1. Reggie van Nintendo is niet tegen lootboxes

Reggie van Nintendo is niet tegen lootboxes

Maar items moeten wel op andere manieren verkrijgbaar zijn

Het idee achter lootboxes is an sich niet verkeerd, zo concludeert Reggie Fils-Aime, president van Nintendo Amerika.

Dat meldt hij in een interview tijdens deze E3. "Lootboxes hebben een slechte reputatie gekregen. De gameplaymechaniek waarbij je iets koopt waarvan je niet zeker weet wat de inhoud is, is zo oud als honkbalkaartjes", meldt hij aan Bloomberg.

"Wat we bij Nintendo geloven is dat het interessant kan zijn voor spelers om iets te kopen waarvan ze niet zeker weten wat er in zit, zolang het maar niet de enige manier is om deze items te verkrijgen. Daar zijn sommige ontwikkelaars de fout in gegaan. Voor ons is het een van de manieren om spelers geboeid te houden in een game."

"Reggie heeft een punt. Vroeger kochten we al zakken chips voor random Flippo's en zakjes met stickers voor onze Panini-stickerboeken. Daarbij heeft hij gelijk dat het een stuk eerlijker is als de items ook op andere manieren verkrijgbaar zijn.

Houd er ook rekening mee dat Fils-Aime aan zijn vele zakenrelaties, waaronder andere uitgevers, die ook lootboxes in hun games stoppen, moet denken. Wat dat betreft is dit een redelijk politiek correct antwoord." - Michel Musters

lootbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zie liever terug flippo's en Cornflakes gadgets, dan die schandalige lootboxes. Wereld van verschil.

  Die digitale ondingen zijn ten eerste niet te ruilen, ten tweede hangt het meestal vast aan een server en dus technisch gezien nooit echt in jouw bezit. Stel je voor: Ebay dat volstaat met Overwatch jurken.

  Goed bezig Nintendo. Zijn de Pokemonkaarten niet meer in de lift?

  Wel tijdens die oersaaie Nintendo Direct in een kindvriendelijke woonkamer staan. Mafkees.
 • @Don Carpaccio

  Ik haat verkoopbare loot uit lootboxes. dan verandert de game gelijk in een online auctionhouse en profiteren gelijk allemaal andere mensen dan de gamers waar de items voor bedoeld zijn.

  En random number generated stuff heeft altijd al in games gezeten vanaf de eerst RPG. Lootboxes zijn voor mij alleen een issue in PvP, zeker als ze verkrijgbaar zijn voor geld.
 • @Fukushu

  Mja. Ik had vroeger een Yu-Gi-Oh spel op de GameBoy Advance. Daarin moest je virtuele kaartjes openen. Je kan het al raden: volledig gratis door de beperkingen van de GameBoy. Met al dat online gebeuren rieken deze wolven geld. Het ontspoort gewoon. Als we dan zo graag over vroeger spreken. Maak het dan allemaal terug gratis. Zoals vroeger.

  Ik vind het verrassend dat Nintendo, als grote kindervriend, dit nu uitkraamt terwijl Sony al adverteert met “geen microtransacties” (God of War) en lootboxes negeert.
 • Nintendo mag dan wel Nintendo zijn, maar als ze dit pad bewandelen dan mogen ze zich ook wel klaarmaken voor de woede van het internet. Persoonlijk denk ik dat ze dit in mobile games willen stoppen.

  Daarnaast heb ik niet veel tegen commerciële loot boxes, maar eigenlijk is het gewoon een verrot systeem. Commerciele of functionele items, het maakt voor de core mechanic eigenlijk niet uit. Het blijft gokken en ik ben echt blij met de kritiek die EA heeft ervaren met Battlefront II, dat was nodig. Het heeft nu een negatieve lading en dat is goed. Hadden we het allemaal maar laten gaan, dan had geen enkele AAA game nog normale progressie gehad.
 • Mensen kunnen klagen tot ze een ons wegen, enige manier hoe dit stopt is om als consument ze te pakken waar het pijn doet. Als mensen nu collectief geen games kopen waar ook maar 1 loorbox in zit, dan moet je eens kijken hoe snel het stopt.

  Probleem is dat de meeste mensen schapen zijn en niet bij hun principes blijven.
 • @san5324
  Mensen moet dus allemaal stoppen met iets kopen maar ze mogen geen schapen zijn? Beetje tegenstrijdig vind je niet?;)
 • @blue_blade_3

  Nee niet echt, als dit de enige manier is om dit soort onkruid kapot te maken, dan ben je een schaap wanneer je het toch blijft kopen..
 • @san5324
  Maar je bent dan geen schaap als je stopt met deze games kopen omdat anderen dat ook doen?

  Dat is extreem tegenstrijdig
 • Niks mis met loofboxen, zolang ze juist gebruikt worden.
 • Xenoblade 2 heeft lootboxes soort van. Wil me laatste blades nou is eindelijk.
 • Zolang ze goed geïmplementeerd worden is het goed ja.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren