1. Red Dead Redemption bevat 'neppe' HDR-implementatie

Red Dead Redemption bevat 'neppe' HDR-implementatie

Niets te winnen of verliezen met HDR

Uit een analyse van Digital Foundry blijkt dat de high dynamic range in Red Dead Redemption 2 geen voordelen biedt ten opzichte van standard dynamic range.

Normaliter zorgt HDR ervoor dat er meer verschil is tussen licht en donker, waardoor kleuren natuurlijker ogen en beelden levendiger zijn. In Red Dead Redemption 2 wordt het SDR-signaal echter kunstmatig omgezet zodat televisies het herkennen als HDR-signaal, zonder deze voordelen.

Dit betekent dat de maximale SDR-helderheid van 100 nits kan worden versterkt tot 500 nits in de HDR-instellingen. Dit zorgt voor een vergelijkbaar beeld als SDR, waardoor het beeld extra donker is. Spelers kunnen dit aanpassen in de instellingen, maar schroeven zo alleen de felheid van witte objecten op, waardoor aspecten als tekst zeer fel kunnen overkomen.

Volgens Digital Foundry hebben spelers niets te verliezen door HDR in te schakelen, maar zijn er ook geen voordelen te behalen.

Dat HDR in Red Dead Redemption 2 tegenvalt betekent overigens niet dat de game grafisch teleurstelt. Dennis noemt het een 'bewegend schilderij' in zijn recensie.

red dead
red dead

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bewijst maar weer dat uitgevers hier weinig mee willen doen en dat de upgrade van een gewone ps4 naar de pro verre van noodzakelijk is. Gelukkig
 • @DarkGoomy
  daar ben ik het dan weer totaal niet mee eens.
  Dat er hier een "fout" gemaakt wordt door ontwikkelaars van RDR2 (wat straks vast met een patch nog gefixed wordt) betekent niet dat de God of War's, Forza Horizons, Tomb Raiders etc. niet significante upgrades meebrengen. Ik vind het verschil enorm en kan iig niet meer terug naar basis one of ps4. Ik zou het daarom niet zo stellig durven zeggen
 • @DarkGoomy je hebt ook geen pro nodig voor hdr
 • @Riva
  Precies.. HDR werkt ook gewoon op de PS4 en Xbox One S. Zoveel rekenkracht kost dat niet. Prima als je niet wilt upgraden, maar als je non-argumenten gaat verzinnen om niet overstag te gaan is een beetje vreemd..
 • @DarkGoomy

  Je upgrade ook niet naar een ps4 pro voor hdr. Geld ook voor de oneX. Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat je bijvoorbeeld een 4k televisie nodig hebt voor de oneX of ps4 pro. Heb je dat niet dan heeft een upgrade geen nut. Dat is dus grote onzin.
 • Ik zal al te kloten met die instellingen de hele tijd. Was ook vreemd, want normaal moet je eerst de donkere en dan lichte waardes configureren (en nu dus niet).
  Moet stiekem wel lachen dat er tijdens de RDR2 stream werd gezegd door een van de reviewers dat hij "nog nooit zo'n mooie HDR implementatie" had gezien.
 • @Gaaiz

  'Moet stiekem wel lachen dat er tijdens de RDR2 stream werd gezegd door een van de reviewers dat hij "nog nooit zo'n mooie HDR implementatie" had gezien.'

  Sommige reviewers lullen echt met de kudde mee, maar dat is vaker zo. Triest.
 • Potverdorie, eindelijk weer een mooi argument gevonden om voor mezelf te verantwoorden niet te hoeven upgraden en dan wordt het aan alle kanten ontkracht….

  Volgende artikel beter hopelijk :p
 • Waarom lees ik dit niet in welke reviews dan ook? Rockstar moet t snel patchen voor december
 • @kaassoufleeisback

  De reviews komen ook niet overeen met wat veel gamers van RDR2 vinden. Ikzelf vind het een topgame (tussen een 9 en 9,5 maar zeker niet hoger) maar een flink aantal vindt het evengoed tegenvallen. Zie de user rating op metacritic bijvoorbeeld.

  Typisch geval van een hate it or love it game. En ook dit nieuwtje laat zien dat Rockstar hier en daar de kantjes er van af gelopen heeft, al is het gemis van HDR geen big deal….ze hadden er tenminste eerlijk over mogen zijn.
 • @Ramirez

  De user rating op Metacritic valt niet serieus te nemen, met zoveel users die een 0 geven omdat het vooralsnog niet op PC komt.
 • @Ramirez

  Klopt maar als de HDR niet goed is behoort dit wel door journalist in een review artikel gezet te worden. En ze zouden t kunnen patchen
 • @kaassoufleeisback
  Er is een verschil tussen een slechte HDR impelementatie en geen (vrijwel) geen implementatie. Dat eerste zou er voor kunnen zorgen dat een cijfer beïnvloed wordt, maar in dit geval vind ik dat niet zo.
  Het zou natuurlijk fijn zijn als de HDR mogelijkheden volledig benut worden, maar ik krijg het gevoel dat jij er iets teveel waarde aan begint te hechten. Probeer dat wat te minderen, want anders valt het alleen maar "tegen" zodra jij je upgrade hebt gedaan. Het is niet voor niets dat bijna niemand dat zag vanaf release.
 • Ik heb een standaard PS4, maar mijn scherm kan elk beeld omzetten in HDR.
  Nou worden de games op zichzelf niet ondersteunt, maar mijn scherm geen wel een heel mooi extra'tje, ook met RDR2.
 • @Ardyn
  Je snapt wel dat dat een neppe HDR implementatie is, net als upscalen? Je TV gokt wat het zou kunnen zijn, wat regelmatig voor een onjuiste weergave zorgt. Ik heb zelf alle bewegings- en beeldverbeteringen uit staan.
 • Of je nou een Playstation 4 Pro of ook niet Het is en blijft gewoon een geweldige game en het blijft me steeds verrassen wat je tegenkomt tijdens het spelen Ik heb veel games gezien en gespeeld maar dit is gewoon prachtig 10+
 • HDR is ook zoiets dat eerst gemeld moet worden voordat de kudde het ziet. Had er geen gast van Resetera onderzoek naar gedaan, dan had je er niemand over gehoord. Het spel ziet er belachelijk mooi uit en ik heb geen sfeervollere maan elders zien schijnen dan in deze game. En dan noem ik maar één van de honderden grafische hoogstandjes.
 • @SmartTies
  Precies dit. HDR gemis is niet het einde van de wereld, maar zou een mooie extra zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren