1. Reggie: 'Ik zou Red Dead Redemption 2 maar wat graag op de Switch hebben'

Reggie: 'Ik zou Red Dead Redemption 2 maar wat graag op de Switch hebben'

De president legt uit waarom dat echter niet realistisch is

Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo Amerika, zou Red Dead Redemption 2 graag op de Switch zien, maar legt tegelijkertijd uit waarom dat erg lastig te realiseren is.

Dat doet hij in een interview met The Hollywood Reporter. Hij werd gevraagd of hij de populaire cowboygame van Rockstar graag op de Switch zou zien, waarop hij antwoordde: "Absoluut, ik zou het spel maar wat graag op de Switch hebben. Maar hierbij moet je het ontwikkelproces goed begrijpen - Red Dead is jaren in ontwikkeling geweest, zelfs nog voordat de Switch aan werd gekondigd. Dus ontwikkelaars moeten eerst hun game afmaken en daarna pas kijken naar nieuwe mogelijkheden."

Fils-Aime vervolgt: "Third party-games die nu uitkomen waren vaak al in ontwikkeling voordat we in gesprek gingen over de Switch. Wat gebeurt er in de toekomst? Dat gaan we zien. Maar dit is de reden waarom Red Dead niet op ons systeem verkrijgbaar is."

Red Dead Redemption 2 kwam dit najaar uit op PlayStation 4 en Xbox One. De game biedt een gigantische open wereld om te verkennen en heeft sinds kort ook een bèta voor de online modus, Red Dead Online.

Red Dead Redemption 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Een klein details: Misschien runt het ook niet op de switch? …..

  Zie wel steeds meer 3rd parties op de Switch. Het Nintendo en geen 3rd party verhaal zie ik langzaam maar zeker verdwijnen. De Indie markt hebben ze sinds dit jaar al helemaal in de pocket.
 • @Newgamessuck, nou zoveel 3rd party komen er nog niet naar de switch. Zeker niet de noemenswaardige zoals inderdaad rdr2, monster Hunter world, nier automata, Cod blops 4, Battlefield etc etc . nee helaas blijven de consoles van Nintendo toch echt voor de Nintendo only games met een teleurstellende online service.
 • @Grombeer

  Jij vindt dat dat de noemenswaardige 3rd-party games zijn, maar geef mij maar Skyrim, DBZ, Wolfstein, DOOM, etc. Kwestie van smaak en er zijn zeker genoeg 3rd-party titels om uit te kiezen (opzoeken voordat je zomaar wat roept).

  Het enige pijnpunt blijft de online dienst, voor de rest doet de Switch het ontzettend goed. ;-)
 • @Piet S.

  Je hebt drie games genoemd die van de zelfde uitgever zijn. Dat die modernere games erop draaien is al een kleine wonder te noemen. Bekijk maar een keer de analyse van digital foundry over doom En wolfenstein. Er zijn veel aanpassingen geweest om het draaien te krijgen. Dan hebben we het over een game die linieare is.

  Veel moderne games zullen nooit draaien op de switch . En dat heeft niets te maken met luiheid van ontwikkelaars, maar met de onmogelijke taak om dat voor elkaar te krijgen. Een game zoals red dead redemption 2 zal nooit op de switch komen, omdat er anders veel van de kwaliteit verloren gaat. En dat is iets waar rockstar nooit tevreden mee zou zijn.
 • @Liquidshake

  Dat maakt niet uit. Die uitgever krijgt het dus wel, op een goede manier ook nog, voor elkaar. Dus er zijn mogelijkheden.

  Ik denk ook niet dat alle grote 3rd-party games op de Switch kunnen draaien en dat zul je mij ook niet horen zeggen/zien typen. Wel BEN IK tevreden met het 3rd-party support op de Switch.

  En dat sommige (gewilde) 3rd-party games niet uitkomen op de Switch heeft zeker (OOK) wel te maken met luiheid of de onwil om te investeren, vanuit ontwikkelaars.
 • @Piet S.

  Even nieuwsgierig, over welke gewilde 3rd party games heb je het dan?

  Verder heeft het natuurlijk wel deels met onwil te investeren te maken, maar als bedrijven zouden zien dat ze er redelijk makkelijk geld op konden verdienen zouden de investeringen natuurlijk ook niet uitblijven. Wat dat betreft is het misschien ook wel gewoon niet rendabel.
 • @Shuckles

  Dat is natuurlijk ook mogelijk. Money makes the world go around. Daar kunnen we niet onderuit, natuurlijk.

  Ik heb het bv. over Spyro, Persona of Metal Gear Solid (ik noem zo snel maar even wat he). :-)
 • Er komt bergen Third party support uit voor de Switch vooral uit Japanse hoek. Maar dan komt de volgende met het woord *gewilde* games als counter. Fifa is ook gewild op de andere consoles, maar op de Switch not so much en Cods op andere Nintendo consoles waren ook niet bepaald lekker druk bevolkt.

  Switch online is gewoon goed voor wat het, alleen kwa functies is het gewoon kaal.
 • haha als je ziet hoe Fortnite loopt op de switch dan is dit veel, maar dan ook veel te hoog gegrepen!
 • @Soon.

  Ik denk ook dat deze game in deze staat veel te zwaar voor de Switch is hoor, begrijp me niet verkeerd. Echter is Fortnite een slecht voorbeeld, omdat de optimalisatie van die game voor de Switch gewoon ruk is.

  Als je bv. kijkt naar die Wolfstein draait op de Switch… Dat is een wereld van verschil i.v.m. Fortnite…
 • @Piet S.
  De optimalisatie is niet ruk, maar de settings staan misschien te hoog. Persoonlijk vind ik de prestaties ook weer niet dramatisch slecht ofzo.
 • @CerandoX.nl

  Van wat ik gezien heb is het goed speelbaar, maar qua optimalisatie mag er toch nog wel het één en ander gedaan worden, aangezien de game op alle andere apparaten op 60fps runt en de Switch genoeg grote/drukke games heeft die ook op 60fps runnen.
 • @Piet S.
  paladins loopt ook kut… warframe was helemaal een lachertje. kwam niet eens door de eerste missie heen, zoveel framedrops en denk nog niet eens 20 fps. De switch is een mooi apparaatje, begrijp me niet verkeerd, maar wat hierboven al gezegd word, alleen voor Nintendo exclusive titels.
 • @Soon.

  Je overdrijft. Bewijs:

  Paladins:
  https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-paladins-is-60fps-on-switch-and-its-superb

  Warframe:
  https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-warframe-switch-tech-analys

  'In fact, just about the only time we could budge the game from its target performance level was in Warframe's hub section, which sees frame-rate drop to around 25-26fps'.

  Door resolutie op te offeren kan performance dus op een prima/goed level blijven.

  Daarnaast draaien 3rd-party games als DBZ, Skyrim, Crash, Fifa, Wolfenstein, etc. prima op de Switch.
 • @Piet S.
  zal dan wel komen doordat ik die games eerst op de PS4 heb gespeeld…

  ik lieg, kom op hey, dit is mijn ervaring.. heb jij vergelijking? heb jij een ps4 en een switch thuis staan? kun je met linkjes strooien, maar mijn eigen ogen geloof ik toch het eerst!
 • @Soon.

  Je zei: 'Paladins loopt kut'. Het kwam niet over alsof je dat ervaren had, door eerst de PS4 versie en daarna de Switch versie te spelen (oftewel een vergelijking door eigen ervaring).
  Maar ik pas het even aan, want het komt inderdaad een beetje 'bozig' over. :-)

  Maar daardoor zou het inderdaad kunnen komen. Op zichzelf runnen de games dus prima op de Switch.
 • @Piet S.
  Als we het toch over prestaties hebben; hoe ervaar jij Pokémon lets go? Soms heb ik lichte frame drops als ik een stad in loop. Best vervelend.
 • @blue_blade_3

  Ik ervaar ook soms lichte framedrops, vooral in Viridian Forest. Dat moet echt niet mogen kunnen bij dit soort games, als games als SMO & SMASH feilloos runnen op 60(!!)fps.
  GameFreak heeft op dat gebied wel een steekje laten vallen (en Nintendo ook bij de quality control). Zonde, maar hopelijk weg te patchen.
 • @Piet S.
  als je niet beter weet dan wel ja.
 • @Soon.

  Je bedoelt: 'Als je het op zichzelf bekijkt, dan wel ja', maar ik snap 'm! :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren