1. Red Dead Redemption 2 voor pc duikt op in c.v. van programmeur

Red Dead Redemption 2 voor pc duikt op in c.v. van programmeur

Zoveelste keer dat er gehint wordt naar een pc-versie

Een Canadese physics-programmeur heeft op LinkedIn aangegeven te hebben gewerkt aan de pc-versie van Red Dead Redemption 2. Hij werkte ook aan GTA V en Max Payne 3.

Hoewel het redelijk voor de hand liggend is dat er ooit een pc-versie van de populaire game Red Dead Redemption 2 komt, heeft ontwikkelaar Rockstar Games daar nooit officieel een uitspraak over gedaan. Toch heeft Nan Ma, een Canadese programmeur, op zijn LinkedIn-profiel aangegeven te hebben gewerkt aan de PS4-, X1- én pc-versie van RDR2 bij Rockstar Toronto. Hoewel hij nu CEO is van Future Immersive, is uit zijn listing op te maken dat hij ook aan Max Payne 3 en Grand Theft Auto 5 heeft gewerkt.

Het is niet de eerste keer dat we hints krijgen over een release van Red Dead Redemption 2 op pc. Een andere programmeur meldde in 2016 al dat hij ook bezig was aan die game, maar dat werd snel weer van zijn profiel verwijderd. Hij werkte tevens aan onder andere GTA V en L.A. Noire.

Rockstar
Red Dead Redemption 2

Ook is al eerder vernomen dat er in de code van de Red Dead Redemtpion 2 companion app een pc-versie wordt genoemd.

Dataminers hebben alle code van de app doorspit en hebben een code gevonden die een pc-versie noemt. Het gaat om de codes 'PARAM_companionAutoConnectIpPC' en 'CommandIsPcVersion(void)'. Daarnaast is ook de code 'PARAM_Oculus' te vinden. Wellicht dat de pc-versie van Red Dead Redemption 2 vr gaat ondersteunen. Hier is alle code uit de companion app te vinden.

Eerder ontstonden er al geruchten over een pc-versie van Red Dead Redemption 2 toen deze kort werd afgebeeld op de website van de Duitse MediaMarkt. Rockstar zelf heeft echter nog niets bevestigd. Andere games van de ontwikkelaar, zoals Grand Theft Auto 5, kwamen echter ook na de release van de consoleversie naar pc.

Of en wanneer de pc-versie van de game uitkomt, is dus nog niet zeker.

Speel je al Red Dead Redemption 2 en wil je ook op de hoogte blijven van alle updates voor Read Dead Online, dan vind je hier alle up-to-date info erover.

Ben je benieuwd of Red Dead Redemption 2 wat voor jou is? Lees dan onze review.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • Kondig dat spel nou maar gewoon aan voor de PC. Ik zit er met smart op te wachten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren