1. Reddit-subforum r/games plat tegen intolerante opmerkingen

Reddit-subforum r/games plat tegen intolerante opmerkingen

Reddit tolereert geen discriminerende opmerkingen meer

Het is sommige mensen misschien al opgevallen, maar er is vandaag nog geen woord gezegd op de Reddit r/games-pagina. Reddit heeft er namelijk voor gekozen om 1 april te gebruiken als dag om de sub-Reddit stil te leggen om aandacht te creëren voor een, volgens hen, opkomend probleem.

“We merken de laatste tijd dat het forum, dat eigenlijk bedoeld is voor het verspreiden van kennis over games, een soort slagveld van botsende meningen is geworden”, begint een statement bovenaan de pagina. “Normaal gesproken is dat natuurlijk geen probleem. Discussie kan nou eenmaal leiden tot een conflict, maar wanneer dit zich uit in vuile opmerkingen moet er gewoon iets veranderen.”

Verder wordt uitgelegd dat discriminerende, homofobe, transfobe en andere kwetsende opmerkingen dagelijks voorkomen en dat dit niet de bedoeling is. Om aan te geven hoe heftig het probleem is, heeft Reddit een album samengesteld met alle opmerkingen die als verkeerd gezien worden. De namen boven de opmerkingen zijn weggehaald, omdat Reddit deze voorbeelden puur laat zien om de ernst van het probleem aan te pakken.

Verder worden de personen die het opnemen voor minderheden bedankt. De verklaring wordt afgesloten met de oproep om bepaalde gemeenschappen te ondersteunen. De lijst van gemeenschappen staat genoteerd op de Reddit r/games-pagina.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Polarisarie begint een groot probleem te worden zo. Het begint op alle niveau's voor te komen nu. Het wordt hoogtijd dat de gulden middenweg weer zichtbaar wordt.
  Ik ben benieuwd wat nu de werkelijke invloed is van de zogeheten internetbubbels die zijn ontstaan.

  Ik vind dit een goede reactie van Reddit, maar 1 april is niet het meest handig gekozen.
 • Ik vind dit vooral we moeten de sneeuwvlokjes beschermen want owee als het gevoel van de sneeuwvlokjes worden geraakt. Ik ben echt zo klaar met de SJW's en de sneeuwvlokjes. Juist door maatregelen als dit ga ik er (vaak ook onbewust) tegen in (met gestrekt been )
 • @Meta_coola

  Pretty much, yup.
  Ik ben voor iedereen, maar wil niks in mijn face gedrukt krijgen, dat zie ik gewoon als doordrammen en zeiken.
  Excuse me, ik ga nu protesteren tegen Thin Privilege. HAHAH

  Enige wat oprecht oneerlijk is, vind ik, is dat de verhouding kledingwinkels voor man:vrouw ongeveer 1:2.5 is. HAHAHA
 • @Meta_coola

  Meta, ik ben het helemaal met je eens maar eerlijk is eerlijk, als jij ook maar iets negatiefs hoort over een AC game begin je meteen te stuiteren. Dat is niet erg, die passie voor de game, maar dat maakt je bovenstaande reactie wel een klein beetje hypocriet.
 • Opzich geen verrassing. Sommige mensen slaan compleet door en blijven hun wil doordrammen.

  Op FFXIV subreddit vandaag ook weer. Het was blijkbaar gisteren of vandaag Happy Transgender Day of Visibility. Het word zo geforceerd en worden er regels opgesteld van dat je alleen mag knuffelen en lachen. Je raad het al het is killing field en een hugbox in 1. Na jongens was echt heel gezellig.

  Ik heb niks tegen de keuzes van andere mensen en ben blij voor ze dat ze gelukkiger zijn. Maar stop alsjeblieft met het speciaal maken en met elke mug en scheet opblazen dat je bijzonder bent. Klinkt gewoon als aandacht zoeken en dat lokt reacties uit.
 • @ShadowhunterrX

  Op 2 april is het Autism Awareness Day. :D
  Elke dag is het een awareness day, lijkt het inmiddels wel. Alleen zijn er specifieke dagen waarop het in je face gedrukt wordt.
  6 mei is International No Diet Day…to raise awareness for accepting fat people.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren