1. Redesign Anthem is een 'lang proces'

Redesign Anthem is een 'lang proces'

Gaat nog wel even duren

De beloofde redesign van Anthem zal een 'lang proces' zijn. Dat zegt Christian Daley van BioWare Austin in een blogpost.

In zijn blog vertelt Daley dat zijn team vanwege de coronacrisis vanuit huis werkt. Ze houden de feedback van spelers scherp in de gaten om verbeteringen voor de game te bedenken. "We nemen al jullie feedback mee in ons grote kookboek van dingen waar we mee experimenteren in Anthem."

Volgens Daley werkt er op dit moment een team van ongeveer dertig mensen aan de game. Hij zegt niet wanneer spelers een nieuwe versie van Anthem kunnen verwachten, maar het kan nog wel even duren. "Spoiler: dit is een lang proces. Het team is klein, maar het hele idee hiervan is dat we teruggaan naar de tekentafel. Met een klein team zijn we wendbaarder dan met een groot team."

Anthem kwam uit in februari 2019 en werd niet met veel enthousiasme ontvangen. Saaie missies, te weinig content en ongeïnspireerde loot waren een aantal van de grootste klachten. Wij beloonden de game destijds met een 6,5. Afgelopen februari kondigde BioWare-baas Casey Hudson aan dat Anthem een redesign zou krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Geef het op Bioware deze game is mislukt. Trek niet aan een dood paard. Wel ben ik bang dat Bioware dood is.
 • Tsja denk dat het allemaal te lang duurt en als dit er eenmaal is dat niemand zijn vingers er nog aan gaat branden.
 • Ongelooflijk dat ze hier aan vast blijven houden. Nagenoeg niemand zat te wachten op zo'n type spel van Bioware. De geliefde Mass Effect serie is letterlijk opgeofferd voor dit flut spel. Het proces was een nachtmerrie. Na release was al direct duidelijk dat de game een flop was. Het spel heeft nagenoeg geen playerbase, zelfs Fallout 76 word (veel) meer gespeeld dan Anthem. Inmiddels lijkt Bioware op de rand van de financiële afgrond te staan en toch blijven ze vast houden aan dit spel.. Waarom?!
 • @Buts Nou ja, dat niemand zat te wachten op dit spel is natuurlijk niet waar. Dat na de release duidelijk werd dat het een enorme flop was is wel waar natuurlijk.
 • @MythicZ

  Ik citeer: "Nagenoeg niemand"
 • @Buts Zelfs dan, het spel werd door velen gehyped. Veel mensen zagen hier zeker naar uit.
 • @MythicZ
  Dit leek mij een heel tof spel, totdat ik de Beta speelde. Dus als het beter in elkaar zat had ik het 100% gekocht.
 • Spelen mensen deze game nog dan?
 • Gameplay vond ik erg leuk. Moest alleen voor een hoofdmissie gaan grinden, dus daarom gestopt. Na de grote update wil ik hem echt nog een keer proberen!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren