1. Zo werken 'rap battles' in Assassin's Creed Valhalla

Zo werken 'rap battles' in Assassin's Creed Valhalla

Spelers gaan flyting-wedstrijden aan

Ashraf Ismail, regisseur van Assassin's Creed Valhalla, legt uit hoe 'rap battles' werken in de game.

Flyting is een Vikingenritueel waarbij twee partijen elkaar op poëtische en ritmische wijze beledigen.

"Flyting is iets wat ze vroeger aan zowel de Noorse als Angelsaksische Engelse zijde deden", zegt Ismail. "Dat was een van de leuke dingen om te doen in een feestzaal. Mensen dronken en begonnen elkaar ritmisch te beledigen voor de aanmoedigingen van het publiek om hen heen.

Dit is gebaseerd op geschiedenis. Er is zelfs een saga geschreven over dat dit gebeurt tussen Thor en Odin, waarbij Odin Thor vernietigt met ritmische beledigingen. We wilden daar wat lol mee hebben. Het is onderdeel van het tijdperk en de cultuur."

In Valhalla kunnen personages protagonist Eivor uitdagen voor een flyting. Spelers moeten daarbij kiezen uit een aantal antwoordopties met de juiste belediging en het juiste ritme. De regisseur zegt dat deze 'rap battles' nog iets meer omvatten en beloningen opleveren, maar daarover wordt later meer onthuld.

Assassin's Creed Valhalla verschijnt dit najaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Stadia en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toch wel grappig dat dit kennelijk vroeger gebeurde, terwijl Rap naar mijn idee toch niet gelijk met de blanke mens wordt geassocieerd (ik vermeld hier maar even bij dat deze comment niet racistisch bedoeld is, ik geen vingers wil wijzen naar bepaalde huidskleuren jada jada etc etc.. In deze tijden weet ik namelijk niet al te best meer wat je wel of niet mag zeggen).
 • @benjaminben
  Jij ies racies!
 • Dit vind ik toch wel een erg vermakelijk idee. :)
  Belediging competities, heerlijk.
 • Hopelijk heeft Valhalla net zoals Odyssey over the top humor. Dat vond ik namelijk ik een van de beste dingen van van Odyssey het nam zich zelf niet serieus en het wist zelf precies hoe belachelijk het soms was.
 • @Meta_coola vind je dat bij de game passen? Ik zou het persoonlijk meer waarderen als Ubisoft de tijdsgeest van toen serieus neemt. Volgens mij werd je al snel gevierendeeld als je humor vertoonde jegens een hoger gerangschikt persoon destijds.
 • @JaXter608

  Ja ik vind persoonlijk de humor die ze in Odyssey gebruiken perfect passen bij de franchise.

  Dit is by far één van de beste quests van odyssey.
  https://youtu.be/qrvQfQtDwpQ


  En flyting is iets wat echt werd gedaan, en ook iets wat je kon doen als low ranking soldaat vs high ranking officier.
 • @Meta_coola Dat soort humor, in de video die je laat zien, is wel prima inderdaad. Missie gerelateerd zeg maar, zoals ze in GTA en Red Dead zo goed doen. Ik trek sarcastische personages wat slechter in dit soort games gezien het tijdsbeeld. Syndicate had daar iets teveel van vond ik ik.
 • @Meta_coola
  Half off-topic: Ik ben bezig de hele serie weer te spelen (ben nu bij Unity) en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe de boeken (& strips) zijn. Heb jij ze gelezen en zo ja, welke raad je aan?
 • @Erik07

  Eigenlijk zou ik zeggen ik raad alle boeken en comics aan. Maar, Assassin's Creed Renaissance, Brotherhood, The secret crusade, forsaken en black Flag zijn respectievelijk AC 2 , Brotherhood, 1, Revelations , 3 en Black Flag in boek vorm minus het moderne gedeelte. Wel héérlijk geschreven dat dan weer wel.

  Boek van Unity verteld het verhaal van Unity van uit Elise d'r perspectief. Underworld is een prequel van Syndicate en gaat over hoe Henry Green een assassin is geworden.

  Dan heb je nog last Descendants dat is een origineel verhaal bestaande uit drie delen. ( in deze boeken serie word er wel geswitcht tussen moderne tijd en verleden)

  Dan is er ook nog Heresy wat zich afspeelt met van uit het perspectief van een templar ( moderne tijd) en Joan of Arc ( verleden tijd )

  Desert oath is een prequel van Origins ( heb ik zelf nog niet gelezen, staat al wel klaar. Maar moet eerst de sword of shannara trilogy uitlezen voor ik aan een ander boek begin)

  Odyssey is boekvorm van uiteraard Odyssey.

  Dus van de boeken zou ik zeggen heb je alle tijd van de wereld lees ze allemaal. Heb je niet zo veel tijd sla dan Renaissance, Brotherhood, The secret crusade, Revelations en black flag over.


  Qua comics raad ik ze echt allemaal aan is allemaal canon ( op het moderne gedeelte van de Les deux Royaumes serie na dan) en aantal verhaallijnen gestart in de games worden beëindigd in de comics.
 • @Meta_coola

  Thanks! Ik wist dat ik jou hiervoor moest hebben :)
 • @Meta_coola ik vond het qua verhaal en side-missies wel tof. Maar qua skills kon ik het echt niet waarderen. Ik heb alle skills die ook maar een beetje onnozel waren overgeslagen. Vond dat erg jammer. Voor de rest wel echt genoten van de hele wereld en alles daarbinnen. Was alleen wat te lang voor mij. na 4/5 van de cultists te hebben afgeschoten vond ik het wel prima. het echte einde even op youtube bekeken :)
 • @BertdeVries

  Ieder of course zijn eigen smaak. Ik heb bijvoorbeeld voor de sparta kick , bestuurbare pijl en explosieve pijl skill niks dan liefde.

  Tja over de Grote ik begrijp best dat de game te lang duurt voor de meeste mensen maar ik vind het juist heerlijk dat hij zo groot is. Heb nu 387 uur in Odyssey zitten en geniet nog steeds van deze game.
 • @Meta_coola Spartan kick was by far mijn favoriete skill, geniaal om mensen van gebouwen of wat dan ook af te trappen. Daarnaast waren die chain stealth kills met de speer van Leonidas erg overpowered dus die skill vond ik ook erg nice.
 • @Real13


  De sparta kick heeft mij vaak gered van overpowered mercs.

  Ik hoop dat Valhalla sfeer en gameplay wise vergelijkbaar gaat zijn met odyssey en dat er ook een variant is van de sparta kick.

  In retrospect is odyssey eigenlijk best wel een geniale game.
 • Dit zal wel leuk wezen, hou wel van humor in games. Vond de humor in bijvoorbeeld de Witcher ook heerlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren