderwerp van de documentaire The King of Kong.

Alle scores zijn nu van Twin Galaxies afgehaald. De organisatie heeft ook Guinness World Records verwittigd. Steve Wiebe is nu de eerste persoon ter wereld die een miljoen punten haalde in Donkey Kong. Overigens hadden beide heren niet de hoogste score ooit in de game. Die eer gaat naar Robbie Lakeman met een score van 1.247.700.

"Dit is echt groot nieuws in de record-scene. Mitchells record was altijd al omstreden, zoals de documentaire The King of Kongs toont, maar dat zijn record na al die jaren eindelijk wordt afgekeurd is toch wel verrassend." - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Wanneer had hij dit puntenaantal gehaald

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren