1. Red Dead Redemption 2 is 4K en HDR op Xbox One X

Red Dead Redemption 2 is 4K en HDR op Xbox One X

Spat van het scherm

Red Dead Redemption 2 krijgt ondersteuning voor HDR en 4K op de Xbox One X. Dit staat vermeld op de website van Xbox.

Na het verschijnen van de gameplay-trailer van Red Dead Redemption 2, waren vragen opgedoken over de resolutie van de game. Het was nog niet duidelijk in welke resolutie de game zou uitkomen voor de nieuwe console van Microsoft. Via de PlayStation Blog was al bekendgemaakt dat de game in 4K op PlayStation 4 Pro gaat draaien.

Volgens Windowscentral wilde Rockstar eerst niet reageren op de visuele verbeteringen van de Xbox One X. Dit komt vermoedelijk door de marketing-overeenkomst die Rockstar heeft met Sony. Toch is er nu op de website van Xbox in een lijst van Xbox One X Enhanced-games te zien dat Red Dead Redemption 2 zowel 4K als HDR-ondersteuning zal krijgen. Het is nog niet duidelijk of er meerdere modi beschikbaar worden waarmee spelers kunnen kiezen tussen een hogere framerate of een 4K-resolutie.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 gaat over Arthur Morgan en de Van der Linde-gang die moeten vluchten voor federale agenten na een mislukte overval in de stad Blackwater. Met agenten en huurmoordenaars op hun hielen worden ze gedwongen om te stelen en te vechten om in leven te blijven in het oude Amerika. Met de problemen die zich voordoen in zowel binnen als buiten de gang moet Arthur een keuze maken om loyaal te blijven of zijn eigen idealen te volgen.

Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober uit voor PS4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Erg indrukwekkend wat Rockstar met de huidige generatie consoles voor elkaar krijgt. 4K is misschien ietswat overhyped, maar HDR is zeer welkom.
 • "Volgens Windowscentral wilde Rockstar eerst niet reageren op de visuele verbeteringen van de Xbox One X. Dit komt vermoedelijk door de marketing-overeenkomst die Rockstar heeft met Sony."

  Ondanks dat ik zelf op de PS4 game vind ik dit wel echt lachwekkend om te lezen.
 • @Don Carpaccio

  Hoezo? Als ik het zo lees kunnen we een behoorlijk verschil verwachten tussen de Xbox en PS4 wat betreft de grafische kwaliteit.
 • @iedereen

  Ik heb mijn reactie ''per ongeluk'' verwijderd omdat ik het niet direct erna kon aanpassen. (error, acces denied blablabla)

  Ik zei dat ik blij was met mijn 480p games op de undocked Switch en dat die stomme resolutie-discuse tussen PS4 en Xbox zo jaren 2013/2014 zijn.
  Ik vond het in 2014 enorm belangrijk dat ik wist dat de PS4 1080p aankon. Dat vind ik nu iets voor klein kinderen en fanboys.

  Ik besefte ook later dat mijn VITA amper zijn games kon laten draaien in de resolutie van het Oled schermpje. De Switch sukkelt ook hard in undocked modus. LEGO games, Crash Bandicoot en Mario + Rabbids zien er allemaal vrij onscherp uit.
  MAAR ik trek mij het niet meer aan. Dat Assassin's Creed Unity in 900p draaide op de PS4/Xbox One en dat Crash op de Switch draait alsof je onderwater staat… Het speelt allemaal niet zo'n grote rol meer in mijn geval.

  Dynamic 4K Sony en True 4K Microsoft kan me niet interesseren. Het is het aanbod dat de doorslag geeft. Niet de sterkste console.
 • @de redactie:

  Ik probeerde mijn reactie te plaatsen, maar kwam dit tegen:

  Post has too many sequential capital letters, please edit your post
 • @Don Carpaccio

  Niet helemaal mee eens. Tuurlijk ziet 480p er goed uit op een 6'' scherm, maar ook op een 55'' scherm als ik er 10 meter van af ga staan. Resolutie heeft direct betrekking op schermgrootte en kijkafstand. Daarom is 4k ook overhyped. 4k is pas interessant vanaf een 32'' PC monitor of een 65'' TV als je een gemiddelde kijkafstand neemt. Zelf heb ik een 55'' Tv gekocht vorig jaar, maar om eerlijk te zijn had dat een 65'' moeten zijn.
 • @Bware
  1080p of 4K boeit me ook echt vrij weinig. Zelfs 900p/720p ziet er prima uit op m'n 55" TV (ook ik wil binnenkort een maatje groter aan gaan schaffen).

  Ik vind framerate daarnaast belangrijker dan de res. en zal dus altijd voor de optie met de hoogste framerate gaan (mits er opties aanwezig zijn).
 • @Piet S.

  eens, maar als je nog groter gaat dan ga je je wel kapot ergeren aan die switch res.
 • @Bware
  Dat zullen we gaan zien. Ik kan me echter niet voorstellen dan bv. Mario me gaat ergeren met z’n 900p.

  Die game ziet er echt geweldig uit en speelt zo onzettend soepel.
 • @Piet S. '' Zelfs 900p/720p ''

  Uhm dit is echt geen gezicht op mijn tv anders. ( 65 inch )
 • @Robskeee
  Ik kan niet geloven dat bv. Zelda ‘geen gezicht’ is als je gewoon op je bankje zit te gamen, een paar meter van je TV af.

  Ga je met je neus tegen het scherm staan… Tja, dat is natuurlijk een ander verhaal.
 • @Bware

  Niet helemaal mee eens. Zelfs op kleinere schermen kan 4K heel belangrijk zijn. Het zorgt er voor dat er minder kartelvorming is. Ik heb een 27 inch 1080p monitor en ik gebruik heel vaak DSR op mijn gamepc. Het ziet er veel strakker uit. Geld trouwens ook bij de xbox one x. Supersampling zorgt ook voor minder kartelvorming en ziet er daarom heel strak uit op een 1080p scherm.
 • @Pinda NL

  DSR is een extreme vorm van Anti-alias, dus jouw GPU gaat een gigantische klap krijgen als je dat doet. Het voordeel van 4k daartegenover is wel dat je 'eigenlijk' geen AA meer nodig hebt. Maar met supersampling gaat er ontzettend veel kracht verloren als je kijkt naar de output.
 • @Bware

  DSR 4k geeft geen grotere klap tegenover native 4k. Simpel gezegd DSR zorgt er voor dat je een 4k resolutie kan instellen op een 1080p scherm. Dat het zwaarder gaat draaien dan 1080p is logisch. Supersampling is ook zwaarder(logisch) maar als je straks RDR2 draait met 30fps op een normale xone en dat zelfde op een xonex maar dan met supersampling op een 1080p scherm. Ik kan je garanderen dat het er gigantisch mooi uitziet.

  Maar goed mijn punt was ook dat de AA door hogere resolutie er geweldig uitziet en dat je niet zo zeer een 4k scherm nodig hebt om te genieten van een 4k resolutie. Er van uit gaan dat je systeem het aan kan.
 • @Don Carpaccio
  De war is nutteloos, maar de resolutie doet er meer toe dan in 2013, omdat mensen steeds grotere TV's kopen. 480p op een 65 -75" TV is echt een no-go, maar begreep sowieso niet waarom je zo'n klein scherm als voorbeeld nam.
  En gelukkig is het gros 720p op de Switch in handheld modus. 480p op dat scherm voor je poffert is ook niet mooi meer.
 • @SmartTies

  Mja veel mensen zitten nog op een 1080p scherm. Ik gebruik er zo eentje voor mijn PC en PS4/Wii U. Vind het nog altijd prima.

  Dat ik de Switch erbij haal, is om te laten zien dat resolutie niet zoveel uitmaakt. Wie wil er nu Zelda missen voor 4K???

  Thuis heb ik een 16'' cintiq pro scherm dat in 4K draait. Enorm belangrijk want ik zit er (letterlijk) met mijn neus op. De film en gameindustrie hebben dit imo niet nodig. Pas op, ik vind het ook fantastisch en moest ik een 4K tv hebben, ga ik ook niet terug willen. Maar een DVD blijft nog altijd het bekijken waard.
 • @Don Carpaccio

  4K is nu opeens overhyped? Het is gewoon een behoorlijk verschil. Dat je tevreden ben met 1080p is prima, als ik op de Switch speel vind ik dat ook prima, maar 4K heeft toch mijn voorkeur. Nee, ik zal er geen game om laten liggen omdat 4K ondersteuning mist. Ik begrijp alleen niet waarom het overhyped of kinderachtig is als je resolutie belangrijk vindt. Dat is het niet. De één vindt het belangrijk en de ander zal resolutie een worst zijn. Een andere groep vindt framerate weer erg belangrijk. Zijn die dan ook kinderachtig omdat ze graag op een hogere framerate spelen?
 • @CerandoX.nl

  Dat zeg ik ook niet. Ik zeg alleen dat de strijd van “wij hebben de beste resolutie”. Vrij kinderachtig is.

  Dit terwijl we allemaal in staat zijn om snel gewend te raken aan resoluties van jaren terug.

  framerate is en blijft belangrijker. Een film in HFR (48 fps) zal nooit de magie kunnen scheppen dan films in de normale framerate (24 fps).

  En ik herhaal het nog eens: als ik in 4K kan gamen.

  Hierboven schreef ik dat ik ook op een 4K scherm teken. Dat wil ik niet meer missen. Ik plak er met mijn neus op dus die scherpte is het beloofde walhalla en was broodnodig.
 • 1080p vind ik zat. Om 4k te kunnen draaien ben je ook een 4k tv nodig.
 • @andre.vanvliet.146

  Eens! En 1080p zag er al zooo mooi uit! :d

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren