1. Releaseplannen Cyberpunk 2077 blijven onveranderd

Releaseplannen Cyberpunk 2077 blijven onveranderd

Team werkt sinds maart thuis

Cyberpunk 2077 loopt nog steeds volgens planning voor de releasedatum in september. Dat heeft ontwikkelaar Projekt CD Red gezegd in een rapport.

In een rapport die onlangs is uitgekomen zegt de directeur van Projekt CD Red, Adam Kiciński, dat alles tot nu toe volgens planning loopt. De ontwikkelaars zijn drie weken geleden begonnen met thuiswerken en daar zijn volgens Kiciński nog geen problemen uit ontstaan.

"Onze doelen zijn niet veranderd; Allereerst willen we Cyberpunk 2077 in september uitbrengen. We voelen ons gemotiveerd en beschikken over benodigde middelen om dit doel te bereiken,” zegt Kiciński. “We zijn ook van mening dat onze jarenlange strategie van het vermijden van schulden en het opbouwen van kasreserves ons goed hebben voorbereid om eventuele problemen, die in deze moeilijke tijden op ons wachten, het hoofd te bieden," voegde hij eraan toe.

Vorige week maakte Sony bekend dat de release van The Last of Us 2 was uitgesteld vanwege het coronavirus. Dit zorgde voor de angst dat Cyberpunk 2077 ook uitgesteld ging worden, vooral omdat de game eerder al vertraging opliep. Kiciński herhaalde daarom woensdag in het persbericht: "Onze plannen zijn niet veranderd - we zijn op weg naar de release van Cyberpunk in september."

Cyberpunk komt op 17 september uit op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Weet je, ik kijk eigenlijk helemaal niet echt uit naar deze game. Ik ben zeker benieuwd naar de prestatie die CDPR met deze game zal gaan leveren, maar qua setting en game zelf spreekt mij dit eigenlijk totaal niet aan. Wie weet dat ik uiteindelijk overtuigd raak, maar tot dusver prikkelt deze game mijn enthousiasme niet bepaald. Meer mensen die dit hebben? Of ben ik hier alleen in?
 • @benjaminben
  Ik heb het ook wel, ondanks dat het me best aanspreekt qua setting. Maar ik verwacht dat die hype/zin wel komt wanneer het september is en allerlei nieuwe info binnenstroomt, gepaard met torenhoge reviewscores. Zal het hoe dan ook wel gaan spelen.
 • @benjaminben
  Klinkt bekend hoor, zie dit ook helemaal niet als de heilige graal die het wel wordt gemaakt door de fans en ook de media. Wil niet zeggen dat ik het best wil spelen, maar de verwachtingen zijn misschien onrealistisch hoog. Ik verwacht eigenlijk meer een soort Deus Ex, maar dan hopelijk met quests van het verhalende niveau dat CDPR heeft laten zien in The Witcher 3.
 • @benjaminben

  Cyberpunk moet je liggen, als cyberpunk je ding niet is kan ik best begrijpen dat je geen hype voelt voor deze game.

  Ik zelf ben echt hyped voor deze game omdat ik cyberpunk de Shit vind en dat toch ook wel een droom realiteit is voor mij ( Ik zou mij echt direct zonder na te denken vrijwillig aanmelden als men komt met dit doort cyberpunk in het echt laat mij maar full cyborg gaan). Maar ondanks ik hyped ben twijfel ik of projekt cd red het echt allemaal waar kan maken wat ze beloven.
 • @benjaminben

  Ik heb hetzelfde
 • @benjaminben

  Zo denk ik er ook over. Verder ben ik ook een deel van mijn interesse verloren toen het bleek te gaan om een first-person game.
 • @Rahl en de anderen,

  oké, ik had niet verwacht dat er toch nog zoveel mensen mijn gedachte delen. Enkel first-person vind ik ook jammer hoor, juist in RPG's draait het voor een groot deel om het verzamelen, craften en veroveren van de vetste gear. Je wilt zien hoe je personage langzaam maar zeker van rookie naar pro gaat (in the witcher begon je vaak met van die lelijke 'dikke plofbuiken' gear, het verzamelen van Witcher-armor was daarom juist zo vet). Dit kan nu wellicht wel via een menu, maar je ziet er in de game zelf dus niets van (wellicht in cutscenes? Of zijn deze ook first-person?). We zullen zien of deze game ons iets moois gaat brengen, of dat wij een tweede Anthem in onze handen gedrukt krijgen (zal wel niet, heb veel vertrouwen in CDPR).

  Wie weet voegen ze later alsnog een third-person modus toe, net als GTA V juist de optie naar first-person kreeg. Ik weet niet hoe gebonden de game aan dit perspectief is, misschien is het ook wel niet mogelijk.
 • @benjaminben

  Naar mijn weten waren de cutscenes in eerste instantie in third-person, maar is dat teruggedraaid en is het nu first-person. CDPR had het erover dat je naar jezelf kon kijken in de weerspiegeling van water, auto's en natuurlijk spiegels.

  Edit:
  Gemiste kans, om de redenen die jij zojuist benoemd. Maar ook heb ik meer affectie met een personage in het derdepersoonsperspectief. Bovendien houd ik third-person langer vol om te spelen en vind ik het ook simpelweg lekkerder spelen.
 • @Rahl

  Zonde, juist in de TW vond ik de cutscenes zo vet omdat ze echt gescript waren en aanvoelden als stukjes film. Het life meedoen in cutcénes heb ik altijd als minder tof ervaren. Zo heb ik als voorbeeld dat ik bijvoorbeeld het verhaal in Fable 1 veel boeiender vond dan Fable2, dit omdat Fable 1 gebruik maakte van deze 'filmische' wijze van verhaalvertelling, bij deel 2 werd alles je een soort van 'medegedeeld'. Jammer dat dit in Cyberpunk dus ook het geval lijkt te gaan worden.
 • @benjaminben

  De game is First-Person, omdat de map zo claustrofobisch is.
  Ze wilde het in eerste instantie Third-Person maken, maar dat kwam de setting niet ten goede.
  Dit is in ieder geval wat ik erover gehoord heb,
 • @benjaminben

  Ben zelf wel erg enthousiast voor de game, maar snap wel waar je vandaan komt. Ben zelf ook niet de grootste fan van de setting, maar met The Witcher 3 hebben ze bij CDPR in mijn ogen gewoon zo'n goede game neergezet dat ik extreem enthousiast ben voor hun nieuwe game.
 • @Shuckles

  het vertrouwen heb ik ook, maar een game moet mij wel aanspreken. Aan de andere kant, wellicht wordt ik verrast. Destijds dacht ik hetzelfde over Fallout 3 en Bioshock, deze games zitten nu in mijn all-time favs lijstje.
 • @benjaminben

  Persoonlijk ben ik fan van het genre en zal het mij veel meer gaan liggen dan The Witcher.
  Fantasy > Cyberpunk, dat wel. Het is gewoon The Witcher waar ik geen groot fan van ben, ook al vind ik The Witcher games prima spellekes.
  Daarnaast wordt CDPR als gehele bedrijf zwaar overhyped natuurlijk, zeker omdat de meeste mensen het eigenlijk baseren op één game….
  Zolang CDPR dit genre niet wilt omtoveren tot iets wat het niet is, vind ik het goed.
 • Waar blijven de reviews van DOOM Eternal en Nioh 2?
 • @Krimson Sinister en resident evil 3 en Ori en weet ik wat nog meer. Lijkt of ze niet meer aan reviews doen.
 • @Real13

  Ze doen wss niet meer aan reviews en ook niet aan vragen beantwoorden over reviews :p
 • Volgens mij doet Insidegamer.nl niet maar aan reviews. Maar die doen ze op gamer.nl

  Maar we moeten kijken hoe de zaken in september er voor staan. Dus ik vind ze te stellig .
 • Cyberpunk is overhyped, terwijl we nog niet zoveel gezien hebben van deze game. Deze game wordt overhyped omdat hij gemaakt wordt door CDPR, die ook de overhypte en overrated Witcher franchise hebben gemaakt waarvan het derde deel in 2015 onterecht GOTY werd, terwijl MGS5: TPP deze prijs moest winnen.
 • @Krimson Sinister
  Meningen.
 • @Krimson Sinister

  Ja, mooi verhaal enzo. Maar ik ben het daar helemaal niet mee eens. Metal Gear Solid V had een paar memorabele momenten en was technisch interessant. Maar de gameplay was zeer repetitief en na een tijdje heel erg saai. Fijn dat je je mening doordrukt als feit, maar gaat 'm niet worden pik.

  Zoals blue_blade_3 al zo mooi zei: meningen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren