1. Reddit blokkeert honderden troll-accounts en laat zich uit over racistische berichten

Reddit blokkeert honderden troll-accounts en laat zich uit over racistische berichten

Reddit heeft zich uitgelaten over racistische berichten en troll-accounts op de site. Het forum heeft bijna duizend verschillende accounts verwijderd.

Op Reddit waren er vele troll-accounts actief van de Russische ’trollenfabriek' IRA, Internet Research Agency. Die organisatie wordt ervan verdacht om rondom de Amerikaanse-presidentsverkiezingen veel nepnieuws te hebben verspreid. Zo was er een account dat onder andere een nagemaakt seksfilmpje van presidentskandidaat Hillary Clinton geplaatst.

Reddit heeft laten weten dat er in totaal 944 accounts zijn geblokkeerd. Op de accounts is het onderstaande bericht te zien.

Vorige week onthulde Facebook nog dat het 70 Facebook-accounts, 138 Facebookpagina’s en 65 Instagram-accounts van de IRA heeft verwijderd.

Verder heeft CEO Steve Huffman laten weten dat racistische berichten niet tegen de gebruikersregels van Reddit zijn en het gewoon toegestaan is. "Op Reddit zitten mensen met soms een extreem andere kijk op het leven", legt Huffman uit.

Volgens de CEO kunnen subreddits er zelf wel voor kiezen om bepaalde uitspraken en racisme te verbieden, maar de regels van Reddit bevatten geen verbod op het plaatsten racistische berichten.

Vorige maand liet Huffman tijdens conferentie SXSW nog weten dat Reddit nooit de echte identiteit van zijn gebruikers zal eisen en dat het hebben van controle over je eigen identiteit erg belangrijk is. “Je bent iemand anders op je werk dan thuis en dan als je je hobby uitoefent. Dat is belangrijk en daarvoor moet ruimte zijn op Reddit.” aldus de CEO van Reddit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Misschien mis ik iets maar wat heeft dit nu met gamenieuws te maken?
    Indien ik echt iets mis verlicht mij :)
  • @HanTheMan
    Ik snap de link met IG ook niet..
  • Troll accounts blokkeren? Daar kan Overwatch nog wat van leren.
  • Lekker belangrijk…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren