1. Red Dead Online draait veel minder omzet dan GTA Online

Red Dead Online draait veel minder omzet dan GTA Online

De omzet van in-game aankopen in GTA Online is vijf keer groter dan die van Red Dead Online

Red Dead Online presteert aanzienlijk slechter dan GTA Online. Dit blijkt uit een aantal cijfers dat onderzoeksinstituut SuperData heeft gedeeld. Hier moet wel bij vermeld worden dat Red Dead Online nog niet volledig gelanceerd is.

Desondanks is de omzet van Red Dead Online in januari met veertien procent gedaald. Dit heeft te maken met een afname van het aantal maandelijks actieve spelers. Hiermee komt GTA Online uit op een vijfmaal grotere omzet dan Red Dead Online wat in-game aankopen betreft.

Waar het precies fout gaat is lastig te zeggen. Het kan eraan liggen dat Red Dead Online nog in bèta is en er bij lancering veel klachten waren. Zo lijkt de wereld ontzettend leeg vergeleken met de campagne, is het moeilijk om je honor hoog te houden, omdat je afhankelijk bent van je teamgenoten en er geen sprake van een PvE-modus. Je kan dus alleen online spelen met mensen die jou elk moment dood kunnen maken, waardoor spelers gauw geneigd zijn om terug te vechten. Deze minpunten vormden voor een aantal spelers een te groot probleem.

Red Dead Online

Red Dead Online kwam recent wel met een grote update. Er is een hoop toegevoegd aan de game. Met deze gold bars is het nu mogelijk om nieuwe wapens, uitrusting en paarden te kopen, maar ook om gezichtsuitdrukkingen aan te schaffen. Verder zijn er nieuwe showdown-modi, wapens en uitrusting toegevoegd. Wat betreft de eerder genoemde minpunten lijkt er nog niks veranderd, maar dit zal niet de laatste update zijn die voor Red Dead Online uitkomt. Wellicht dat deze en toekomstige updates invloed hebben op de omzet van de game.

De cijfers op Superdata lieten verder nog zien dat Fifa 19 bovenaan staat met daaronder Fortnite en Super Smash Bros. Ultimate. Fortnite had ondanks de hoge plek een daling van 48% in omzet ten opzichte van december. Dit had er wel mee te maken dat december een piekmaand was, maar het suggereert dat er een hobbelig jaar aankomt voor Fortnite.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • aaaaah, ik heb echt met R* te doen hoor.
 • Hoewel de hoeveelheid content bijzonder laag is, is het natuurlijk een beetje appels met peren vergelijken. Zelfs tijdens de officiële PS3/360 release had GTAO meer content dan RD nu heeft.
  Ik vind de gang van zaken voor RDO persoonlijk weer erg tegenvallen, had er meer van verwacht. Zeker gezien het feit dat we nu bijna zo'n drie maanden verder zijn.
 • En terecht. RDO is vooralsnog niks waard, heb mij de eerste 2 weken er mee vermaakt maar na die 2 weken kwam het besef rockstar is bijna net zo'n grote geld graaier als EA.
 • @Meta_coola
  Opvallend bericht van jou ja. Ik kan me nog herinneren dat je het heel tof vond om met je maten te spelen. Valt uiteindelijk dan toch tegen blijkbaar!
 • Heb het, in tegenstelling tot GTA Online, slechts twee uurtjes gespeeld. De hele setting leent zich ook niet voor online gaming in z'n huidige vorm. GTA Online was bij release al leuk, omdat je de actieve wereld uit de SP met meerdere mensen kon verkennen.
  Bij RDR Online is het een kale bende, waar amper NPC's rond lopen en de hele ervaring van de SP volledig verdwenen is.
 • Hahahahahahahahahahahahahahahahaha. Daarom al de zeer snelle prijsdaling.
 • @san5324

  Wow jij mankeert iets jongen, je zit wss elke dag te wachten op negatief nieuws ivm red dead online.
 • @CyberFl

  Helemaal niet, ik vind het gewoon leuk wanneer ik gelijk heb.
 • @san5324
  Komt niet vaak voor dus aan je reactie te zien?
 • @blue_blade_3

  Lmao.. Vast vaker dan zo een blafeend als iij ;p ;p ;p
 • @san5324
  Honden blaffen, eenden niet.
 • @blue_blade_3

  LOL.. Gevatte comeback … Zeer scherp ook.
 • @san5324
  Dank je
 • Uhhhh… misschien als ik het kon spelen op de PC dat het dan niet zo zou zijn?

  Ik hoop echt nog steeds op een port van RDR1 en dan ook RDR2 samen. RDR1 is echt één van de beste games van de laatste generatie en elke keer als ik 'm op mijn PS3 wil spelen heb ik laast van framerate etc.

  Het is maar een suggestie, Rockstar. ;)
 • Ach, ik herinner mij ook dat GTA Online eerst ook een ramp was. Het werd toen lang geanticipeerd maar werd steeds uitgesteld. En toen het eindelijk kwam on je de eerste maand niet eens inloggen, en daarna stapelde de problemen zich ook op.

  Het is pas nadat ze jarenlang doorgingen met nieuwe content plaatsen op GTA Online dat het opeens de hemel in geprezen werd. En het hielp ook dat de GTA een extra leven kreeg toen het op de PS4 en XB1 gepord werd.

  Dus de tijd zal het leren. Overigens 1/5de van miljoenen dollars is alsnog een hoop.
 • LOL wat verwachten ze dan? het is een hele andere game dan de SP game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren